Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ForceOP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie, czy da się napisac program ForceOp? Jeśli tak, to jak?

podkreślam, że forum nazywa się xxx. Więc proszę nie wyzywać ^^

Pomogłem? Daj lajka! Z góry dzięki!

Opublikowano

Napisać to się pewnie da . Patrzyłem wiele na YouTub'ie wiele Fake trochę Prawdy . Więc nie powiem jak bo nie wiem.

87164478848518422776.png

Opublikowano

Napisać napewno się da, ale to nie tak łatwo ^^

To co @up dużo Faków na YT,

żeby znaleść musisz trochę poszperać w necie :*

MPC Love<3

Opublikowano

Myślałem że będą jakieś komentarze 'kolejny chuj co chce dawać sobie diaxy !"

Musisz się nauczyć programowania w jakimś komplikatorze C++ bądź C#.

Pozostaje jeszcze AutoIT ale On bardziej od skryptów.

svh03y.jpg

Opublikowano

@UP

Owszem istnieje ^^

spam

@Top

Czy to takie trudne? ForceOP nie istnieje. Możliwe ,że w historii minecrafta były dwa devy bukkita z błędem ,który wykorzystało kilka osób...

ForceOP to taki minecash albo zwykły keylogger.

//po co pytasz się czy da się napisać skoro jesteś utwierdzony w przekonaniu ,że istnieje. Jeśli istnieje to ktoś go napisał, myśl czasami.

@Edit

Choćbyś srał to ani tego nie napiszesz ani nie pobierzesz.

Opublikowano

Mi się wydaje, że przez odpowiednią modyfikację zapytań serwer-klient można czegoś takiego dokonać. Będzie to jednak coś w rodzaju exploita, a do zrobienia tego potrzebna jest niezła głowa i znajomość oprogramowania (systemu bądź programu), ale tak jak któryś up pisał, potrzebna by była dziura w bukkicie bądź samym minecrafcie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mi się wydaje, że przez odpowiednią modyfikację zapytań serwer-klient można czegoś takiego dokonać. Będzie to jednak coś w rodzaju exploita, a do zrobienia tego potrzebna jest niezła głowa i znajomość oprogramowania (systemu bądź programu), ale tak jak któryś up pisał, potrzebna by była dziura w bukkicie bądź samym minecrafcie. Pozdrawiam.

Czy można nazwać to exploitem... no nie wiem. Ale faktycznie gdyby wcześniej wgrać na serwer odpowiednią wtyczkę, która, np. daje graczowi x uprawnienia operatora. To nie byłby forceop ale coś jak backdoor.

ForceOP jest możliwy do napisania, i nawet istnieje ;)

j.w

swoisty forceop.exe nie istnieje.

@Gonzales

Jest taki backdoor, nazywa się NoCheatPlus+ ;] Trzeba przekonać H@ serwera by wgrał takowego "backdoora" (jest on w postaci plugina), gdy już w gramy takiego, każda osoba może mieć Cichego OP (czyli NIKT nie wie że go sobie dałeś ;]) czy wyłączyć jakiś plugin.... Ten backdoor daje trochę więcej możliwości. A co do tematu, taki swoisty force OP NIE ISTNIEJE !!! :D Dziękuję...

Napisałeś to co ja (spam) tylko innymi słowami. Cichy op możesz sobie dopisać do każdej wtyczki open source

@Top

PRZYPOMINAM WSZYSTKIM, ŻE W TYM SUBFORUM UMIESZCZAMY TEMATY ZWIĄZANE TYLKO I WYŁĄCZNIE Z PROGRAMOWANIEM I CHEATAMI/BOTAMI DO KTÓRYCH NIE MA WŁAŚCIWEGO DZIAŁU!

W związku z nagminnym łamaniem tej zasady, od dzisiaj każdy za każdy temat nie pasujący do tematyki działu, autor otrzymuje 5% ostrzeżenia oraz blokadę postów na 24 godziny!

Opublikowano
Czy można nazwać to exploitem... no nie wiem. Ale faktycznie gdyby wcześniej wgrać na serwer odpowiednią wtyczkę, która, np. daje graczowi x uprawnienia operatora. To nie byłby forceop ale coś jak backdoor.

Jest taki backdoor, nazywa się NoCheatPlus+ ;] Trzeba przekonać H@ serwera by wgrał takowego "backdoora" (jest on w postaci plugina), gdy już w gramy takiego, każda osoba może mieć Cichego OP (czyli NIKT nie wie że go sobie dałeś ;]) czy wyłączyć jakiś plugin.... Ten backdoor daje trochę więcej możliwości. A co do tematu, taki swoisty force OP NIE ISTNIEJE !!! :D Dziękuję...

Opublikowano

A to co to ma być?

http://www.youtube.com/embed/Y_ZMcj21PpY?list=PLAub3Oke8FJvO-98C9_kGbAu8AtJAx8F9

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

A to co to ma być?

http://www.youtube.com/embed/Y_ZMcj21PpY?list=PLAub3Oke8FJvO-98C9_kGbAu8AtJAx8F9

Przekroczyłeś tą właściwą granicę ułomności. Grief jest na polandcraft; kanał nazywa się polandcrafttv. Admin dał sobie gm, pogriefował dla słabej reklamy (nawet jest w opisie - tak reklamuje się polandcraft), wrzucił backup.

@Down

Ten i podobne bugi - ani w xauth ani w authme reloaded już nie działają.

Opublikowano

Przekroczyłeś tą właściwą granicę ułomności. Grief jest na polandcraft; kanał nazywa się polandcrafttv. Admin dał sobie gm, pogriefował dla słabej reklamy, wrzucił backup.

może i tak

ale oprócz tego były też pluginy udostępniane kiedyś (wersje 1.2..) przez (chyba lub znaleziony przez tagi:) xronize

autor robił też tutoriale co i jak..

wpisywałeś -op na czacie i miałeś gamemoda ..

niestety działało to tak, że musiałeś podrzucić adminowi serwa pewien plik, który miał zainstalować myślnąc, że to plugin zmniejszający lagi (to chyba jedyny sposób )

do tego jakieś programy które miały opcje force op, tak na prawdę, żaden z tych które testowałem osobiście nie działał.

i jeszcze bugi z pluginami logowania, jeśli przed nick admina dało sie wpisać znaki //// i zalogować a później zarejestrować to takie konto miało gm'a od razu

Hejo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem wstanie zrobić - udostępnić prawdziwego forceopa. Dziala na zasadzie wpisania komendy, a ona odrazu ide do konsoli serwera - np nie wpisujemy /gm, tylko /gm nick bo inaczej nie zadziała chyba że damy sobie /op nick

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Gdyby ktoś jeszcze miał zastrzeżenia i szukał informacji na temat Force OP to rozwieję Wasze wątpliwości. Owa aplikacja istnieje, jednak nie zadziała na każdym serwerze Minecraft. Jak to działa? Force OP wysyła komendy do konsoli z pozycji zwykłego użytkownika korzystającego z maszyny (czytaj: gracz). Jeżeli ktoś w to nie wierzy, to mogę podesłać autentyczne i własne screeny na PW. :-)

Opublikowano

Myślałem że będą jakieś komentarze 'kolejny chuj co chce dawać sobie diaxy !"

Musisz się nauczyć programowania w jakimś komplikatorze C++ bądź C#.

Pozostaje jeszcze AutoIT ale On bardziej od skryptów.

komplikatorze? dafuq?

Opublikowano

@up

Zastanawiałem się jak to napisać. Wolałem tak napisać, nie miałem czasu pisać Dev Microsoft etc.

btw.

Niech ktoś to zamknie bo to jest 'spamowisko'

svh03y.jpg

Opublikowano

Gdyby ktoś jeszcze miał zastrzeżenia i szukał informacji na temat Force OP to rozwieję Wasze wątpliwości. Owa aplikacja istnieje, jednak nie zadziała na każdym serwerze Minecraft. Jak to działa? Force OP wysyła komendy do konsoli z pozycji zwykłego użytkownika korzystającego z maszyny (czytaj: gracz). Jeżeli ktoś w to nie wierzy, to mogę podesłać autentyczne i własne screeny na PW. :-)

To samo napisałem wyżej, posiadam forceopa który działa na każdym serwerze, obrócz serwera skkf bo on ma dobre zabezpieczenia

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

@up

Czyli działał tylko na serwerach dzieciaków, zapewne hamachi lub craftserve.

Każdy może napisać forceop, po prostu wyszukujesz blędów w mc, a tym "forceop" wykorzystujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...