Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Zakładanie Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ,

Jutro wykupuję 40 slotów na hostingu mineserv.eu . Zamierzam wgrać swoją starą mapę z serwera .

Pluginy , Bukkit itp. raczej sam umiem sobie z nimi poradzić . Jedyną rzeczą co sprawiło by mi problem jest skrypt i plugin połączony w funkcję "SMS SHOP" .

1. Chcę aby ktoś wchodził na stronę serwera i mógł sobie kupić powiedzmy 10 diamentów . Jednocześnie będąc na serwerze gość wysyła SMS i otrzymuje kod zwrotny , a następnie wpisuje go na stronie , po czym automatycznie dostaje on itemy na koncie.

Ma to wyglądać niczym na tym serwerze : http://darkvisions.pl/minecraft/102-supervipitemshop

Z np.

takiego filmu trochę wywnioskowałem , ale nie wiem czy dam radę to zrobić .

Więc Proszę o ;

-Napisanie mi tutaj szczegółowej instrukcji jak i co dokładnie zainstalować ,aby był SMS SHOP lub jeśli się znajdzie taka chętna osoba mogę zlecić tę robótkę dla kogoś za drobne wynagrodzenie .

-Aby zrobić taki panel jak u gościa na stronie , jest potrzebny jakiś specjalny wymóg dostępu FTPitp. do strony ? Gdyż strona będzie na darmowym hostingu typu vgh.pl

Opublikowano

Polecam Ci wgrać plugin Buycraft, jest to taki SMS shop, można tam kupować itemy / rangi Online. Nie trzeba być w grze, przedmioty dostajesz po kilku minutach od wpłaty. Poradniki są na youtubie więc nie będzie problemu z ogarnięciem pluginu :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Kurde , zbytnio nie mam czasu żeby tym się bawić . Zapłacę dla kogoś kto zainstaluje wszelakie skrypty / pluginy związane z poprawnym działaniem usługi SMS-ITEMY i pokaże mi jak tworzyć opcje smsów za itemy ( po wysłaniu sms jak ustawić że gośc ma dostać automatycznie VIP , lub np. 10 tego i 10 tego i 10 innego czegoś ) .

Płacę przelewem .

Ktoś chętny ?

Gość _Shadowlord
Opublikowano

A nie lepiej kupić hosting na CraftServe, który jest o wiele lepszy oraz ma dwa razy więcej ramu na gracza? Tam masz item shop, wybierasz przedmioty lub komende która ma zostać wpisana po wysłaniu sms.

http://www.youtube.com/watch?v=J8FsR5ZcorU

Opublikowano

Kurde , jak nie ma komu zrobić , to NIESTETY . Tak jak pisałeś Shadowlord jestem zmuszony kupić serwer na CraftServe za 45 zł , chociaż na mineserv mógłbym mieć za 40 zł 40 slotów ... .

Spytam was jeszcze ,

Jaki jest najlepszy plugin do kont VIP ?

Chciałbym zrobić 3 odmiany poziomowe konta VIP , proszę także o jakaś instrukcję jak skonfigurować taki plugin aby otrzymać owy rezultat

Opublikowano

PermissionsEX? Dajesz 3 grupy VIPów.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...