Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dawno mnie tu nie bylo ;P tak wiec..

kenpachi71

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pare pytan:

-do czego jest kowadlo? naprawia sie itemy i nadaje nazwe, ale co wklada sie w 1 pole+2 pole=wytworzony item

powiedzcie co wlozyc w 1 pole i 2

-dziwne szklane pudelko z diamentowym blokiem, co w nim sie robi? wiem ze jest to lampa ale co ona daje? ma jakise moce podstawowe ale nie kumam o co tam chodzi

-zaczep na line, spoko jest zaczep ale gdzie jest lina? jak tego sie uzywa, pewnie kopie sie dziure w dol i kladzie ten haczyk na gorze i pewnie sie wchodzi jak po drabinie ale nadal nie wiem jak tego uzywac, gdzie jset lina

-marchewka na patyku jest tylko do wabienia swin?

-szmaragd, do czego on jest? itemow nie da sie tworzyc ;/

odpowiedzcie na te moje pytania ;) dawno mnie tu nie bylo a chcialbym wrocic

22368.png
Opublikowano

1. Jak włożysz powiedzmy kilof diax z unbreaking III i kilof diax z silk touch, to za opłatą lvl'ową to Ci połączy.

2. ;;

3. łączysz to nitką i to jest jakby restone, że może coś uaktywnić.

4.Do kierowania świniami

5. Możesz zrobić blok, ale też do handlu z npc

@down

Szybszy o 13 minut? mhm.

Gość Nakamitsu
Opublikowano

1. Łączenie przedmiotów.

2. Użyj nitki.

3. Tak, do wabienia, a właściwie do kierowania nimi.

4. Jest to blok ozdobny, jak i jedyna waluta w Minecrafcie.

@Up szybszy.

Opublikowano

A nie możesz poprostu wejść na minecraftwiki i sobie przeczytać?

1.kowadło pozwala łączyć np. enchant 2 itemów lub je naprawiać. Wystarczy że w 1 pole włożysz uszkodzony item a w drugie materiał i się naprawi. Np. wkładasz diamentowy kilof a w drugie diament i masz naprawiony.

2.ta lampa to beacon. Pod nią robisz piramidę z emeraldowych lub diamentowych(mniejsza moc) bloków. Im więcej pięter tym lepsze efekty można uzyskać. pamiętaj że beacon musi mieć dostęp do nieba, wtedy się uruchomi. Klikasz na niego prawym, wybierasz efekt, wkładasz diament lub emerald i od teraz każdy kto się do tego zbliży dostanie na jakiś czas wybrany efekt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...