Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zawieszenie sie gry po 10-20 minutach gry.

MackoG33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z battlefield play4free.. (Jak nie pb to gra, EA mnie wykończy)

Po prostu to co w temacie, zawiesza mi sie gra po 10-20 minutach gry i czasami " Ctrl+Alt+Delete" (Menadżer Zadań Windows) mnie uratuje, i czasami nie, tylko mi zostaje reset kompa.

Pozdrawiam

MackoG33

Opublikowano

Powiem Ci, że wiele osób ma ten problem, między innymi i ja, jak dotąd nikt nie znalazł przyczyny ani rozwiązania tego problemu.

Opublikowano

PB.

http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654347717482498/

Przyznam, że zastosowałem porady z linku i jak na razie spokój, żadnych ścinek.

Opublikowano

Mam dobry komp jak na tą gre, gram na wysokiej grafice, już dawniej mialem problemy z tym.

Mam 2 rdzenie po 2.8 Ghz 8gb ram i graficzną 1gb, gra tnie mi na średnich ustawieniach. Problem to optymalizacja tej gry, bo przy jej wymaganiach powinna śmigać nawet na starym sprzęcie.

Opublikowano

@Strzelec88_PL powiedz dokładnie jaki masz sprzęt bo tak to możesz mieć podkręconego celerona sprzed kilkunastu laty i słabą karte (ja mam niby 1,5 Gb a jak jest dym lub coś to nie wyrabia).

Jak masz wolny internet to masz lagi i możesz tylko wyłączyć programy działające w tle.

Opublikowano

Wygląda mi to na PB Freeze, renstall + update PB a potem w razie potrzeby będziemy kombinować dalej.

Miałeś mi to napisać, jprdle, jakie forum, nikt nie pomoże..

Opublikowano

Masz zainstalowany PunkBuster?

Jeżeli masz to może PB dobiera ci się do sektorów pamięci przeznaczonej na system bios, które dla niego są tak jakby "zakazane".

W ten sposób naruszając jakiś ciąg kodu binarnego doprowadza do zawieszeń gry. Ale co ja tam wiem :P

;=)

Opublikowano

Spróbuj zrobić re-install punkbustera a następnie go zaktualizować.

Ponadto:

1. Idz do folderu pb w Twoim folderze z BFH "C:\Program Files\EA Games\Battlefield Play4Free\pb"

2. W tym folderze stwórz nowy dokument tekstowy i wpisz w nim następujące komendy : "PB_sleep 500" "PB_security 0"

3 Zapisz notatkę jako "pbcl.cfg" Koniecznie wybierz rodzaj pliku jako "Wszystkie pliki".

4a. Jeśli masz kartę dźwiękową REALTEK AC'97 Audio Card wejdz w menadzer zadań, zakładka procesy i wyłącz proces "soundmanager.exe". Jeśli nie, omiń ten krok.

4b. Otwórz "dxdiag"(uruchom), w zakładce dzwięk ustaw poziom sprzętowego przyśpieszenia dźwięku na brak przyspieszenia.

;=)

Opublikowano

Dzięki Vanqisz, zrobiłem to, zaraz uruchomie gre i zobacze czy dalej gra sie zawiesza.

Znalazłem na pewnym forum to:

Znalazłem rozwiązanie u innego źródła. Opiszę go, bo być może znajdą się osoby, które użyją szukajki na forum zanim opiszą swój problem.

By móc grać w Battlefield'y, i tym podobne gry sieciowe, trzeba mieć zainstalowany PunkBuster. Program ten służy do sprawdzania podczas grania w daną grę czy nie oszukujemy stosując jakiś cheat'ów.

Jeszcze dokładniej to opisując, to program sprawdza sektory pamięci RAM wykorzystywane przez grę. Byłoby wszystko OK, gdyby nie to, że PB dobiera się do sektorów pamięci przeznaczonej na system czy bios, które dla niego są tak jakby "zakazane".

W ten sposób naruszając jakiś ciąg kodu binarnego doprowadza do zawieszeń komputera.

Mój problem tak jakby jest rozwiązany, bo znana jest przyczyna.

Był już ten problem zgłaszany nieraz do supportu PB, ale widać, że nic sobie z tego nie robią.

No i na koniec dla ludzi, którzy pomyślą, aby odinstalować PB, i grać bez niego.

Oczywiście można grać bez PB, ale tylko na serwerach, które nie potrzebują PB, w innym przypadku dostajemy kicka z serwera.

Podobnie napisałeś Vanqisz to co wkleiłem.

Zaraz zobacze czy dalej gra sie zawiesza.

Opublikowano

DZIAŁA! Nie zawiesza, zagrałem 2 mapy i nic, dziękuje za odpowiedź :)

Proszę nie zamykać tematu, bo jak znam moje szczęście za kilka dni pewnie znowu będzie jakiś problem.

POZDRAWIAM!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...