Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapytanie o serwer... Jaki i czy...

Sebeek123

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki serwer?? (pierw przeczytaj opis postu)

• 1
      4
    • 2
      7
    • 3
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy użytkownicy mpcforum...

Chciałbym Was prosić o oddanie głosu.

Pytanko jest banalne chodzi o serwer, który jest w budowie, ale nie o tym mowa... Niewiemy jaki typ serwera... Sa do wyboru...

1) Chciałbym/ała bym zagrać na serwerze tekkit (1.2.5)

2) Chciałbym/ała bym zagrać na serwerze z najnowszym bukkitem (1.4.6)

3) Napisze w komentarzu...

Prosze oddajcie głos to bardzo ważne...

Chciałbym jeszcze dodać, że serwer będzie 1 takiego rodzaju w polsce i bedzie lepiej niż hardcore...

Także zapraszam do odpowiedzi, głosowania... A mogą być nagrody na serwerze...

Pozdrawiam,

Sebeek123

Opublikowano

3: Chciałbym żebyś zrobił serwer oryginalny, którego jeszcze nikt nie ma, a nie np. jakiś serwer frakcje bez przyszłości, np. prawdziwy serwer role-play z wioskami, osadami, nacjami, profesjami, z wieloma modyfikacjami gry, nawet modyfikowany client. Na taki serwer trzeba poświęcić masę czasu, ale myślę że na pewno jeżeli znajdą się chęci i ręcę do pomocy uda Ci się postawić taki serwer. Myślę że na tak oryginalnym serwerze na pewno będzie grała masa ludzi, więc dlatego jak już pisałem będziesz potrzebował dużo zapału i chęci. To tyle, mam nadzieje że weźmiesz mój komentarz pod uwagę.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Tekkit typu ANARCHY. ( brak banów, brak pluginów, i pvp wszędzie ) to by było moje marzenie.

To by moim zdaniem bylo... Nieogar na serwerze...
Gość _Shadowlord
Opublikowano

Może i chciałbym zagrać z modami, ale lepiej na 1.4.6 bukkit - mało komu chce się ściągać mody, dlatego na takim serwerze nie było by dużej ilości osób.

Opublikowano

Czy jeśli było by 10 slotowy serwer, to kto by chciał zagrać?? Bierz pod uwagę to, że serwer jest ogarniety i wgl.

Opublikowano

3: Chciałbym żebyś zrobił serwer oryginalny, którego jeszcze nikt nie ma, a nie np. jakiś serwer frakcje bez przyszłości, np. prawdziwy serwer role-play z wioskami, osadami, nacjami, profesjami, z wieloma modyfikacjami gry, nawet modyfikowany client. Na taki serwer trzeba poświęcić masę czasu, ale myślę że na pewno jeżeli znajdą się chęci i ręcę do pomocy uda Ci się postawić taki serwer. Myślę że na tak oryginalnym serwerze na pewno będzie grała masa ludzi, więc dlatego jak już pisałem będziesz potrzebował dużo zapału i chęci. To tyle, mam nadzieje że weźmiesz mój komentarz pod uwagę.

O właśie głosując wybrałem 3. i chciałem dać odpowiedz taką jaka już napisałś..

Jesli chcesz dobry serwer to musi byc on w 101% dopracowany jak robisz typ który już jest..

I nie zrobisz tego w jeden dzień.

Cześć.

Opublikowano

O właśie głosując wybrałem 3. i chciałem dać odpowiedz taką jaka już napisałś..

Jesli chcesz dobry serwer to musi byc on w 101% dopracowany jak robisz typ który już jest..

I nie zrobisz tego w jeden dzień.

Okej. Dziękuje za odpowiedz... Coraz bardziej chcecie zobaczyc serwer taki w 100% pr0... Myślę, że jest to do zrobienia. Tylko jeden problem jest. Mała ilość slotów. Ten problem moim zdaniem będzie odstraszał graczy. Co o tym sądzicie??

Na 10 slotowym serwerze musiałbyś mieć ok. 2gb ramu, aby nie było lagów/ścin.

Serwer był w "fazie" beta testów z miare możliwym obciażeniem + Tekkit. Lagów prawie wcale nie było, a serwer był hostingowany na craftserve.pl

Lecz teraz na craftservie dodali dysk SDD i do tego 1GB ramu. Przez zmiane tych komponetów, myślę, że lagów nie będzie wcale.

Opublikowano

@up jak masz mało slotków spróbuj TUTAJ > http://darmowe-serwery.pl

Strona jest w konserwacji i wystartuje jutro, a oni rozdają 20 slotowe serwery za free. Oczywiście nie pierwszym lepszym, musisz znać FTP, mieć 14 lat itp.

Myślę że na razie są wiarygodni (3 maszyny w USA, jedna 86gb ramu czy coś, druga 64 a trzeciej nie podali), tyle tylko że mają maszyny na linuxa i nie ma mowy o żadnych paczkach pod windowsa :(

Mają nawet forum, co potwierdza wiarygodność http://forum.darmowe-serwery.pl

Co do topiku, ja bym serwa widział na najnowszym bukkicie.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@up jak masz mało slotków spróbuj TUTAJ > http://darmowe-serwery.pl

Strona jest w konserwacji i wystartuje jutro, a oni rozdają 20 slotowe serwery za free. Oczywiście nie pierwszym lepszym, musisz znać FTP, mieć 14 lat itp.

Myślę że na razie są wiarygodni (3 maszyny w USA, jedna 86gb ramu czy coś, druga 64 a trzeciej nie podali), tyle tylko że mają maszyny na linuxa i nie ma mowy o żadnych paczkach pod windowsa :(

Mają nawet forum, co potwierdza wiarygodność http://forum.darmowe-serwery.pl

Co do topiku, ja bym serwa widział na najnowszym bukkicie.

Dzięki ziom za info. Sprawdze...

@ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...