Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Emulator serwera UW

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wraz z Sekhmetem jesteśmy w trakcie pisania emulatora serwera Uridium Wars.

Zakładamy, że gra serwer będzie u każdego użytkownika na PC, co wyklucza możliwość gry z innymi graczami.

Całość jest opensource, co znaczy, że każdy chętny może nam pomóc w projekcie.

Aktualny postęp prac możecie śledzić pod tym adresem

https://github.com/Sekhmet/Uridium-Wars-Server-Emulator

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Raczej im się nie uda... To będzie pobierać dane z serwera UW. I chyba to będzie działać tak długo, jak działa UW

Opublikowano

Będzie to działać u każdego ?

Szkoda , że nie multi :< Chodź przez hamachi;p

Dało by się dodać jakieś boty chodzi mu tu o statki latające bijące chodź alieny i użytkownika z obojetnego ammo.

Będą all mapki ?

98725.png

Opublikowano

@up

Raczej im się nie uda... To będzie pobierać dane z serwera UW. I chyba to będzie działać tak długo, jak działa UW

Racja, koniec uw = koniec projektu.

Co do multiplayera, to nie mamy serwera, na którym działałaby aplikacja.

Będzie to działać u każdego ?

Szkoda , że nie multi :< Chodź przez hamachi;p

Dało by się dodać jakieś boty chodzi mu tu o statki latające bijące chodź alieny i użytkownika z obojetnego ammo.

Będą all mapki ?

Nad botami można by popracować.

@Up

Raczej szybko powinniśmy skończyć.

Opublikowano

fajna praca ale jak pobrałem nie chciała mi się otworzyć czy jest to już beta ?

Czytaj ze zrozumieniem

Wraz z Sekhmetem jesteśmy w trakcie pisania emulatora serwera Uridium Wars.

Opublikowano

Cóż, szkoda, że nie będzie online ale liczą się chęci :)

Opublikowano

Nie ogarniam, czemu nie online? Przecież to będzie prawie to samo.

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to każdy ma sam stawiać serwer więc to chyba nie problem xD

Też nie rozumiem problemu że koniec uw = koniec projektu. Przeciez klienta można ściąngąć i z swojego serwera odpalać.

Opublikowano

a jak byście zrobili ten Emulator , to dalo by rade zminenic , ze wiecej otrzymujemy PD ,urki itp za alienka ?

I Błagam zrobie coś , zeby jakies boty lataly i też sie biły:<

98725.png

Opublikowano

mam nadal starego klienta wiec zawsze można jakoś spróbować przerobić bo szkoda by było jak wyłączą uridium wars że nawet na singlu se nie pogram

0572.jpg

Opublikowano

@up Ty mi nie gadaj kiedy mam skończyć .

Jesteś ciotą

Edox ciagle coś pierdolisz o starym kliencie nie zesraj sie.

Jak matka się pyta co chcesz na obiad , to pierdolisz jej "mamo ja chce starego klienta"

98725.png

Opublikowano

@up każdy ma swoje marzenia i moim jest zagrać choć po raz ostatni na starym kliencie mam po prostu sentyment i nie obrażaj mnie koniec tego off topu

0572.jpg

Opublikowano

Dobra robota , wrescie będę mogl sam pograc , po rozpierdalac statki ..

Troche źle ze koniec uw = koniec projektu bo by powstało Darkorbit Off , takie juz prawdziwe ale tez to może byc zajebiste

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem to każdy ma sam stawiać serwer więc to chyba nie problem xD

Też nie rozumiem problemu że koniec uw = koniec projektu. Przeciez klienta można ściąngąć i z swojego serwera odpalać.

Dziwne, jeśli padnie DO, to wtedy nie można też zagrać w DO Offline od DeHackerzOwn'a, do tego, jego DO Offline można łatwo zdekompilować, naprawdę dziwne podobieństwa między tym projektem a projektem DeHackerzOwn'a :>

Opublikowano

Dziwne, jeśli padnie DO, to wtedy nie można też zagrać w DO Offline od DeHackerzOwn'a, do tego, jego DO Offline można łatwo zdekompilować, naprawdę dziwne podobieństwa między tym projektem a projektem DeHackerzOwn'a :>

Jego projekt prawie nikomu nie działał, no i z tego co pamiętam, to polegał na podmianie main.swf przez privoxy.

Opublikowano

Miszczu

To bedzie to samo co darkorbit te normlanie ale stary klient i sam grasz .. , ale statki jako mpc będą nie?

I tak nie długo nie bedzie :( .. bo uw zara zdechnie i projekt padnie ale zawsze cos :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...