Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Proszę o pomoc

piotrek9134

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zmieniłem płytę główną, procesor, ram, kartę graficzną. Moje obecne parametry to

MSI H61M P20 - płyta

G860-procek

GT430- karta

2x 2gb ram

zasilacz Tracer 420W silent cośtam...

Po podłączeniu wszystkich części i zrobieniu formata, zainstalowałem Win XP 32bit. Zauważyłem, że w biosie wszystkie napięcia ok, nawet to na szynie 12V+ trzyma się stabilnie max do 12,144V+, temperatury ok. Po kilku minutach komputer się wiesza i resetuje. W czym może tkwić problem? Może ktoś z was miał taki przypadek? Gdy sprawdzam napięcia po uruchomieniu systemu HW monitorem to napięcie na szynie 12V + wynosi tylko 8V+. Dodam, że pobrałem everesta. Po uruchomieniu go pojawia się bluescreen i reset. Porszę o pomoc. Co można zrobić?

Opublikowano

A ram nie jest uszkodzony? Rok temu zakupiłem kostkę ram wpiąłem i po kilku minutach zawiesił się i wyłączył, wyciągnąłem kostke i wszystko grało.

I powinieneś wymienić zasilacz bo Tracer to złom! Najlepiej na GPA-500S8.

a dlaczego na taki?

Firma Chieftec to markowe zasilacze, mają stabilne napięcia, nie wybuchają jak te tracery i inne.

Opublikowano

Zastanawia mnie dlaczego akurat w biosie jest all ok. A po wlączeniu systemu napięcie szyny 12 siada do 8 może jakis blad odczytu i jeszcze sprawa tego bluescreena po odpaleniu everesta ;p. Ram używany był ale normalnie chodził na tamtym kompie. Co do zasilacza na poprzednim sprzecie też wszystko działało ;/. Spróbuję jeszcze zmienić system na 64bitówke windowsa 7. Zasilacz na pewno wymienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...