Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Handel postaciami

Kuń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez owijania w bawelne:

quest handelpostaciami3 begin
state start begin
 when 20012.take with item.vnum == 50001 begin
 local sockets = item.get_socket(0)
 if sockets == 0  then
  say_title("Uriel:")
  say("")
  say("Chcesz abym umiescil w tym pudelku")
  say("dusze czlowieka?")
  say("Nie jestem pewny czy to nie jest zakazane...")
  say("No, ale czemu by nie spróbowac.")
  say("")
  say_title("Pamietaj, ze mozesz umiescic tylko")
  say_title("postac która znajduje sie na TWOIM koncie!")
  say("")
  local s = select("Tak, spróbujmy", "Wole nie ryzykowac")
   if s == 2 then
 return
   else
 say("")
 say("Podaj nick postaci, która chcesz")
 say("umiescic w tym pudelku.")
 say("")
 say("")
 say_title("Pamietaj, ze mozesz umiescic tylko")
 say_title("postac która znajduje sie na TWOIM koncie!")
 say("")
 local i = input()
 local n = pc.get_name()
  if n == i then
   say("")
   say("Wybacz, ale nie możesz sprzedać postaci")
   say("której aktualnie używasz!")
   say("")
  elseif i == ""  then
   say("")
   say("Imię postaci, które wpisałeś jest nie prawidłowe!")
   say("")
  else
   local p = query("SELECT account_id FROM player.player WHERE name = '"..n.."';")
   local s = query("SELECT account_id FROM player.player WHERE name = '"..i.."';")
   local x = query("SELECT id FROM player.player WHERE name = '"..i.."';")
   if p == s then
    local z = query("UPDATE player.player SET account_id = '0' WHERE name = '"..i.."';")
    local pid1u = query("UPDATE player.player_index SET pid1 = '0' WHERE pid1 = '"..x.."';")
    local pid2u = query("UPDATE player.player_index SET pid2 = '0' WHERE pid2 = '"..x.."';")
    local pid3u = query("UPDATE player.player_index SET pid3 = '0' WHERE pid3 = '"..x.."';")
    local pid4u = query("UPDATE player.player_index SET pid4 = '0' WHERE pid4 = '"..x.."';")
    item.set_socket(0, x)
    say("")
    say("Gracz zostal zapieczetowany!")
    say("")
    say_title("Aby zmiany weszły w życie, ")
    say_title("musisz wykonać pełny relog.")
    say_title("")
   else
    say("")
    say("Wybacz, ale nie mozesz handlować postacią,")
    say("która nie należy do Ciebie.")
    say("")
   end
  end
   end
 elseif sockets != 0 then
  say("")
  say("Co to za pudełko?!")
  say("Wygląda na to, że w środku znajduje znajduje się ")
  say("dusza pewnej postaci...")
  say("Mogę ją dla Ciebie wyciągnąć, ale")
  say("nie jestem pewny czy to nie jest zakazane...")
  say("No, ale czemu by nie spróbowac.")
  say("")
  say_title("Pamietaj, ze MUSISZ posiadać na koncie")
  say_title("MAKSYMALNIE CZTERY postacie.")
  say("")
  local s = select("Tak, spróbujmy", "Wole nie ryzykowac")
   if s == 2 then
 return
   else
  local socket = item.get_socket(0)
  local o = tonumber(query("SELECT COUNT(ip) FROM player.player WHERE account_id = '"..pc.get_account_id().."' ;"))
  local beka = query("UPDATE player.player SET account_id = '"..pc.get_account_id().."' WHERE id = '"..socket.."';")
  if o == 1 then
   item.set_socket(0, 0)
   local pid2d = query("UPDATE player.player_index SET pid2 = '"..socket.."' WHERE pid2 = '0';")
  elseif o == 2 then
   item.set_socket(0, 0)
   local pid3d = query("UPDATE player.player_index SET pid3 = '"..socket.."' WHERE pid3 = '0';")
  elseif o == 3 then
   item.set_socket(0, 0)
   local pid4d = query("UPDATE player.player_index SET pid4 = '"..socket.."' WHERE pid4 = '0';")
  else
   say("")
   say("Wybacz, ale masz już na swoim koncie")
   say("cztery postacie. Dodanie nowej, nie jest możliwe.")
   say("")
  end

end
 end
 end
end
end

z tabami

http://wklej.to/zgvTy

Quest nie moj ale tez nie ma praw bo to plik tekstowy.

Opublikowano

say_title("Pamietaj, ze MUSISZ posiadać na koncie")
  say_title("MAKSYMALNIE CZTERY postacie.")

A nie powinno być czasem tak, że można mieć na koncie max 3 postacie?

Opublikowano

Nie znam buga , ale to pewnie chodzi o te 4 postacie ze daje nie 3 i usuwa glowna. A questa mam z magicznej strony na ktorej nikt nie zaznacza "PRIVATE FILE"

Opublikowano

Znajdź i sobie popraw... Questa pisałem chyba z 4 miesiące temu i to jest jeszcze wersja bez poprawki.

Wiesz ale to nie mojego serwa xD bo chce do propozycji dać na tym co gram :P a najlepiej to bez jakiś poważnych bugów :P a bug był jakiś poważny czy jakiś drobny ? :P

Opublikowano

Znajdź i sobie popraw... Questa pisałem chyba z 4 miesiące temu i to jest jeszcze wersja bez poprawki.

Bardzo fajny quest,Like :)

@Endymion_

Koleś Cię prosi o pomoc to mu pomóż,a jak nie masz nic do powiedzenia to spier...

Opublikowano

@Endymion_

Koleś Cię prosi o pomoc to mu pomóż,a jak nie masz nic do powiedzenia to spier...

Tylko wyobraź sobie, że to jest quest wydymiona i on się męczył nad napisaniem go, więc ten bug to tak jakby zabezpieczenie właśnie przed kopiowaniem ;)

Jeśli Ty byś czymś zabezpieczył swoją pracę, to powiedział byś jak to ściągnąć?

Opublikowano

Tylko wyobraź sobie, że to jest quest wydymiona i on się męczył nad napisaniem go, więc ten bug to tak jakby zabezpieczenie właśnie przed kopiowaniem ;)

dajac plik do publicznej strony z ktorej kazdy to moze sciagnac to jest zabezpieczenie? Smieszne

Opublikowano

Chamstwo jak skurwysyn! Bugów jest tutaj więcej do póki nie relogniemy a mamy kilka pudełek postać możemy zaklinać ile razy chcemy. Brakuje 1 query na pid1 . Mało optymalny ponieważ każdy wpis w player.player_index klepie 4 razy w poszukiwaniu pidu , a można zrobić aby jeden rekord klepał 4x razy zamiast tysiące postaci po 4x.

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Opublikowano

Chamstwo jak skurwysyn! Bugów jest tutaj więcej do póki nie relogniemy a mamy kilka pudełek postać możemy zaklinać ile razy chcemy. Brakuje 1 query na pid1 . Mało optymalny ponieważ każdy wpis w player.player_index klepie 4 razy w poszukiwaniu pidu , a można zrobić aby jeden rekord klepał 4x razy zamiast tysiące postaci po 4x.

Pewnie bo wasz quest jest tak zajebisty ze musisz tu sie chwalic nie? Pare poprawek i ten quest jest rowny waszego ktorym sie tak podniecasz

jesteś frajerem, jeśli myślisz, że pliki tekstowe nie mają praw tekstowych.

moze i jestem a moze nie moja sprawa.

Opublikowano

Pewnie bo wasz quest jest tak zajebisty ze musisz tu sie chwalic nie? Pare poprawek i ten quest jest rowny waszego ktorym sie tak podniecasz

Chyba cała masa.Poprawił bym go moment ale dla takich ludzi jak ty którzy nie potrafią ruszyć dupy tylko wstawiają pracę czyjąś przy której ktoś się trochę napocił powinny lecieć bany bo moim zdaniem jesteś zerem .

Opublikowano

Ano w sumie racja, że takie zabezpieczenia nie zostały uwzględnione. I chyba, że na koncie mogą być max 3 postacie, no bo + nasza, nie?

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

Lol jak ty chcesz takiego qesta kopmus dawac a gdzie pythonlua do id postaci

+ sprawdzanie postaci na strone.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Lol jak ty chcesz takiego qesta kopmus dawac a gdzie pythonlua do id postaci

+ sprawdzanie postaci na strone.

Nie rozumiem, po co mieszać w to www...

ePc0b.jpg

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

Podo aby nie opiedalali graczy czyli aby zobaczyc jakie na ta chwile dana postac ma itemy na sobie no chyba ss ale wiesz

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

No to tutaj wedle uznania twórcy. Rzeczywiście, można by tutaj tego e-maila dodać, tak dla pewności.

ePc0b.jpg

;)

Opublikowano

Pseudo znawcy z gówna się wzięli. Sam nic nie potrafisz, a mówisz że quest jest chujowy. Dobrze wiem o bugach tego questa. Nie umiem pisać query dlatego tak to wygląda. Zresztą quest był pisany ponad 4 miesiące temu.

PS. Przypomnieć Ci jak wasz serwer prosił mnie o difa na max lv a potem upubliczniłeś go podpisując jako swój? Wiem że taki dif to jest gówno warty, ale jesteś zerem za takie podpisywanie się pod czyjąś pracę.

Wasze handlowanie postaci na tym gladorze pomoże tylko ukraść postać złodziejowi :) Od czegoś gracze podają przy rejestracji mail.

Oj endymion po pierwsze nigdy z tobą nie pisałem , nigdy żadngo difa na max lvl nie upubliczniłem na mpc ani nie prosiłem nikogo o takiego difa.

Myślisz w jaki sposób mail będzie odgrywał rolę przy zaklinaniu postaci jest kasowane id w player.player i w player_index a potem nadpisywane na nowo przy nowym koncie to co ma do tego mail?Ja szanuje czyjąś pracę i jeszcze nigdy nie udostępniłem pracy kogoś.

Opublikowano

Nie, a Usama do mnie wcale nie pisał o difa który potem przez Ciebie pojawił się na MPC........................

Mail ma to do handlu postaciami, że teraz ułatwiasz tylko sprawę złodziejowi i zamiast ukraść konto kradnie samą postać. Generowanie kodu i wysyłanie na mail. Kod wymagany, aby odpieczętować postać :)

Widzisz nie osądzaj mnie to Usama do cb pisał a widziałeś żebym gdzięs powiększał max lvl mam wszędzie 250 i ja żadnego difa nie udostępniłem a nie dostałem od niego.

Nie pomyślałem w ten sposób ale mam logi od tego na jakim koncie zapieczętowano postać,jaką postać i na jakim odpieczętowano po za tym nie będzie to też tak łatwo dostępne to wątpię aby ryzykowali bana, w php jestem zielony ale dzięki za pomysł może dam rade coś takiego zrealizować.

Opublikowano
Opublikowano

@up swojej pracy sie nie udostepnia geniuszu

Ty wypierdalaj stąd pseudo techniku

@topic no szkoda że zajebane nie spodziewałem się tego Deco po tobie :(

Opublikowano

@up swojej pracy sie nie udostepnia geniuszu

Ty wypierdalaj stąd pseudo techniku

@topic no szkoda że zajebane nie spodziewałem się tego Deco po tobie :(

zamknijcie mordy i sami se kopiujcie

http://pastebin.com/search?cx=partner-pub-4339714761096906%3A1qhz41g8k4m&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=state+start+begin&sa.x=2&sa.y=25&sa=Search 2 sek pisania

ban.gif

Opublikowano

Deco ja do cb z kulturą to chodź trochę pokaż że ją masz -,-

@up a to sorry :)

trzeba bylo od zlodziei nie wyzywac bo ja nic nie ukradlem tylko wzialem to co bylo publiczne

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...