Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Pojedynki naszych postaci-czyli taktyka,ekwipunek oraz wskazówki.

Hajda™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojedynki naszych postaci - czyli taktyka,ekwipunek oraz wskazówki.

Witajcie ! Chciałbym stworzyć dla Was poradnik jak radzić sobie poszczególnymi postaciami w pojedynkach tzn. PvP

Otóż każdy z was głowi się zapewne jak na równym poziomie mierzyć się z najlepszymi,utrzymywać się na wojnach oraz w innych królestwach siać zło

:)

Jeżeli poradnik wam się spodoba będzie tego typu więcej poradników ,lecz póki co zobaczcie jak według mojego doświadczenia wybonować sobie ekwipunek,opracować taktykę pojedynku oraz kilka cennych do niego wskazówek.

Legenda :

Kolor :Jaki bon do Naszyjnika,Butów

Kolor:Jaki do kolczyków

Kolor: Postaci Bezpośrednie

Kolor: Postacie Magiczne

Jak wybonować ekwipunek? :

Wybonować ekwipunek jest w miarę ciężko gdyż to właśnie od jego stanu zależy nasz byt w pojedynku.

Jeżeli nie mamy tzn. ABS'a możemy się liczyć z szybkim zgładzeniem nas przez naszego rywala.

Dzielimy bonowania na dwa typy :

-Pod klasę

-Uniwersalne

Moim zdaniem najbardziej opłacalne jest wykonanie na początek Ekwipunku Uniwersalnego.

Zaczynamy!

Zbroja:

-15% miecze

-15% broń dwuręczna

-15% sztylety

-15% strzały

Max PŻ

Broń :

Tutaj właśnie wszystko zależne jest od tego kim zaczęliśmy naszą przygodę.

Jeżeli to Wojownik to sprawa jest prosta :

-Siła

-Lud

-Szycie

-Kryt

-Omdlenie/Trucie

Jeżeli to Sura WP :

-Siła

-Int

-Szycie

-Kryt

-Lud

Jeżeli to Sura BM :

-Int

-Kryt

-Szycie/Szybkość zaklęcia

-Lud

-Omdlenie

Jeżeli to Ninja :

-Zręczność/Siła

-Kryt

-Szycie

-Lud

-Omdlenie/2pkt stat(Siła/Zręczność)

Jeżeli to Szaman Smok :

-Int

-Szycie

-Omdlenie/kryt

-Lud

-Szybkość Zaklęcia/Zręczność

Jeżeli to Szaman Healer :

-Int

-Omdlenie/Zręczność

-Kryt

-Lud

-Szybkość Zaklęcia

Biżuteria :

(Naszyjnik,Buty,Kolczyki)

-15% Miecze

-15% Dwuręka

-15% Sztylety

-15% Strzały

Max HP/ Lud.

Bransoleta :

-Lud

-Max HP

-Odp. na Magie

-Nie pamiętam wbud bonu ale prawdopodobnie Kryt.

-Regeneracja /PE

Tarcza :

-NNO

-Pkt Stat (Tak jak z broniami)

-Blok Ciosu

-Lud

-Szansa na odbicie Ciosu

Hełm :

-Odp. na Magię

-Lud

-Szansa na Otrucie

-Rreg. PŻ

-Reg. PE

Cenne wskazówki :

Więc tak,jeżeli grasz postaciami typu Ninja Dagger,Wojownik Body,Sura WP,Wojownik Mental.

Jesteś postacią nacierającą oraz bezpośrednią. Dystansem nic nie zdziałasz musisz złapać przeciwnika Hitami i później wyprowadzać serie. Ninja Dagger ma o tyle łatwo ,że szybkość jego ataku jest niesamowicie wysoka oraz ma specjalny skill zwany ,,Kryciem się",który użyty przed rozpoczęciem naszego ataku zwiększa wartość uderzenia ze skilla (szczególnie Zasadzki). Wojownik Body dobrze prowadzony i rozwijany w skillach jest w stanie zniszczyć każdą postać bezpośrednią lecz z dystansowymi postaciami może mieć drobny problem ,gdyż one zazwyczaj uciekają. Sura WP ma o tyle ułatwione zadanie ,że przy rzucie Rozproszenia Może zdjąć Ci taki skill jak Aure miecza czy też Ochronkę BM'owi lecz BM'a broni Ognisty Duch ,który jest skillem ofensywnym. Ostrze co wzmacnia wartość ataku oraz Strach pomagają strasznie w pojedynkach a Wojownik Mental za pomocą Rzutu Miecza (Omdlewającego Skila) oraz potężnego DMG z Duchowego Uderzenia sprowadzi Cię momentalnie na kolana.

EKWIPUNEK :

Zbroja -Najlepiej stal z kd witalności,szybkości,uniku

Broń - na 65lv.

Biżuteria z Nieb łez lecz :

Kolczyki z Nieb łez dla klas magicznych (Sura,Szaman)

Kolczyki Ebonitowe dla Ninja,Wojownika

Jeżeli chcemy mieć podniesioną wartość krytycznego uderzenia proponuję naszemu Szamanowi Smok dać perłowy naszyjnik ,który daje 4pkt Inta.

Buty uniwersalne najlepsze są skórzane kozaki na wojny lecz jeżeli nie chcemy skórzanych a mamy zamiar robić buty epickie proponuję już Buty Feniksa zwiększające szanę na blok.

Komplet tarcz na 61lv. (Sura,Ninja,Wojownik,Szaman)

Co do wskazówek to przy PvP na pewno :

-Liczy się byś posiadał jak najmniej Defa

-Spora ilość ABS

-Rosy (Magia,Wart Ataku,Kryt,Szycie)

-Zielone oraz fioletowe mikstury

-Nie wkładaj KD Obrony do zbroi

-Kd w broniach na klasy 3KD (ninja,woj,sura) lub (Woj,ninja,kryt)/(Sura,szaman,kryt)

-Zaczynamy od skilii wspomagających oraz najwięcej zadających DMG.

- Jeżeli macie jakieś sugestie piszcie

Podziękowania w Pomocy :

.harnasiek. - trafna sugestia przy surze bm.

Mowa Końcowa :

To by było na tyle.

Jeżeli macie jakieś sugestie proszę o pisaniu je niżej w komentarzach.

Każdą trafną sugestię oraz kreatywną wypowiedź będę nagradzał ,,Lubię to" oraz wpisywał w temat z podziękowaniami

Pozdrawiam Hajda

Opublikowano

Usuń te bony ze spoilera i będzie ok. :)

Poradnik przydatny +

Specjalnie na Twoje życzenie bony usuniętę z spoilerów :)

Mam nadzieję ,że się przyda trochę się siedziało nad tym dziś :>

Opublikowano

Poradnik bardzo dobry Like dla ciebie ale...

Ciekawi mnie twoje zdanie, co wtedy gdy spotkają się 2 postacie dystansowe typu archer, healer, BM,

- masz na to jakieś strategie?

- czy dystans przestaje mieć znaczenie?

- uciekać, nie uciekać?

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Poradnik bardzo dobry Like dla ciebie ale...

Ciekawi mnie twoje zdanie, co wtedy gdy spotkają się 2 postacie dystansowe typu archer, healer, BM,

- masz na to jakieś strategie?

- czy dystans przestaje mieć znaczenie?

- uciekać, nie uciekać?

Jak to na Sommera przypadło zadał świetne pytanie i ja odpowiem co ja zazwyczaj robię.

Oczywiście starategie mam przygotowaną.

Dajmy na to ,że jestem w posiadaniu mojej ulubionej postaci czyli Szamana Healera. i pojedynek biorę z przykładowo BM'em.

Zaczynamy pojedynek. Oczywiście full roski,mikstury,wybonowany ekwipunek.

Zaczynam od Przywołania błyskawicy i BM na 100% zostanie omdlony. Wykonuję serię rzutu błyskawicą i burzowym i staram się uciekać na przyzwoitą odległość. Oczywiście wtedy BM będzie chciał nas gonić obierając taktykę postaci bijącej bezpośrednio.

Zapewne duch nas nie sięgnie a po odpaleniu sfery przez BM'a napieramy naszym arsenałem oczywiście zbliżając się ryzykując nieco pkt. hp lecz od czego mamy leczenie. BM w końcu się podda i padnie. Z Archerem mogą być schody podobne dwie postaci lecz Archer nie ma tego tzn. przyjebania z dalszej odległości więc to go wykończy DMG z Dystansu chyba ,że uda się mu nas pierwszemu omdlić i otruć. Co do reszty Healer z smokiem moim zdaniem zależy tylko od obranej przez smoka taktyki. Jeżeli złapie Healera na Hity i będzie miał potężne DMG Healer nie ma szans ,lecz jeżeli Healer będzie miał spore leczenie i oczywiście zwinka daje mu przewagę szybkości ruchu i ład. zaklec. to wygra Healer.

Takie jest moje zdanie ,myślę ,że realne i łatwe do zrozumienia lecz to tylko tak jak mówiłem moje zdanie.

Każdy może mieć inne i inną taktykę. Oczywiście każdy prowadzi inną postać inaczej. Ja nie wyobrażam sobie PvP inną postacią niż Healer/Smok.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie do końca się zgodzę z niektórymi rzeczami m.in. to, że do broni lepsze np dla sury bd szybkość zaklęc a nie otrucie :) A tak to poradnik świetny, napracowałeś się jak widze:)

Opublikowano

Nie do końca się zgodzę z niektórymi rzeczami m.in. to, że do broni lepsze np dla sury bd szybkość zaklęc a nie otrucie :) A tak to poradnik świetny, napracowałeś się jak widze:)

W sumie racja. Czas ładowania skilli się zmniejsza a w sumie otrucie nie będzie miało tego odczucia co sferka co chwilę.

Good job harnaś ;)

Opublikowano
Zbroja -Najlepiej stal z kd witalności,szybkości,uniku

Od tego kd witala (+4 daje 300pż na globalu) dużo lepiej jest mieć kd uchylenia.

cg4h.png

Obecnie gram na prywatnym serwerze World of Warcraft - Sunwell.pl

Opublikowano

Od tego kd witala (+4 daje 300pż na globalu) dużo lepiej jest mieć kd uchylenia.

Jak sie ma w eq bon na unik strzał to to kd uchylenia sie przyda jak sie nie ma bonów to to kd duzo nie da wiec lepiej miec te 300hp wiecej

Opublikowano

Do stalki najlepsze kd to Speed uchylki i uniku/Wita ^^

zapomniales dodac ze ninja wali sztyletami xD bo pewnie nie jeden probowalby robic miecz do pvp dla ninji ;)

Hełm :

-Odp. na Magię

-Lud

-Szansa na Otrucie

-Rreg. PŻ

-Reg. PE

w Helmie powinno wygladac to tak > Odp na magie > lud > Trucie > PZ > szybkosc Ataku :)

w Poradniku sa drobne bledy i bardzo ich malo ale i tak postarales sie :)

Opublikowano

Pisałem to ciut w nocy więc i tak myślę ,że sporo napisałem :)

Masz rację lecz nwm czy takie wskazówki nie powinny być udzielone np. w Poradnikach rozwoju postaci.

Zaraz to dodam +

Dante moim zdaniem lepiej mieć te 300PŻ więcej niz właśnie by nam ono brakło.

Oczywiście Ruser mój błąd zapomniałem o szybk. ataku ;) lub można też dać odp . na ogien.

A PE przyda się na pewno dla klas magicznych na niższym lv.

Opublikowano

Poradnik dobr leci +.

Ale mam parę zastrzeżeń:Mogłeś napisać że im dalej archer znajduję się od wroga tym mniejsze DMG zadaje.

A co co miecza dla Bm to zamiast szycie/szyb.zaklęcia dodał bym Zr/szybkośc zaklęcia.

Opublikowano

Jak to na Sommera przypadło zadał świetne pytanie i ja odpowiem co ja zazwyczaj robię.

Oczywiście starategie mam przygotowaną.

Dajmy na to ,że jestem w posiadaniu mojej ulubionej postaci czyli Szamana Healera. i pojedynek biorę z przykładowo BM'em.

Zaczynamy pojedynek. Oczywiście full roski,mikstury,wybonowany ekwipunek.

Zaczynam od Przywołania błyskawicy i BM na 100% zostanie omdlony. Wykonuję serię rzutu błyskawicą i burzowym i staram się uciekać na przyzwoitą odległość. Oczywiście wtedy BM będzie chciał nas gonić obierając taktykę postaci bijącej bezpośrednio.

Zapewne duch nas nie sięgnie a po odpaleniu sfery przez BM'a napieramy naszym arsenałem oczywiście zbliżając się ryzykując nieco pkt. hp lecz od czego mamy leczenie. BM w końcu się podda i padnie. Z Archerem mogą być schody podobne dwie postaci lecz Archer nie ma tego tzn. przyjebania z dalszej odległości więc to go wykończy DMG z Dystansu chyba ,że uda się mu nas pierwszemu omdlić i otruć. Co do reszty Healer z smokiem moim zdaniem zależy tylko od obranej przez smoka taktyki. Jeżeli złapie Healera na Hity i będzie miał potężne DMG Healer nie ma szans ,lecz jeżeli Healer będzie miał spore leczenie i oczywiście zwinka daje mu przewagę szybkości ruchu i ład. zaklec. to wygra Healer.

Takie jest moje zdanie ,myślę ,że realne i łatwe do zrozumienia lecz to tylko tak jak mówiłem moje zdanie.

Każdy może mieć inne i inną taktykę. Oczywiście każdy prowadzi inną postać inaczej. Ja nie wyobrażam sobie PvP inną postacią niż Healer/Smok.

Pozdrawiam

Tutaj masz AsPol ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A broń dla Bm to -10luda 12inta 12zreka 10kryt 20zaklęcia

Powiem Ci ,że pokusiłem się o grę BM'em na Mexilii no i wbiłem sobie tam Inta,kryta,luda,szybk. zaklęcia i omdlenie i byłem na swoim poziomie 118 do 140lv nie do zniszczenia i wchodziły mi krytyki 50k/70k ze sfery więc uważam ,że bez zręki jest też w porządku lecz masz rację może być zamiast omdl. zręka chociaż ja wolałbym omdlić kogoś i uderzyć niż uderzyć ciut mocniej a my zostaniemy omdleni przykładowo.

A co zrobić jeśli walczymy z szamanem?

Zależy kim grasz Ty. Szamana musisz złapać najlepiej ma wojownik Body po pierwsze szybkość a po drugie ma taki skill jak szarża więc omdlewamy go szarżą i bierzemy na wirka a jak wiemy szarża ma również potężne dmg. Dagger najlepiej ma z zaczęciem PvP z szamanem chociaż nie koniecznie z smokiem. Gdyż smok użyć może skowytu w momencie gdy dagger jest na kryciu gorzej miałby healer. A Archer takiego szamana może wziąć na skilla (Trująca chyba omdlewała) omdlić i zaatakować z ognistej. Jeżeli chcesz reszte mogę Ci rozpisać później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...