Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gra w gry FPS na Xbox 360 oraz jakie gry polecacie(XboX oraz Kinekt)

Enjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno dokonałem zakupu konsoli Xbox 360 z Kinektem. W prezencie przy zakupie dostałem od razu grę "Kinekt Adventure" oraz jako drugą wybrałem "Halo 4". Na kinekcie gra się super ale kiedy odpaliłem halo i przyszło mi grać w strzelaninę na padzie.... wszystkie miłe opinie na temat konsoli poszły w las. Nie mam zielonego pojęcia jak można ogarnąć grę poruszając się dwoma gałkami pada. I tutaj moje pytanie. Czy serio Microsoft tak zapomniał o fanach FPS że zmusza ich do grania w strzelanki na padzie ??? Czy może jest też jakaś specjalna klawiatura i mysz do Xbox'a o której nic mi jednak nie wiadomo ???

A teraz druga część tematu:

Jakie gry polecacie kupić na Xbox i kinekta ??? Byle by to tylko nie były strzelanki bo ich po prostu nie ogarniam. Jakie fajne gierki(ale dla chłopaka) polecacie na kinekta, nie chce żadnych tańców czy czegoś w tym stylu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Uwierz mi , ze szybciutko ogarniesz pada. Tez kiedys tak myslalem, ze granie w FPS na padzie to porazka, ale wystarczylo kilka godzinek i nie chcialem wracac do myszki i klawiatury ;)

A jesli szukasz dobrych gier to gdzies powinien byc dosc swiezy temat, w ktorym ktos sie pytal o gry i padlo dosc duzo fajnych tytulow .

Jak na szybko to Skyrim , Gears Of War 1,2,3 , Mass Effect 3 , Assasyny , Fifa 13 , Batman , Final Fantasy , ogolnie moglbym wymieniac dlugo, bo dobrych tytulow jest dosc duzo, a z gier na Kinecta sie nie wypowiem, bo nie posiadam .

PS. Jest zestaw Klawiatura + Mysz pod klocka , ale cena wynosi okolo polowy ceny Xboxa :)

ruch_13.jpg
Opublikowano

Pod klocka ci się nie opłaca kupywać myszy oraz klawiatury iż w grach będą cie wyzywać iż jesteś klawiaturos pospolitus na xboxus, pozatym nie polecam kupowania klawiatury oraz myszki iż cena jak podał pan up, wynosi ponad połowe ceny xboxa slim.

Jeżeli co chodzi ci do gier, to mam dużo gier, i mógłbym ci podać kilka ich nazw, ogólnie to najbardziej z gier mnie zafascynowało seria Assassins Creed, obecnie mam AC I,AC II, AC:Brotherhood, AC:Revelations jak i zarówno Assassins Creed III - tak mnie wciągneła ta rozgrywka i tryb multiplayer, polecam, pozatym : Battlefield 3, CoD:Black Ops 2, Saints Row The Third, GTA IV, GTA V (już dałem preorder, ale radze będzie zajebista rozgrywka), Medal Of Honor Warfighter, Gears Of Wars 1,2,3, Mass Efect - obie częsci, Batman, Skyrim.

Kinect: Kinect Adventure, Kinect Sports/Sports - SEASON 2, Kinect JoyRide, Dance Central 1/2, Just Dance 1/2/3/4(4 jeszcze wychodzi, czy wyszła, nie wiem)

Mój Komputer:

Procesor: Intel Core i5-7600k, COOLER: NOCTUA NH-U12S, Płyta Główna: ASUS PRIME Z270-A, Karta Graficzna: MSI NVIDIA GEFORCE GTX 1070 GAMING X, RAM : 2X8GB CORSAIR VENGEANCE 3000MHZ DDR4, ZASILACZ: EVGA SUPERNOVA 650W G3 FULLY MODULAR, OBUDOWA: COOLERMASTER MASTERBOX LITE 5, DYSKI: SSD 120GB, HDD 2TB

Opublikowano

Pad do pad, specjalne myszki czy adaptery udają pada konwertując ruchy myszki, to musi mieć negatywny skutek i odróżniać sterowanie od natywnej obsługi myszki, gra jest robiona pod konsolę i pod pada a nie pod myszkę.

W takich adapterach fajny jest tylko autofire i nic więcej, dużym minusem są mikro lagi które są widoczne przy sterowaniu

Gier jest masa, każdy lubi co innego, ja polecam Forza, Red Dead Redeption i AC3

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dzięki za pomoc, wychodzi na to że po prostu muszę poświczyć grę na padzie.

Pozdrawiam.

PS: Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...