Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby na wybicie się ?

PanOwoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Chodzi o filmy na youtube. Coś słyszałem, że kręcenie to co popularni youtuberzy, ale to jak dla mnie jest głupie. Wolę być bardziej oryginalny. Co prawda będę kręcił z BF3, ale ta gra zasluguje u mnie na duży szacun więc ja kręce.

Czekam na propozycje od was.

Opublikowano

Z dwóch nóg, z jednej, z nabiegu, z miejsca.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Proponuje:

Dobre mikro (np. samson gtrack)

Dobry głos

Dobrą twarz (jeśli chcesz ryjec pokazać)

skill w grze

Nawet z tym ciężko będzie ci się wybić. Radze pomyśleć, jakiś oryginalny pomysl i będziesz miał widzów.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Myślałem nad zrobieniem jakiegoś " x typów graczy ", do vlogów się nie zabieram, skill jest mikro też dobre, głos jeszcze nie do końca ale jak komuś nie odpowiada niech po prostu nie ogląda.

Bywalec
Opublikowano

Musisz mieć przede wszystkim seksowny głos.

+ dobre parametry kompa oraz szybki Internet.

+ dobre INTRO.

Opublikowano

Nagrywane będą let's play'e głównie, czasem tuty, Co do głosu to chodzi głównie o intonacje. Pracuję nad tym, wychodzi coraz to lepiej :) A sposób na nagrywanie gier? Nagrywać te gry co popularni ludzie na YT ? Chyba że jakoś bym trafił w grę i nagrałbym ją przed nimi. Tylko skąd mam wiedzieć co oni nagrają ... :/

Opublikowano

A no właśnie co do intra - powycinać najciekawsze momenty z intr (lub coś w tym podobnego) i ponakładać efekty. Czy zrobić z tego, jak ja gram czy jak? Jak według was powinno wyglądać intro :) ?

Opublikowano

ta gra zasluguje u mnie na duży szacun więc ja kręce.

I tak rób. Nie nagrywaj na siłe.

Coś słyszałem, że kręcenie to co popularni youtuberzy, ale to jak dla mnie jest głupie. Wolę być bardziej oryginalny.

Dobrze sądzisz bo oprócz gry ważne jest również twój styl grania oraz to co mówisz. Najlepiej jeśli mówisz przez cały odcinek z minimalnymi przerwami to się film mniej nudzi ale nie każdy tak potrafi.

Czekam na propozycje od was.

Proszę:

http://www.mpcforum.pl/topic/798896-poradnik-jak-wybic-sie-na-youtube-youtube-filmy/#entry5862056

Opublikowano

Jeśli kręcisz naprawdę dobre materiały, to widzowie sami przyjdą. ;)

Oczywiście możesz też podawać linki znajomym na GG, Skajpie, Fejsbukach i innych.

5465845486.png

Opublikowano

A co sądzicie o kręceniu seriu z bardziej lub mniej znanymi youtuberami ? Według mnie jest to świetny pomysł - dochodzi parę widzów, zapoznajesz się bardziej z tamtą osobą, w duecie są ciekawsze rozmowy, niż gadanie sam do siebie :3

Opublikowano

Musisz umieć zaciekawić, nie może być yyy eee. Musi być to coś co trzyma widza i ogląda, a nie pójdzie na kolejny film.

Opublikowano

Hmmm ostatnio zauważyłem, że głupie filmiki stają się hitami. Czekaj do kolejnej wigilii jedź do Radomia i zapierdol uwaga 3 BUTELKI!!!!! Kariera murowana!!

A tak na serio bez dobrego przygotowania głosu czy mikro nie masz zbytnio szans. Filmy muszą mieć jebitne intro i FULL HD

Opublikowano

bf3 jest malo oryginalne, imo nie zasmiecaj yt swoimi wypocinami. ludzie chca ogladac i sluchac osobowosci, gry aktorskiej, ludzie chca kurwa humoru, jebanego dramatu a nie jakiegos stekajacego gimbusa co nie potrafi wypowiedziec sie pelnym zdaniem.

potrzebujesz glosu, potrzebujesz charakteru, potrzebujesz charyzmy.

tego typu posty ukazuja twoja pustke, jezeli nie masz pomyslu na siebie.

kh4xi.jpg

Opublikowano

@up z tym się nie zgodzę

Chodzi o rozreklamowanie się a ty pierdolisz o zupełnie innej rzeczy.

Jak dla mnie nie chodzi o rozreklamowanie sie, bo nie widze jakiegokolwiek linku na twoj kanal yt, nie widze wypowiedzi adekwatnych do slowa "reklama". Pytasz o propozycje jak wybic sie na yt, i podalem ci je. Nagrywanie bf3 nie jest idealnym pomyslem. Zdecyduj sie kurwa czego chcesz, bo mandarynka od klementynki rozni sie, pamietaj.

kh4xi.jpg

Opublikowano

@PanWarzyw - Szczerze powiedziawszy wątpie, że nawet z dobrym mikro i z dobrym intrem się wybijesz do tych 5-20k widzów. No chyba, że ktoś cie zareklamuje np. jakiś rojo. (co jest mało prawdopodobne, bo jest 10000 youtuberów, których równie dobrze mógłby wypromować. No chyba, że np. bremu czy ktoś zrobi jakiś konkurs, którego nagrodą będzie wspólne nakręcenie odcinka,serii.

Więc oprócz dobrego sprzętu musisz mieć szczęście. Jest też inny sposób. Musisz być "oryginalny". Wymyśl coś, miej jakichś humor. Nie wiem tu akurat sam pomyśl. Tylko pamiętaj, nie reklamuj swojego kanału pod cudzymi filmami.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Kamera na cyce i kręć szybko sie wybijesz <3

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...