Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sieć Lokalna Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, mianowicie gdy tworzę sieć lokalną w minecraft to wychodzi mi ip : 0.0.0.0:......

Nie wiem dlaczego tak jest, przez to kolega się nie może połączyć, proszę o pomoc.

Opublikowano

Kompa mam 1, nie mam routera mam radiówkę, zawsze otwierałem sieć lokalną i wszystko ładnie śmigało, nie wiem co się stało.

Opublikowano

Jak tworzysz nową sieć? Skąd w ogóle bierzesz to IP?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

@UP

Nie słyszałeś o tworzeniu sieci lokalnej w minecraft ?

Jak nie, to dla twojej wiadomości jest taka opcja.

To ip mi się właśnie wyświetla .

Opublikowano

Zrób inaczej.

Pobierz pliki serwerowe i odpal serwer.

Otwórz plik konfiguracyjny serwera i odszukaj linijkę:

server-ip:

Teraz wejdź w Uruchom z menu "Start" w Windowsie

Wpisz "cmd".

W CMD wpisz komendę "ipconfig".

Teraz na górze odnajdź linijkę Adres IPv4. Ten adres podajesz bratu/siostrze/koledze w obrębie twojej sieci, dodając serwer do ulubionych.

@UP

Nie słyszałeś o tworzeniu sieci lokalnej w minecraft ?

Jak nie, to dla twojej wiadomości jest taka opcja.

To ip mi się właśnie wyświetla .

Nie, nie słyszałem, i dziękuję, że mnie poinformowałeś. I tak z niej nie skorzystam widząc występujące problemy.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Tyle że po co mam robić serwer skoro jest opcja LAN, no trudno...

Żeby działało? Innego wyjścia nie widzę... a w ogóle masz podłączony i sprawny modem/router? Spróbuj zrobić jego restart,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...