Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wyłączanie sie komputera podczas grania

szpiker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem uzywany komputer i mam następujący problem : Na komputerze była zainstalowana gra far Cry 3 gdy byłem u sprzedawczy w chacie wszystko śmigało jak marzenie na wysokich wymaganiach. Po pewnym czasie wyskoczyły mu bezpieczniki twierdził że zrobiło sie przeciążenie ponieważ miał włączony grzejnik elektryczny. Po zakupieniu dokładnie go wyczyściłem odkręcałem all wiatraczki i czysciłem je odkurzaczem i szmatka . Wczoraj pierwszy raz odpaliłem kompa u siebie i ustawiłem gre na wysokie detale gdy włączyłem ja filmik wprowadzający zacinał sie w hu... wiec zmniejszylem na średnie i ponownie włączyłem , było to samo . I po jakis 5 sec komp sie wyłączył i tak za kazdym razem gdy odpalalem te gre ;/

Chciałbym dodać że przy normalnym użytkowaniu komputer śmiga jak marzenie. Na moje oko wygląda to tak jakby karta graficzna była jakby nieaktywna , tak jakby ciągnoł ze zintegrowanej ... Dodam także że karte takze odłączałem od płyty w celu dokładnego wyczyszczenia. Nie wiem co jest myslalem że to wina sterownikow na karcie wiec je zmieniłem i także było to samo.W najbliższym czasie planuje zmianie oprogramowania z win 8 na win7. Macie może jakies pomysły czym to moze byc spowodowane :> ?

zasilacz CODEGEN 450W

karta graficzna Ati Radeon HD 5750

procek intel core i3 530

płyta Gigabyte Technology H55M-UD2H

6f1dcb68ed09a089.jpg
Opublikowano

Codegen i i3 o.O Wyskoczenie bezpieczników to normalne przy codegenie :) Zasilacz do wymiany na XFX 550W, po prostu ten jest bardzo stary, produkowali go w 2004 r. i jest najniższej jakości jaki powstał, więc dostałeś shit, a nie komp ;)

Opublikowano

mozliwe ale nie wiem dlaczego przy zakupie gra sie nie zacinała a teraz na tych samych detalach tnie sie jak dziwa świnia ;p Potrafisz mi to wytłumaczyc :> ?

6f1dcb68ed09a089.jpg
Opublikowano

racja poniewaz ja mam nowy ledowy monitor 22 calowy a ziomek miał hmm z 10 letnie pudło hehe ;p

No cóz dzięki wielkie za rozwianie moich wątpliwosci jeszcze skontaktuje sie z kims kto lepiej sie zna na tym niż ja :)

6f1dcb68ed09a089.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...