Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w sprawie postaci

Sseba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Gram w DC od jakiegoś czasu mam 30lvl serwer us (niestety).

Postać Mental, Fly, jako pierwsze były matrial artz.

Prosze was o odpowiedź na pare pytań.

1. Jakie moce mam wybrać, mam do rozdania bodajże 15 punktów, chodzi o dokładne podanie nazwy.

Jakie z nich mam podporządkować pod te 6 podstawowych na dole ekranu. Czy mam wybierać z iconic power,

korzystać z jednego drzewka umiejętności czy inaczej. Proszę o objaśnienie mocy jakie mi podacie.

2. Objaśnijcie mi do czego służą poszczególne umiejętności z latania i czy używa się ich jak zwykłych Mocy.

3. Zbroja jaką posiadam jest kupiona w watchtower chyba w meta wing za zwykłą kasę, ale jest zbroją pod pvp.

Gdzie mogę kupić zbroję i broń do walki pve ?

4. Jaką broń wybrać do walki z potworami, wybierzcie ze Staff lub Matrial Artz. Nie pogardze też waszymi sugestiami.

5 Gdy uczestniczę w eventach, dla przykładu ubijanie jakiegoś bosa, widzę że inni radzą sobie dużo lepiej. Czy to jest wina eq

pod pvp czy może nie udała mi się postać?

6 Czytałem gdzieś na tym forum o broni na 30 lvl i ktoś napisał że najlepiej zdobywać je z alertów i raidów. Te eventy były wcześniej

pod "Y" ale teraz jest tam tylko zakładka event player 1,2,3 itd. Gdzie moge je znaleźć? Wybaczcie jeśli to pytanie jest oczywiste

ale kompletnie nie ogarniam.

Wszystkie rady dawajcie wiedząc że nie interesuje mnie walka pvp, a pve.

Proszę o pomoc. I z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

1.Nie wiem nie grałem mentalem ale jest poradnik na forum z opisanymi umiejętnościami

2.Jedna umiejętność od latania na 9 lv pozwala ci o wiele szybciej latać po naciśnięciu przycisku różne tam są

3.Najlepsze rzeczy pod pve są na raidach :) dropią tam.

4.Ja mam martial arts i jest naprawdę dobra jak chodzi o walkę z potworami i graczami w staffie masz dużo stunów

5.To jest wina eq jeszcze zależy jak masz rozłożone skille i jak ich używasz ja mając zieloną latarnie położyłem bossa w 15 sekund na 16 lv, a on miał 23, ponieważ użyłem 3 x atak helikopterem xD

6.Na każdym alercie i raidzie znajdziesz dobre eq najlepsze dropi na 8 osobowym ale te raidy są najtrudniejsze i jak coś dropnie to się rzucą na to jak nie wiem i pewnie nie dostaniesz xD

Opublikowano

1. Polecam Telekinesis:

1. Telekinesis

2. moc do wyboru

3. Telekinetic Bolt

4. Pyrokinesis

5. Mass Detonation

6. Bolt Barrage

Jeżeli jesteś controllerem to w iconic dajesz tą umiejętność na Vitalization a jeżeli dps to umiejętność na krytyczne uderzenie oraz szansę krytycznego uderzenia.

2. Ładowanie punktów w latanie daje dodatkową super-prędkość latania (wciskając klawisz) i podczas gdy np. masz stun lub slow i wciskasz shift aby móc się normalnie ruszać to tracisz power (manę), wtedy dostajesz bonus który regeneruje 3/4 straconej mocy oraz zwykłe moce takie jak w drzewkach standardowych, moim zdaniem nie są one lepsze.

3. Kupić zbroję możesz w np. meta wing u Flash lub Power girl za odznaki które dostajesz na alertach, duosach, misjach solo oraz raidach.

4. Będąc mentalem wybrałbym staff.

5. Jeżeli ktoś jest od Ciebie lepszy to upewnij się czy ma taką samą rolę (controller, dps) jak Ty, DPS zadaje najwięcej dmg. Oczywiście czym lepszy ekwipunek tym lepsze osiągi.

6. Y -> 8 players (raidy), tak zdobywasz tam lepszy ekwipunek niż w watchtower :)

Opublikowano

1. Polecam Telekinesis:

1. Telekinesis

2. moc do wyboru

3. Telekinetic Bolt

4. Pyrokinesis

5. Mass Detonation

6. Bolt Barrage

Jeżeli jesteś controllerem to w iconic dajesz tą umiejętność na Vitalization a jeżeli dps to umiejętność na krytyczne uderzenie oraz szansę krytycznego uderzenia.

2. Ładowanie punktów w latanie daje dodatkową super-prędkość latania (wciskając klawisz) i podczas gdy np. masz stun lub slow i wciskasz shift aby móc się normalnie ruszać to tracisz power (manę), wtedy dostajesz bonus który regeneruje 3/4 straconej mocy oraz zwykłe moce takie jak w drzewkach standardowych, moim zdaniem nie są one lepsze.

3. Kupić zbroję możesz w np. meta wing u Flash lub Power girl za odznaki które dostajesz na alertach, duosach, misjach solo oraz raidach.

4. Będąc mentalem wybrałbym staff.

5. Jeżeli ktoś jest od Ciebie lepszy to upewnij się czy ma taką samą rolę (controller, dps) jak Ty, DPS zadaje najwięcej dmg. Oczywiście czym lepszy ekwipunek tym lepsze osiągi.

6. Y -> 8 players (raidy), tak zdobywasz tam lepszy ekwipunek niż w watchtower :)

Jeszcze jedno. Czy dał byś radę ułożyć ten sam schemat 6 mocy do ognia? A co do mocy Mass Detonation nie mogłem jej znaleźć.

Opublikowano

Jeszcze jedno. Czy dał byś radę ułożyć ten sam schemat 6 mocy do ognia? A co do mocy Mass Detonation nie mogłem jej znaleźć.

Na samym dole drzewka telekinesis.

Dla tank:

llloz.png

dla dps zamiast 4 mocy bierzesz fiery weapon.

@2down

Grałem nie raz gdy było trzeba bo mam postać z eq tank i osobno dps. Jak dla mnie mój loadout się sprawdza ale jeżeli uważasz że Twój jest dobry to też nie pogardzę bo to prawie kwestia gustu jakim sposobem się gra ;)

Opublikowano

chyba kolega powyzej nigdy fire dps'em nie gral...

najlepszy sprawdzony, jak do tej pory przeze mnie loadout to:

flashpoint, mass detonation, fireburst, inferno, volacanic calanity (sc), fiery weapon.

wazne zeby zawsze zaczynac od fiery weapon (dodaje krytycznych udezen), potem inferno w celu podpalenia przeciwnika i reszta juz zalezy od Ciebie... ja robilem fireburst, mass detonation, combo z broni + flashpoint i od nowa fiery weapon, inferno... itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...