Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS, nagrywanie

barej123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zapytać się, jakim programem bym mógł nagrywać filmy z League of Legends. Dobra, Fraps, tylko, że po 15 minutach ścina mi do 5-10 fps-ów, a te klipy zajmują z 10 GB. Dobra, 2, LoLRecorder? To nie ma sensu, ja nie nagrywam replay'i, tylko 'na żywo'. Posiadam Windows XP.

I nie piszcie mi tutaj czegoś typu ' kup nowy komputer ', bo to nie ma sensu. Tylko nabijanie postów, więc proszę moderatora/ów, aby zwracał/li na to uwagę.

No to czekam na wasze programiki!

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Problem w tym, że Fraps to jeden z najwydajniejszych programów do nagrywania.

Możesz spróbować Actiona, ale i tak skoro chcesz nagrywać w dobrej rozdzielczości filmiki z LoLa, to musisz 'kupić nowy komputer'.

Opublikowano

Problem w tym, że Fraps to jeden z najwydajniejszych programów do nagrywania.

Możesz spróbować Actiona, ale i tak skoro chcesz nagrywać w dobrej rozdzielczości filmiki z LoLa, to musisz 'kupić nowy komputer'.

Nie kupuje nowego komputera, mam już kanał w dobrej rozdzielczości, HD, bez pasków i te sprawy, nie mam w innych grach spadków fps'ów, ani niczego. Action jest na 7-mkę, ja mam XP jak coś, ale może coś wykombinuje. Mam słaby komputer? No nie wiem, 70-80 fps'ów normalnie w LoL'u 1v1 jak mam, a tak to z 30-50 w 5v5. (chodzi tu o akcje, nie o mapy itp.) No więc nie wiem, proponujcie dalej!

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Bandi cam, nieco lepiej z wydajnością gier przy nagrywaniu

Down nie ma to jak czepić się o kilka znaków :* nie wiem czy wiesz ale pisałem z tableta na którym mam boską klawiature gdy wciskam o wyskakuje 9

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ale czego od nas wymagasz?

Nie zwiększymy magicznie twoich fpsów w LoLu, ta gra ma już to do siebie, że podczas nagrywania fpsy schodzą do mniejszej ilości ze względu na ilość efektów oraz ogólną grafikę.

40/50 fpsów to aż nadto dobra jakość, większość youtuberów nagrywa w jakości stałych 30 fpsów, ich widzowie jak i oni sami nie narzekają gdyż jest to dość optymalna liczba klatek, poniżej 30 można się martwić.

//Nie ma czegoś takiego jak Bandai Cam, jest Bandicam, drogi 'mądry' kidmoderatorze.

Opublikowano

To może zmienić trochę grafikę? Bo mam all na full xD Wszyściutko na full, więc nie wiem ;D A co do Frapsa, to jest taki błąd, że 10 minutowy filmik zajmuje 10 GB. Tylko to jest problem, bo mam 1 dysk, a na tym dysku właśnie jest to zapisywane (no wooow). Nie wiem, nie chce 2 dysku kupywać, a może się zastanowie. Dużo szukałem, pisali, że właśnie dużo problemów z tego, że potrzeba więcej niż 1 dysk. Komputer nie ogarnia 1 tak powiem jak chcesz dobrze nagrywać, więc możecie jakieś rady dawać mi, na pewno się przyda ;)

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

To wcale nie jest błąd, tyle każdy film waży, musisz to po prostu przerenderować...

Dobrym dyskiem do nagrywania są SSD kingstona, ale to dość duży koszt.

Zmniejsz optymalizację, szczególnie cienie, definitywnie pomoże.

Opublikowano

To że masz 70fps to nic nie znaczy :) Ja mam 4 letniego kompa i mam podobnie. Co do filmików, możesz je konwertować za pomocą konwerterów i zmienic rozmiar nie tracąc dużo na jakości. Trzeba tylko troche ogarniać konwertery. Podaj co masz za kompa (dokładnie wszystkie podzespoły po kolei) to powiemy Ci czy masz dobrego kompa. Fraps baaardzo obciąża komputer a jeszcze bardziej nagrywając w HD. jakbyś grał w mario na kompie zauszmy 512mb ram 256mb 7300gt i core 2 duo 1.8GHz i włączył byś frapsa, to klatki automatycznie by Ci poszly w dol. Niestety tak jest i tak bedzie. Jak nie chcesz miec utraty fpsów przy nagrywaniu to naprawde musisz miec przynajmniej "w miare" dobrego kompa. W miare tzn: pewnie i5; 4-8gb ramu; karta graficzna z 2Gb być moze 7850 od Sapphire. A dysk SSD? nie sadze zeby sie przydawal bo przy nagrywaniu CPU i GPU dostaja najbardziej po dupie..

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Action, Bandicam, Może camtasią spróbuj. Ogółem najlepiej to by było komputer podciągnąć, ale wiadomo to kosztuje.

Opublikowano

@up

Kurna, nie pieprz mi tutaj o jakimś LoLRecorderze. Chyba pisałem w temacie trochę, to może przeczytaj?

@2up

Nie wiem, pokombinuje z tymi programami.

@3up

Po pierwsze, nie chodzi o to, że mam problem z wysyłaniem (długo się wrzuca), tylko chodzi o FPS-y w GRZE i w trakcie nagrania. Ty mi tutaj napisałeś, że powinienem to przekonwertować. Ale to chyba każdy mądry wie, żeby np. 436093409690 GB-owego filmiku nie wrzucać, tylko przekonwertować. Bo to jest już proces PO nagraniu. Co do kompa:

Intel Core™ 2 Duo CPU

E8400 @ 3.00GHz

3.00 GHz, 3,25 GB RAM

ST31000524AS dysk

NVIDIA GeForce 9600 GT karta graficzna.

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

To ze masz 80 fpsow w lolu to zadne osiagniecie,ja na 6 letnim pc mialem stałe 70 ( blokada karty ? ) nie spadało w teamfighcie itp.Ten komputer jest słaby,jedyna mozliwosc to grac i miec wlaczone nagrywanie glosu,a gre miec nagrana w lol recorderze.Potem sklejasz to w audacity i profit.

Opublikowano

Masz spadek Fps'ów w daleszej rozgrywce, ponieważ jest więcej minionów, większe team-fighty i powoduje to spadek fps'ów. Na innych grach masz normalnie, bo być może mają mniejsze wymagania. Spróbuj coś porobić z grafiką w lolu, czyli dać niższą, to powinno dać więcej fps'ów. Polecam Camstasie, lecz nie wiem, czy nie jest gorsza od Frapsa. A jeżeli nic CI nie pomoże, to faktycznie nowy komputer zrobi tu swoje.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Na tym kompie nie będziesz nagrywał na wysokich wymaganiach lepszych gier, bo słaby procek, karta...

Powiedz, czemu nei chcesz nagrać lolrecorder + audacity komentarz? Przecież tylko odpalasz grę + dźwięk i masz na żywo...

;)

Opublikowano

@up

Kurna, nie pieprz mi tutaj o jakimś LoLRecorderze. Chyba pisałem w temacie trochę, to może przeczytaj?

Ku*wa głupi nie jestem , przeczytałem je*any CAŁY temat ale ty ku*wa nie wiesz o chuj mi chodzi....

Tak , to będzie ku*wa na "żywo" włączasz AudioCity do nagrania dzwięku odrazu , kiedy załącza sie Screen w którym ładujemy sie wraz z innymi , po skończonej rozgrywce wyłączasz AudioCity , sklejasz w jedno i masz normalny film ,taki jakbyś nagrał frapsem tylko że bez spadku FPS .

Wiem że dużo "kurw" ale wku*wia mnie idiotyzm użytkowników , wku*wnia niemiłosiernie.

Opublikowano

Ku*wa głupi nie jestem , przeczytałem je*any CAŁY temat ale ty ku*wa nie wiesz o chuj mi chodzi....

Tak , to będzie ku*wa na "żywo" włączasz AudioCity do nagrania dzwięku odrazu , kiedy załącza sie Screen w którym ładujemy sie wraz z innymi , po skończonej rozgrywce wyłączasz AudioCity , sklejasz w jedno i masz normalny film ,taki jakbyś nagrał frapsem tylko że bez spadku FPS .

Wiem że dużo "kurw" ale wku*wia mnie idiotyzm użytkowników , wku*wnia niemiłosiernie.

Właśnie tak myślalem, jak dotąd najlepszy pomysł. Dzięki ;3

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Ja mam 8-letniego kompa i w tfach jest 80 bez cieni :3

@ top Jak wyżej: lolrecorder+adiacity(czy jakos tak), względnie bandicam (free, chyba, ze nie chcesz tego loga to pełna wersja) :)

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...