Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zalegalizować piosenke na yt w swoim filmie?

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak, założyłem nowy kanał na yt(i chciałbym w przyszłości dołączyć do programu partnerskiego youtube). Chciałbym robić różne poradniki do windowsa i od samego początku jak każdy wie(chyba każdy :D) jak się wsadza piosenkę do swojego filmu trzeba mieć licencje na nią, by móc ten film z piosenką wykorzystywać do celów komercyjnych.

Jak czasami widzicie u sławnych youtuberów którzy zarabiają na swoim kanale, gdy użyją jakieś piosenki w tle w opisie filmie piszą np. to:

, pod tym filmem pisze:

''Muzyka w tle: http://ccmixter.org/files/Pitx/40009

is licensed under a Creative Commons license.''

,ale ja słyszałem, żeby zdobyć licencje na komercyjne wykorzystanie piosenki w swoim filmie można korzystać z takiej strony: http://creativecommons.pl/

1. Moje pytanie jest takie jak mam wyszukać piosenkę, by móc wykorzystywać ją w celach komercyjnych np. chciałbym tą znaleźć: 009 Sound System ''Trinity''. Ogólnie kto się na tym zna proszę o pomoc za każdą pomoc lajki i 5 w profilu

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Nie da sie pracownicy yt wykryją ze to nie twój utwór :C

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

da się... zobacz np. przykład który dałem tam owy użytkownik yt podał licencje i może korzystać z programu partnerskiego i zarabiać

Widać, że nie wiesz o co chodzi w tej sprawie, bo nic nie mówiłem, że chce zrobić, że to niby mój utwór(w ogóle nie można przywłaszczać czyjś rzeczy, wtf ziomek), sorrry nie ma lajka bezsensowny komentarz....

chce licencje na komercyjne wykorzystywanie jak znajdzie mi ktoś oczywiście lajk i 5 w profilu lub jak ktoś mi znajdzie dobra stronę gdzie będę mógł znaleźć ową licencje na tą piosenkę: 009 Sound System - Trinity

załóżmy na oficjalnej stronie CREATIVE COMMONS są przykłady stron gdzie można znaleźć licencje http://search.creati...ns.org/?lang=pl, ale ja szukałem i albo ja taki głupi jestem albo nie mogę znaleźć pomoże ktoś? poda ktoś stronę gdzie mogę takie licencje znaleźć? lub po prostu linka z licencja do tej piosenki?: 009 Sound System - Trinity

Opublikowano

jeśli piosenka nie jest na licencji pozwalającej używać piosenek komercyjnie, a zapewne nie jest, to nie możesz jej uzywać choćbyś wkleił do opisu nie wiem co.. ;)

Opublikowano

jeśli piosenka nie jest na licencji pozwalającej używać piosenek komercyjnie, a zapewne nie jest, to nie możesz jej uzywać choćbyś wkleił do opisu nie wiem co.. ;)

jeju to wiem, ale zazwyczaj każda piosenka ma na to licencje(na komercyjne wykorzystywanie bo raczej pozwalają zazwyczaj) a ja tu mam po prostu problem, że nawet jej nie mogę znaleźć jak znajdę to wtedy się dowiem jaką ta piosenka ma licencje

Bo jest 6 rodzai licencji:

88x31.png

88x31.png

88x31.png

88x31.png

88x31.png

88x31.png

ta pierwsza z samym ludzikiem i z podpisem ''BY'' jest najlepsza, ale nie ważne...

Znalazł, by mi ktoś licencje na tą piosenkę bo ja szukam i nie mogę znaleźć, a chciałbym się dowiedzieć jaką ma ona licencje

PIOSENKA: 009 Sound System - Trinity

proszę za pomoc lajki i 5 w profilu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...