Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VirtualBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nietypowy problem i niemogę znaleźć na niego odp.

Mianowicie dzisiaj próbowałem stworzyć sobie serwer na plikach -bytakiniesmialy- i natknąłem się na problem.

Gdy wybieram sposób networking to w bridged adapter nie ma hamachi.

Ale mówię że hamachi mam zainstalowane poprawnie!

daje ss.

jbtk4irihu99.png

+ będą :)

Opublikowano

Wejdź w Centrum Sieci i Udostępniania. Karty Sieciowe i sprawdź czy na pewno masz włączoną kartę hamachi.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Kolego , widzę, że masz wyłączone połączenie z internetem (połączenie lokalne) bez tego nie będzie Ci widział hamachi, gdyż hamachi samo w sobie nie ma dostępu do internetu i musi tworzyć połączenie mostkowe z karta posiadającą internet. Dlatego to się nazywa Bridge Adapter

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Czyli że co ? Mam zrobić bo ja to zielony :)

Kolego , widzę, że masz wyłączone połączenie z internetem (połączenie lokalne) bez tego nie będzie Ci widział hamachi, gdyż hamachi samo w sobie nie ma dostępu do internetu i musi tworzyć połączenie mostkowe z karta posiadającą internet. Dlatego to się nazywa Bridge Adapter

Dziękuje

NADAL PROBLEM !!! HELP

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pewnie masz win7, a pod win7 sa przewaznie problemy z hamachi i virtualnymi maszynami..

Ja sie meczylem dlugo z tym, niby niektorym pomagaja te reinstalki, ale mi pomogl tylko format..

btw. up archeolog o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...