Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza postać w PVP

blashix

Najlepsza postać w PVP  

107 użytkowników zagłosowało

1. 1. To :

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie dobrze rozwinięty WP rozpierdalala system - nie dość że najlepsza postać do expa, to do pvp też świetna. Szamani też są spoko, szczególnie smok dzięki swoim buffom. Reszta postaci według mnie jest słaba, nie da się ich do końca rozwinąć aby robiły rozpierdol. No i jeszcze bodziak hitami może coś zdziałać jak ma dużo szycia, ale to hitami, a skille też są ważne.

Opublikowano

Tak jest jak każdy pisze, Jeśli umiesz grać postacią na perfekt to wygrasz, jeśli umiesz robić eq to wygrasz, Każda postać dobra ;d ma swoje plusy i minusy ;]

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsza klasa do pvp to sura BM

choć Archer'em kosił byś niesamowicie, ponieważ nikt praktycznie nie robi abs na strzały itp ... .

Zresztą każdą klasą można wygrać pvp, tutaj znaczną przewagą jest umiejętność robienia eq oraz strategia pvp ;

Przykładowo:

Jesteś BM ? - logiczne nie powinieneś stać w miejscu lecz ciągle w ruchu, np w takiej sytuacji mental praktycznie nie ma szans z tobą na wygraną :)

Opublikowano

To zależy od lvla, załóżmy, że robimy postać 18 lvl Sura BM i Body

Sura BM - Duch M1 Standardowe Eq +6

Woj Body - Aura, obojętnie co M1 Standardowe Eq +6

KTO WYGRA? jasne, że sura ;d

Nie mówiąc o daggerze, który by walil po 2 hitem :D

Opublikowano

Jak już każdy napisał to nie ma postaci najlepszej czy najsłabszej bo każda jest dobra tylko trzeba ją wyczuć :) np taki body ? Samymi hitami potrafi zdziałać cuda a przeciwnik nawet nie wstanie. A mental ? Jego możliwości ze skilli są zabójcze. W końcu duchowe to najwięcej zadający skill w metinie ale jest to woj a na wojów każdy robi absy :( przejdźmy teraz do archera :) jak zobaczyłem posta że nikt nie robi absów na strzały to śmiać mi się zachciało :D przy wyższych lvlach ludzie mają więcej absa na strzały niż na cokolwiek innego bo tego długie animacje i osłabienie hitów z dystansu moim zdaniem czyni tą postać słabą. Dagger ? Co by tu dużo mówić ? Jest to postać zajebista w pvp ale od 65 lvla :( BMem i WPkiem nigdy nie grałem pod pvp na globalu więc się nie wypowiem. Smok. Jest to prawie najciekawsza postać do pvp (zaraz po hellerze do którego też zaraz dojdę) jeśli ktoś ma sporo kryta to potrafi zabić na skilla. Do tego absy na szamana schodzą na dalszy plan oraz łatwe podniesienie dmg'a ze skilla czyni tą postać kosą. A teraz moja ulubioną i najbardziej niedoceniana postać w tej grze xdd ma mną tyle + że nie dam rady ich wypisać. Heller tak samo jak archer może spokojnie uciekać w pvp a w połączeniu z dobrze rozwiniętymi skillami daje mam prawie pewne zwycięstwo w pvp :) szybką regeneracja tych umiejętości to kolejny as w rękawie szamana. Z dobra bronią, bonami, skillami na P oraz innymi dodatkami które pomagają wygrać można bić np z rzutu po 5k, skill ten regeneruje się co ok 5sec co z połączeniem z przywołaniem potrafi zabić przeciwnika po ok 7sec a no nas nawet nie draśnie bo kto robi kd na szamana ?

Jedynym minusem tej postaci to to że ludzie się go po prostu boją. Sam gram tą postacią jak na razie mam 42 lvl i biegając na solarze na ch2 w środku jinno i wyzywając na pvp każdego w przedziale od 30 do 50 lvla na pvp zgadza się może co dziesiątą osoba bo ludzie się tłumaczą tym że albo nie mają eq/ bonów na szamana to mówią że nie mają czasu itp :) więcej nie przychodzi mi do głowy :(

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Mental/Body ;D dużo abs ale jednak z dobrymi skillami i +70 bardzo dobrze radzą sobie w pvp jak i expie :]

1312454350-U203760.png
Opublikowano

Zdecydowanie Sura BM, dobrze prowadzony spokojnie rozwala przeciwników nawet o 10 lvl wyższych. Po pierwsze ma mroczną ochronę, która zawsze (nawet na 1 pkt) daje 33% abs, więc wystarczy mieć tarcze na 61 lvl +9 i na każdego już mamy 53%, a można przecież jeszcze mieć więcej abs-u w eq. Po drugie ma świetne skille ofensywne, duch bije sam co niecałe 3 sec, mroczne uderzenie ładuje się co 7 sec a dmg nienajgorsze, z kolei mroczny kamień (dawniej sfera) to jeden z najmocniejszych skilli w metku obok duchowego uderzenia mentala i zasadzki daggera. Przy innym buildzie można wziąć np. duchowy cios, który ma dość duże dmg i do tego duży % na spowolnienie. W każdym razie na takim 70 lvl (4 m-ki) BM to już kosa przy skillach G, a przy P bywa że przeciwnicy wymiękają nawet po 86 lvl. Do tego wszystkiego BM-ik jest świetny na wojnach, ciężko go ubić jak ma buffa (ochronka + błogo), do tego furia + pomoc daje dużo krytyków a BM bije wyłącznie ze skilli więc kryty są konkretne ;)

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Jak można uważać..... że dalej na globalu najlepszą postacią do pvp jest BM?? no jak kur*a? w czasie kiedy mamy roski na magię i full abs dostępne własnie na czary....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szaman Healer ;) Jest zajebisty w pvp tylko trzeba nim umieć grać. Skille dystansowe ,leczenie i dobre absy. Na szamana (wachlarze) mało ludzi robi abs'y.

Opublikowano

Wszystko jest zależne. Powiedzmy, że ci chodzi o jakiś prywatny serwer gdzie exp nie jest za trudny - jeśli postacie mają (powiedzmy) ten sam lvl ( 86 - 5xP ) i biorą ze sobą PvP :

- postacie zasięgowe królują jeśli umie się nimi grac ( BM, Archer, Heal , Smok );

- postacie bijące z bliska ( Dagger, Body, Mental , WP ) zostają praktycznie sprowadzone do parteru, gdyż uda im się wykonać 1-2 skille podczas gdy przeciwnik wykona już cała swoją serię;

- Co do wyłonienia najlepszej postaci do PvP ( Powiedzmy że na serwerze są tradycyjne bony jak na PLu gdzie ilość hp nie przekracza 19k) zawsze wygra postać która ma wiekszą ilość skilli atakujących ( Szamani praktycznie na dzień dobry odpadaj )

- Zostają więc Sura BM i Ninja Archer

- Według mnie Przewagę ma BM ( mroczna ochrona, dmg skilli nie zmienia się względem odległości do przeciwnika jak u archera), chociaż to tylko moje zdanie

sygna.tan.png

Opublikowano

Najlepszą postacią do pvp jest :

Wojownik Body

Wojownik Mental

Sura Wp

Sura Bm

Szaman Leczenie

Szaman Smok

Ninja Dagger

Ninja Archer

To chyba tyle w temacie :)

Pozdrawiam

asdqwda.jpg Gram na Enigmie pod nickiem: Hasey
Opublikowano

1. Zależy gdzie grasz

2. Zależy z jakim lvl ( np bm na 55 kosa ,ale nawet na 80 każdy ma coś na niego i lata )

3. Wg mnie bodziak , ponieważ jest to postać która już od 15lvl kosi :>

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Jak można uważać..... że dalej na globalu najlepszą postacią do pvp jest BM?? no jak kur*a? w czasie kiedy mamy roski na magię i full abs dostępne własnie na czary....

Można jak samemu się gra BM-em i spokojnie rozwala wszystkie klasy od +8/10 lvl wyższe a nie tylko pisze posty na mpc. Co z tego że są rosy jak mało komu się chce je robić? A w eq abs na magię występuje: w zbrojii, z czego więszkość graczy lata w stalce +6/+7 więc ma abs tylko 9-12%, w hełmie, gdzie każdy szuka bardziej luda i trucia, w bransie gdzie szukają głównie luda. Abs na magię nie występuje tam gdzie każdy poluje na abs-y czyli w kolcach, naszyjnikach i butach. Nie wspominając że wielu na globalu nawet kd sury+4 do broni do pvp nie wkłada, a na wojnach każdy śmiga w sokole z nno. Ale pewnie wg ciebie lepiej w pvp bodziakowi jak każdy zaczyna bonowanie eq od robienia sokoła+9 z nno i itemków z full abs na miecze :P

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...