Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który język do nauki wybrać?

Programowanie  

110 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którego j?zyka najlepiej si? nauczy??

• Vb.net
      3
    • C++
      76
    • AutoIt
      17
    • Php
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi.

Głosujcie w ankiecie.

chciałbym się nauczyć czegoś, ale właśnie nie wiem od czego zacząć.

Od razu proszę o jakieś pomysły co zacząć robić na początek.

Pozdrawiam

<3

//

Chciałbym dodać że chodzi mi o język w którym będę mógł pisać proste programy (Jakiś generator kodu, kodowanie md5 hash, autopatcher etc.)

ktoś i coś

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Osobiście uwielbiam php, więc i na niego głosowałem. Miesiąc nauki i już możesz robić ciekawe rzeczy. ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

boshe, opcja szukaj nie boli.

@żeby nie było że offtop to

Ucz się C++ jak dla mnie, ale jeżeli nie miałeś doczynienia z innymi językami, zacznij od AutoIT, osobiście polecam jave

<>

Opublikowano

Lajki posypane.

Czekam na więcej propozycji ponieważ nie chciałbym stracić czasu na języku, którego po prostu się nie opłaca uczyć :P

Meh. Już miałem nadzieję, że ktoś chce się doedukować lingwistycznie...

C++

Angielski i Niemiecki już mi wystarczy.

ktoś i coś

Opublikowano

C ++, troche wkladu i bedziesz robil naprawde ladne rzeczy ;]

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Polecam ci php, po miesiącu lub troszkę póżniej już będziesz robić nie te wynalazki ^^

Pozdrawiam

Opublikowano

Temat bezsensu, i tak każdy poleci Ci to co sam umie, w ogóle jak można wpaść na tak idiotyczny pomysł żeby ktoś Ci mówił jakiego języka masz się nauczyć? Zamiast spamować na tym forum mocno się nad sobą zastanów i wybierz odpowiadający Ci język...

Opublikowano
Opublikowano

Przyznam w c++ nauczysz się, wielu przydatnych rzeczy, co np. co to stos czy pointer(wskaźnik).

ale tu musisz sam wybrać, popisać, która składnia ci przypadnie.

każdy język jest do czegoś innego :)

Polecam na początek vb.net lub C# <-- co to tych języków, należą do jednej platformy, platformy .NET, co oferuje praktycznie to samo, co skutkiem, tego, do wyboru języka pozostaje tylko składnia.

możesz na początek spróbować z AutoIT, ale powiem tylko tak, jeżeli planujesz przyszłość "programistyczną", to długo w nim raczej nie posiedzisz i ten czas poświęcony dla nauki może być czasem zmarnowanym, lub też nie.

polecam ten temacik poczytaj sobie :)

http://gynvael.coldwind.pl/?id=238

c++, bo jest najciekawszy. Zawsze będziesz mógł trafić na coś czego nie wiedziałeś, na jakiegoś triczka czy coś.

najciekawszy jest w sumie Asm <3

..x..

Opublikowano

Polecam i odwołuje...

http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Temat bezsensu, i tak każdy poleci Ci to co sam umie, w ogóle jak można wpaść na tak idiotyczny pomysł żeby ktoś Ci mówił jakiego języka masz się nauczyć? Zamiast spamować na tym forum mocno się nad sobą zastanów i wybierz odpowiadający Ci język...

Ty nie spinaj tak dupy. Spytał bo może nie wie, który najbardziej jest przydatny? Ty sam się nad soba zastanów.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

ZjaranaPanda

Opublikowano

Ty nie spinaj tak dupy. Spytał bo może nie wie, który najbardziej jest przydatny? Ty sam się nad soba zastanów.

ale co chcesz, taka prawda, każdy będzie preferował w czym piszę albo w ogóle, bo tak mu się podoba :)

vb jest fajny, prosta składnia dla tych co nie lubią znaczków, gwiazdeczek i innych dupereli :)

autoit też jest spoko no ale...

..x..

Opublikowano

Człowieku spójrz gdzieś poza mpcforum i dodaj inne języki.

VB.NET się nie ucz - mało przykładów i kursów. Bierz C#.

jak nie ma przykładów, całe msdn leci w przykładach inne duże fora, nie tylko zagraniczne, nie wymienię bo regulamin :D

C# i VB można powiedzieć, przyrodni bracia :P

..x..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...