Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Supremacy 1914] poradnik zielonego

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Supremacy-1914-LOGO.jpg

Witajcie! W poprzednim poradniku, przedstawiłem wam kilka tricków i tak dalej, w tym opiszę wam mniej więcej jak poruszać się w grze.

Wiele informacji zaczerpnąłem z oficjalnej polskiej i angielskiej strony gry. Obrazki w większości prawdopodobnie będą z Images Google.pl.

Moje obrazki będą umieszczane w serwisie ScreenShu przez co nie będę w stanie pokazać ich w formie obrazka, a jedynie odnośnika.

Nie napiszę tego w jedną chwilę, więc będę co informacje zapisywał temat, i pisał kolejną, tak, aby nie stracić danych.

Spis treści

• Zapoznanie z grą

Państwo

Prowincje

Armia

Dyplomacja

Gazeta

Surowce

Rynek

GoldMarki

• Poszczególne budynki

- Nie będę wypisywał, bo nie ma sensu, zresztą sam wszystkich nie pamiętam ;-)

Zapoznanie z grą

1. Państwo

Podczas podłączenia do gry dostajemy państwo którym mamy władać. Państwo mamy podkreślone i na terenie naszego państwa widać wszystkie stacjonujące jednostki. Po tym możemy poznać, że to jest nasz kraj.

RTEmagicC_qs_nation_big_02.jpg.jpg

Państwo jest podzielone na prowincje, w większości te które nie są władane przez "komputer" mają od 7 do 11 prowincji.

W każdym państwie jest także stolica czyli prowincja w której jest zbudowany budynek o nazwie stolica.

Państwo posiada wspólny budżet dla wszystkich prowincji.

2. Prowincje

RTEmagicC_qs_province_03.jpg.jpg

W skład państwa wchodzą prowincje. Każda prowincja posiada jedno miasto i nazywa się tak samo jak owe miasto.

Każda prowincja produkuje inny surowiec. Prowincje posiadają swoje wojska stacjonujące w miastach.

W prowincjach możemy budować różnego rodzaju budynki.

RTEmagicC_qs_upgrades_en_03.jpg.jpg

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Supremacy 1914] poradnik zielonego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...