Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Partnerstwo YT

Selander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie.

Wiecie moze ile się dostaje za partnerstwo na YT.?

Np. Jak ktoś ma 10k Widzów. Albo 50k.

To sa raczej jakieś grosze jak 10zł na miesiąc czy moze 100zł ?? bo gdzies czytałem jakis artykuł ze jakaś para goruje potrawy i żyje wlasnie z YT i tam dodaje filmiki o gotawnaiu :)

Opublikowano

Np. Jak ktoś ma 10k Widzów. Albo 50k.

Nie, nie, Nie!

Możesz mieć nawet milion widzów i zarabiać 10 groszy miesięcznie. To, że ktoś zasubskrybuje twój kanał nie oznacza, że będzie go oglądać zwłaszcza patrząc na aktualnie dużą ilość "martwych subów" a to, że ktoś subskrybuje kilkoma kontami w rzeczywistości nic nie da.

Patrz na wyświetlenia. Jedank nie da się dokładnie sprecyzować wyników. Zależy ilu twoich widzów ma adblocka i na jakie reklamy trafią.

"średni wynik w połowie 2012 r. ? dochód ?1000 za niecałe 2 mln wyświetleń"

Przypominam średni może się różnić całkowicie od rzeczywistego jednak można policzyć.

?1 za niecałe 2 tysiące wyświetleń. Oblicz sobie ile masz średnio wyświetleń na miesiąc i oszacuj.

W przypadku partnerstwa z google wypłata jest chyba od 70$ więc jeśli będziesz mało zarabiał to będziesz odbierał pieniądze np. co 2 miesiące bo możesz nie zdążyć uzbierać kwoty i będziesz czekać na następny termin wypłaty.

Budowniczy
Opublikowano

Jeśli będziesz miał pod każdym filmem z 20k wyświetleń to spokojnie możesz się utrzymać z kasy z YouTube.

Opublikowano

@up ja mając 800 widzów, mam 800+ zł na miesiąc. Ale wyświetleń filmów na dzień mam powyżej 8k :) Liczą się wyświeltenia filmów, kliknięcia w reklamy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...