Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mam problem z downlaodem/instalacją.

BigBad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z downloadem/instalacją Dragon Ball Online. A mianowicie: gdy pobralem Dragonball online downloader i odczekalem az sie pobieze wyskoczyl mi taki komunikat (ss1). Gdy kliknę TAK tak, jakby ściąga się od nowa (chyba) ale to z prędkością ok 0,5kb/s max 10kb/s 0_0. Włączyłem, żeby się pobierało/instalowało wracam po godzinie a tu dopiero 0,5mb 0_0. Także proszę o pomoc, dlaczego mam tak wolno? Jak klikam NIE jest to samo :/

P.S. Internet mam 10Mb/s Gdy odpalam instalator bez tego 2 wolnego ściągania to nie chce działać, dopiero gdy wyłączam kompa to wyskakuje error ze jest za duzo otworzonych aplikacji jakis 0_0

SS1

1356286400-U596510.png

SS2

1356286473-U596510.png

SS3

1356286591-U596510.png

Bardzo proszę o szybką odp. bardzo mnie ciągnie do grania :3

Opublikowano

1 Screen to pytanie "Czy uruchomić instalacje?"

Pozostałe 2 screeny są dziwne dlatego spróbuj włączyć instalkę bez wyłączania downloadera.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

@2xUP Na instalację mi to nie wygląda.

SS

1356290633-U596510.png

A co do próby odpalenia instalatora, to nie da rady, bo tak jak pisałem nie chce się włączyć a gdy wyłączam kompa wyskakuje mi error z tego inst. "za duzo otworzonych aplikacji 16bit" cos w tym stylu, nie zdążyłem przeczytać bo szybko znika.

@EDIT Instalator ruszył, a downloader dalej coś robi :D Zobaczę jak będzie po zainstalowaniu to dam edita

@EDIT2 Jak narazie wszystko działa, ściągają mi się aktualizacje i patchuje się klient.

Opublikowano

@2xUP Na instalację mi to nie wygląda.

SS

1356290633-U596510.png

A co do próby odpalenia instalatora, to nie da rady, bo tak jak pisałem nie chce się włączyć a gdy wyłączam kompa wyskakuje mi error z tego inst. "za duzo otworzonych aplikacji 16bit" cos w tym stylu, nie zdążyłem przeczytać bo szybko znika.

@EDIT Instalator ruszył, a downloader dalej coś robi :D Zobaczę jak będzie po zainstalowaniu to dam edita

@EDIT2 Jak narazie wszystko działa, ściągają mi się aktualizacje i patchuje się klient.

To dobrze, jak będziesz miał problemy to pisz śmiało w dziale z chęcią pomogę.

Opublikowano

Mam teraz taki błąd gdy już wszystko pobrałem: game initalize failed. Próbowałem przez DBO.exe i to samo.

Opublikowano

Mam teraz taki błąd gdy już wszystko pobrałem: game initalize failed. Próbowałem przez DBO.exe i to samo.

http://www.mpcforum.pl/topic/781114-tutorial-game-initialize-failed/

Opublikowano

@UP Ok, ale gdy próbowałem z 1 sposobu to mi się w launcheze wszystko od nowa pobierało i zacinało na chyba 60Mb :/ Teraz próbuję na drugim kompie normalnie zobaczę czy pójdzie.

A i wrzucam przebieg instalacji/downlaodu z tamtego kompa:

1.Pobieram downlaodera z tematu "jak zacząć grę w dragon ball online" (coś w tym stylu)

2. Wklejam i odpalam downloadera w nowo stworzonym folderze.

3. Po pobraniu wyskakuje mi ten komunikat z SS1

4.Gdy kliknę Tak lub Nie to i tak mi się "pobiera" (nie wiem nie jestem pewien 0_0) od nowa tyle, że z prędkością światła ( max 10kb/s xD) i nie piszę ile jest % ani ile jeszcze pozostało do pobrania.

5.Ok, wyłączam downloadera i odpalam instalkę.

6.Intsaluję.

7.Po zainstalowaniu odplam launchera.

8. Wyskakuje mi błąd z krzaczkami i ślowem "Launcher".

9. Znalazłem o tym tut.

10. Miałem tam wszystko zrobione jak w tucie. (nic nie pomogło)

11. W trakcie pobierania aktualizacji staje na 60Mb.

12. Odpalam DBO.exe

13. Jakiś error.

14. Szukam tuta o tym erroze.

15. Tut nic nie pomógł.

16. Dałem sobie spokój i przeżuciłem instalkę na drugiego kompa.

Opublikowano

To jak nie idzie downloaderem dobrze pobrać(z tego co wyczytałem) to czemu torrentem nie pobierzesz ?

http://dbo.wasabii.com.tw/download/DBO_CT_TW_Setup_20121126.exe.torrent

Powinno się ściągać znacznie szybciej.

Opublikowano

@UP Teraz na drugim kompie aktualizacja mi idzie w miarę dobrze, pominąłem już ten punkt gdzie mi się wcześniej zatrzymywało (60mb/120) ale teraz mi stoi na 10mb/520 0_0

Opublikowano

@UP Teraz na drugim kompie aktualizacja mi idzie w miarę dobrze, pominąłem już ten punkt gdzie mi się wcześniej zatrzymywało (60mb/120) ale teraz mi stoi na 10mb/520 0_0

Pewnie coś z hostem Dragon ball online jest bo strona też jako tako chodzi, spróbuj z tego torrenta i daj znać coś wymyślimy ;-)

Opublikowano

Dobra ściągłem isntalkę z torrenta i mi działa Dragon Ball Online tylko, że odpaliłem zarz po instalacji DBO.exe no i działa. Tylko teraz mam problem, bo jak się loguje to mi wyskakują krzaczki na czerwono, że najprawdopodobniej konto nie sitnieje. Tworzyłem konto nie dawno z tuta i aktywowałem.

Opublikowano

Dobra ściągłem isntalkę z torrenta i mi działa Dragon Ball Online tylko, że odpaliłem zarz po instalacji DBO.exe no i działa. Tylko teraz mam problem, bo jak się loguje to mi wyskakują krzaczki na czerwono, że najprawdopodobniej konto nie sitnieje. Tworzyłem konto nie dawno z tuta i aktywowałem.

Pewnie nie masz zpatchowanego clienta.

Opublikowano

Właśnie już pobieram aktualizację i pachuje przez launcher.

@EDIT A tak przy okazji, to chciałbym już wgrać spolszczenie twoje tylko, że nie potrafię tego zrobić. Z instrukcji zawartej w temacie ze spol nic nie rozumiem i w paczce spol w readme też jest coś innego napisane.

Opublikowano

Właśnie już pobieram aktualizację i pachuje przez launcher.

@EDIT A tak przy okazji, to chciałbym już wgrać spolszczenie twoje tylko, że nie potrafię tego zrobić. Z instrukcji zawartej w temacie ze spol nic nie rozumiem i w paczce spol w readme też jest coś innego napisane.

Na tą chwilę spolszczenie ma bugi które muszę naprawić jutro się tym zajmę, więc nie wgrywaj spolszczenia tylko english patch.

Opublikowano

Spoko, dzięki za info. A i jeszcze jedno, czy muszę wgrywać jakiś język do systemu czy coś innego, bo w grze mam kwadraty zamiast "krzaczków". Mam na tym kompie win xp. I jeszcze jedno, sprawę logowania mam już za sobą tylko po wpisaniu loginu i hasła wyskakuje coś tak jakby regulamin i są 2 przyciski jeden możliwy do kliknięcia drugi nie. Jak kliknę ten co mogę to mi wyłącza grę. Może trzeba scroolować w dół regulaminu i wtedy się podświetli drugi przycisk. Zaraz spróbuję.

@EDIT OK działa wszystko właśnie stworzyłem postać i zasysam engl patch.

Opublikowano

Spoko, dzięki za info. A i jeszcze jedno, czy muszę wgrywać jakiś język do systemu czy coś innego, bo w grze mam kwadraty zamiast "krzaczków". Mam na tym kompie win xp. I jeszcze jedno, sprawę logowania mam już za sobą tylko po wpisaniu loginu i hasła wyskakuje coś tak jakby regulamin i są 2 przyciski jeden możliwy do kliknięcia drugi nie. Jak kliknę ten co mogę to mi wyłącza grę. Może trzeba scroolować w dół regulaminu i wtedy się podświetli drugi przycisk. Zaraz spróbuję.

Zainstaluj pakiet językowy chiński i powinno być okej, a co do regulaminu musisz zjechać na dół czyli przeczytać cały i kliknąć ten pierwszy przycisk ;-)

Opublikowano

Jeszcze jedno pyt. a mianowicie wgrałem english patch'a i nic mi nei działa, tzn. nadal są chińskie znaczki.

Opublikowano

Jeszcze jedno pyt. a mianowicie wgrałem english patch'a i nic mi nei działa, tzn. nadal są chińskie znaczki.

Musiałeś wtedy wgrać do złego folderu. Wgrywałeś do zwykłego pack czy do pack w localize -> pack ?

Opublikowano

Podmień pliki lang0.pak i lang.pak znajdziesz je tutaj :

http://www.mpcforum.pl/topic/778052-poradnikmicrosoft-visual-c-debug-libary-error/

i spróbuj ponownie.

Opublikowano

Wgrałem i nadal mam krzaczki :/ Można jakoś zapobiec zmieniania rozdzielczości ekranu przy uruchamianiu gry? Przynajmniej ja tak mam, że gdy włączam grę to rozdzielczość zmienia mi się na fulla i gdy skończę grę muszę ją zmieniać spowrotem :/ Wiem jest tut o tym ale jak zmieniam w launcheze to i tak się automatycznie zmienia gdy odpalę grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...