Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Survival][Frakcje][Szybki exp][Oficjalna prezentacja]

Ishubito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

propaganda-logo-red.gif

strzalka.gifTYP: Survival

strzalka.gifSloty: 40

strzalka.gifIP: s45.mineserv.eu:38414

strzalka.gifPotwory: Tak

strzalka.gifZwierzęta: Tak

strzalka.gifPvP: Tak

strzalka.gifPremium: Nie

strzalka.gifNether: Tak

strzalka.gifBialaLista: Nie

SKŁAD ADMINISTRACJ

HeadAdmin-->Kaku

Admin--->Tezee

Admin--->Kanakun

KidMod--->Locker

Pluginy

A na co ci wiedziec

Informacje

To serwer dla wszystkich (szybki exp) ze stona lecą diaxy super to wojny gild! a nie Freebuild że budujecie sobie domki.

.

Opublikowano

Lol to nie serwer dla dzieci które chcą sobie zbudować dom ... To serwer pvp. Aha spoko, czyli tylko dzieci budują domki w minecraft ? (Co z tego ze gra jest tylko do tego)

Aha i @ref jest dozwolony co 24h

|| Już ponad pół roku na Mpc ||

|| Zapraszam na serwer minecraft CraftyPL ||

Opublikowano

Nie wchodzić na ten serwer to jest najgorszy serwer na świecie

Admin zabiera z ekwipunku itemki ,daj bany za byle co i zabija graczy

OSĄDZA BEZ SENSU GRACZY

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Hej, ten serwer może być taki absurdalny, sądząc po reklamie, że aż śmieszny... wchodzimy!" - rzekł Irving do swojego przyjaciela, wchodząc na serwer.

No dobrze, więc wszedłem. Po około dwóch tygodni gry oraz zbudowaniu siedziby, spojrzałem na serwerowe forum. A tam co, zapytacie się, drodzy użytkownicy? Ach, bieda. Pewna dziewczyna, Ania, złożyła podanie o Administratorkę. Ale co z tego? To z tego, że nasz bohater tej historii, drogi Właściciel Serwera "Kakuuu", napisał dokładnie tak:

"nie przyjmuje dziewczyn"

Później, po małej dyskusji z innym Ani z innym administratorem(nie zasługuje nawet na wielką literę), nasz główny administrator(tutaj to samo) napisał...

dziewczyny sa nie ogarniete

Och, pragnę tylko napisać, że Pani Ania zrobiła bardzo ładne oraz długie podanie, najdłuższe na owym forum serwerowym.

"Co jest z nim nie tak?" - myślał Irving - "To Ania pisze ładniej od niego, prezentuje się wręcz wspaniale, a on jakieś bzdury wypisuje."

Ale następnego wieczora wszystkiego się dowiedziałem. Jedno, marne zdanie, a dowiedziano się tak wiele. Przykładowo... kim naprawdę jest nasz ukochany bohater historii, który walczy niczym lew swoją wyższością nad innymi. Tutaj przytoczę pewny dialog z serwera.

[H] - Howard(Irving, autor negatywnej opinii serwera)

[R] - reliabler(postać drugoplanowa, gracz serwera)

[WK] - Właściciel Kakuuu(bohater historii, główny administrator serwera)

[G1] - Gracz nr. 1(postać drugoplanowa, gracz serwera)

[G2] - Gracz nr. 2(postać drugoplanowa, gracz serwera)

[G3] - Gracz nr. 3(postać epizodyczna, gracz serwera)

Zdanie napisane kursywą oznacza słowa pisane na czacie frakcyjnym/sojuszniczym "pluginu Factions"

[R] - Dlaczego każdy na tym serwerze ma NODUS'a?! Ania by im pokazała.

[H] - Zgadzam się, jednak nasz drogi administrator jej nie przyjął, ponieważ "jest nie ogarnieta".

[G1] - o co wam chodzi?

[G2] - Dobrze mówią, polać im.

[WK] - baby sa nie ogarniete

[H] - Że co? Jakie znowu "baby"? Dobrze przeczytałem?

[WK] - mialbys babe bys wiedzial

[H] - Ty wiesz co piszesz?! Czy może coś nie tak z Twoją głową, że pozwolę się tak wyrazić?

[WK] - znajdz babe i spokoj

[G3] - lol? lol

[G2] - co do...?

[G1] - baby takie sa

[H] - Ty też to widzisz?

[R] - chyba

No więc jak ja podsumuję ten dialog? Tak, że nasz kochany właściciel serwera ma życiową partnerkę w wieku 15(słownie: piętnastu) lat, którą nazywa "babą". Z tego powodu, aktualnie sądzi, iż kobiety są okropne, wstrętne, ohydne, oraz najlepiej po prostu palić je w piecu. Bohater tej historii jest seksistą, przynajmniej moim zdaniem. Nie kryje on swojego wstrętu do kobiet, i sądzi, że jest wyżej postawiony niż one. Po prostu dyskryminuje płeć piękną, dzięki której wciąż żyje każdy z nas, bo inaczej kto by nas urodził i wychował? Przecież słowo "baba" to jest to samo co "jędza". W takim razie na wszystkie kobiety mówi "Jędza"? To przecież jest koszmarne, oczywiście moim zdaniem. Bo to tylko moje skromne zdanie. Każdy może się z nim nie zgodzić.

Po pewnym "event'cie" nasz bohater historii, który serce ma wojownika, mający nadludzką siłę fizyczną oraz psychiczną, będący również istotą nadprzyrodzoną która jedynie musi tolerować nasze istnienie, administrator kakuuu, napisał coś. Coś, co mnie bardzo zirytowało, oraz kilku innych graczy. Nie pamiętam dokładnie co, ale raczej coś oceniające negatywnie kobiety. Oczywiście odpisałem. Zostałem wyciszony, bez żadnego czasu podanego, nikt nic nie napisał.

Cóż postanowił Irving postawiony w takiej sytuacji? Napisać temat na forum serwerowym. I napisał, przy tym pisząc o złej atmosferze serwera, gdzie ciągle administracja, moderacja oraz gracze "spamują" wulgaryzmami na czacie. Tak, nasz bohater o nazwie "kakuuu" również.

Mija następny dzień, zaglądam na forum serwerowe. Cóż tam zobaczyłem?

Informacja

Zostałeś na zawsze wyrzucony z tego forum.

Skontaktuj się z administratorem w celu uzyskania dalszych informacji.

Zbanowano Twój adres IP.

A usunięto wyciszenie z mojej postaci po kilku dniach, jak to gracze zareagowali na to. Po incydencie z pewnym "pluginem PvP" po prostu uciekłem z tego serwera napisać negatywną opinię. A o co chodzi z tym incydentem? Mianowicie... wszedł mi poziom o numerze pięćdziesiątym, po zamordowaniu wielu graczy. Ale co z tego? To z tego, iż nie mogłem nic robić. Po prostu wykasował mi się stopień serwerowy "Gracz", w wyniku czego nie byłem upoważniony do wpisania jakiejkolwiek komendy.

Jakby tego było za mało, na serwerze około czterdziestu procent graczy korzysta z paczką niedozwolonych programów o nazwie "NODUS". Dodatkowo na serwerze panują wielkie, ale to naprawdę wielkie ściny. Taki mały serwer, a takie duże ścinki. Bzdura. Co jeszcze tutaj mam do napisania... może nadawanie tytułów administratorskich przyjacielowi? Tak zrobił nasz bohater historii a właściciel serwera o nazwie "Kakuuu", piętnastolatek który ma własną partnerkę życiową, przez którą(zapewne, strzelam) cierpi.

Czas na podsumowanie w postaci plusów oraz minusów!

+ Dużo graczy.

+ Slotów bodajże czterdzieści, to pozwala na jakąś rozgrywkę z innymi.

- Mnóstwo graczy z niedozwolonymi programami.

- Gdy Administrator zauważy gracza latającego nad nim, nie reaguje.

- Za apelację na usunięcia wyciszenia/usunięcia banicji dostaje się banicję forumową.

- Główny administrator dyskryminuje kobiety.

- Główny administrator, jak i reszta jego gromadki, spamują na publicznym czacie wulgaryzmami.

- Na tak mały serwer panują bardzo duże ściny.

- Na łamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu administracja(oczywiście z małej litery, tak jak zawsze przy takich serwerach) okazuje brak reakcji.

- Właściciel serwera(główny administrator) nadaje stopień administratorski swoim przyjaciołom(?).

- Gdy jeden człowiek zrobi coś, to każdy taki jest. Taki jest tok myślenia głównego administratora.

Na serwer odradzam wchodzić z całego serca. To, co się tam dzieję, jest wręcz okropieństwem. Nigdy takiego czegoś nie widziałem. Było wiele innych, beznadziejnych serwerów, jednak akurat ten jedyny mnie tak odepchnął od siebie.

Pozdrawiam, Irving a'ka Howard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...