Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Kiedy kupowałem swój komputer wydawało mi się że jest wszystko okej.

Pograłem , gierki ładnie chodziły.

Jednak zauważyłem że mój komputer nie "uciąga" gier , gier które powinny na nim śmigać...

Dajmy na to taki tytuł : The Elder Scrolls V:Skyrim . Mój komputer powinien uciągnąć tą gierkę jednak coś nie bardzo mu to idzie ...

Wydaje mi się że to wszystko jest winą zasilacza nie ma on nawet 300W MOCY ! :( (czyżbym musiał kupić inny ?)

Parametry mojego komputera ;

Ram - 8,00GB

Procesor - AMD FX?-6100 Six-Core Processor 3.30GHz

System - 64 bit.

Karta Graficzna - NVIDIA GeForce GT 520 2GB

Komputer - ACPI x64 - based PC

Tutaj macie wymagania Skyrima ; Core i5 2.6 GHz, 2 GB RAM (4 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 896 MB (GeForce GTX 260 lub lepsza), 6 GB HDD, Windows XP/Vista/7, łącze internetowe

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje ? Dlaczego nie 'uciąga' on gierek ?

185241494535326637230.png

Opublikowano

GT 520 jest tu winowajca, w ty zestawie taki zasilacz zupelnie wystarczy bo karty nvidia z seri GT... biora tyle produ co np. nawigacja.

GT sa zazwyczaj sprzedawane w seryjnych komputerach ktore mozemy zakupic w kazdym sklepie.

GT... sa to podgrzane kotlety z poprzednich starych np. GTX2.. ale raczej skyrim powinien isc na srednich. Na mojej starej gt230 szlo na srednich.

Takwiec jest to twoja wina bo nie patrzysz co kupujesz.

Opublikowano

Wtedy nie zdawałem sobie z tego sprawy ...

Dowiedziałem się że tak karta jest do filmów ;/

Jednak skyrima powinna uciągnąć jednak tak się nie dzieje (z wymagań tej gry na wnioskuje), dorzucam do tego że komputer się czasami wyłącza ;/

Opublikowano

GT 520 jest tu winowajca, w ty zestawie taki zasilacz zupelnie wystarczy bo karty nvidia z seri GT... biora tyle produ co np. nawigacja.

GT sa zazwyczaj sprzedawane w seryjnych komputerach ktore mozemy zakupic w kazdym sklepie.

GT... sa to podgrzane kotlety z poprzednich starych np. GTX2.. ale raczej skyrim powinien isc na srednich. Na mojej starej gt230 szlo na srednich.

Takwiec jest to twoja wina bo nie patrzysz co kupujesz.

GT 230 jest troche lepszy :P (http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=GeForce+GT+520)

Opublikowano

To oddaj na gwarancje, GT520 moze ci uciagnac Gothic 3 a nie skyrima.

Zobacz np. tutaj , mój komputer powinien uciągnąć Skyrima ...

http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/Requirements/the-elder-scrolls-v-skyrim/11231?p=a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...