Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podzespoły z laptopa do box'a od PC

benq10r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Od dawna mam pewien problem z komputerem - mam niezbyt sprawny dysk twardy, dodatkowo matryca odpadła, napęd CD/DVD też. Poza tym, jak to w każdym laptopie mam też słabe chłodzenie. Z racji tego, że i tak zastępuje mi on stacjonarny komputer, nie stać mnie na nowy zestaw (planuję zakup lato/jesień), mam stare, siedmioletnie pudło ze sprawnym dyskiem wpadłem na "genialny" pomysł: wybebeszę laptopa, a wszystko włożę do starego pudła zostawiając jedynie stary dysk.

Laptop: Acer eXtensa 52** 17".

Moje pytania brzmią:

Robił ktoś, kiedykolwiek taką operację, lub słyszał o takiej?

Czy jest jakakolwiek szansa by zamontować podzespoły do zwyczajnej puszki?

Nie będzie żadnych problemów z podłączeniem zwykłego dysku do płyty głównej Acer'ka?

To samo z nagrywarką CD/DVD, da się podpiąć?

Trochę dużo pytań ale kto pyta, nie błądzi. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam.

PS

Gdyby to coś pomogło, znalazłem stronę o rozkładaniu eXtensy:

http://www.extensa.ovh.org/

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Odświeżam.

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

bez problemu podepnie od obudowy komputera urządzenia tylko mieć przejściówki i wiedzieć jak dolutować kable jeśli chcesz mieć wyprowadzone przyciski

jak umieścić na sztywno i bezpiecznie to już twój problem poszukać odpowiednich blaszek, dystansów czy śrub

zasilanie wiadomo lapek swoje z zasilacza, wentylacja itp, dysk i napęd z zasilacza komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedź. Jeśli ktoś coś ma do dodania to proszę bardzo, jeśli nie to proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...