Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kim opłaca się grać rankedy

Os1ek

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Jak up powiedział

Kazdy ma swoje + i -

Graj postacią którą najbardziej ogarniasz

Na rankedach masz całkiem inny poziom

jinx_by_solar11pro-d7nghy7.png

Chetnie pogram 4fun w jakims bronze/dolny silver. Kto chce free elo pisac ;D

Opublikowano

Graj jakimś hyper-carry, stylu Graves Ezreal z kolegą supportem na bocie. Cho'Gath / Olaf top, Diana mid ;)

Najważniejsze żebyś umiał nimi grał

Wkn4tFu.jpg

Bob Marley Bless

Robie sygny na zamówienie

;)

Opublikowano

to zalezy na jakim lanie grasz albo jako jungler jesli grasz na solo top to najlepiej wybieraj postaci co moga spowolnic albo zatrzymac przeciwnika . jako jungler to szukasz postaci co moze z krzekow odrazu doskoczyc do przeciwnika a je musi do niego podchodzic [polecam WW,diane albo lee] na mid-a to jak mozesz to bierz [morgane,katarine albo fizz-a poniewac maja przynajmiej 2 skille cc a ich ulty atakuj praktycznie caly team wroga] na bot adc to [tristana,ashe,mf poniewaz te postacie bardzo przydaja sie w tf poniewaz tristana bez problemu moze doskoczyc do przeciwnika i zniszczy wrogiego adc ,ashe moze go zestunowac albo kogos innego a mf ma znakomity ult na zniszczenie tf. a jako supp to [tatric,sona,nidale] tatric posiada heal i stunda i bardzo dobry jako tank jak twoj team nie posiada, sona [nic dodac nic ujac ;] heal,move speed, dodatkowe ad,ap al ult powoduje tanczenie wrogich championow wies party ;)

Opublikowano

tryndamere najlepszy late game champ polecam wykarowalem sie nim z 200 elo do 800 a wyzej nie wejde chyba

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

tryndamere najlepszy late game champ polecam wykarowalem sie nim z 200 elo do 800 a wyzej nie wejde chyba

No właśnie 200-800 elo

Ja bym polecał tak

MID:

-Ahri

-Orianna

-Morgana

-Katarina

+coś jak trzeba będzie skontrować

TOP:

-Olaf

-Garen

-Jayce

-Darius

-Jax

ADC:

-Ezreal

-Graves

-Miss Fortune

-Caitlyn

Support:

-Alistar

-Taric

-Leona

-Sona

Jungle:

-Kha'Zix

-Lee sin

-Rengar

-Malphite

-Amumu

Oczywiście możesz grać tym czym chcesz ja podałem tylko przykłady, a też nie chciałem za dużo tego napisać

heh

Opublikowano

Jak koledzy wyżej nadmienili graj kim ogarniasz . Zależy też na jakiej pozycji grasz, lecz najlepiej brać postacie robiące duże zamieszanie w late game oraz w early. Ja osobiście polecam tak:

TOP:

Darius,Jax,Irelia,Shen(co do Shena jest to bardzo dobry wybór, gdyż zmusza wroga dzięki swojemu e do ataku , ma dobry escape oraz dużo pancerza ,co kryję się z wielkim zdrowiem po złożeniu plemiennej i genialnym ultem do pomagania sojusznikom )

MID:

Akali,Malzahar,Fizz,Morgana,Oriana,Diana. Na mida wybieraj bardziej postacie ,które mogą nabić sobie fragi w early a w late game działać dużo w tfach.

JUNGLE:

Lee sin,Vi,Amumu,Jax,Rengar oraz Shen którego plusy wymienione są wyżej.

BOT:

Ezreal,Graves,Caitlyn,Corki,Draven

SUPPORT:

Leona(bardzo dobry tank, łapie dobrze wrogów i stunuje,robi zamieszanie w tfach swoim ultem),Bliztcrank(bardzo wkurzająca i zarazem dobra łapa po której wykonujemy podrzutke co składa się w 60% na free fraga)Nunu(niszczycielski damage pod ap z ulta oraz q , samo-leczenie),Soraka(Dobry hail dzieki czemu z Ezrealem gra się poprostu bosko, hail całej drużyny bardzo dobry w tfach i w poganiu sojusznikom, niestety bardzo słaba pod względem wytrzymałości).

Mam nadzieję , że pomogłem

21515.jpg

Opublikowano

Na rankedach najlepiej się nastawić na skille przynajmniej trochę AoE ( veigar, nunu, amumu,rammus ) ponieważ wtedy właśnie najlepiej pomagamy teamowi

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Na pewno nie pójdziesz na rankeda teemo i shaco.Dopisałbym yi, ale przy małym feedzie w late game robi za duży rozkurw. Nie działąją na niego slowy z hydrą tworzy b. dobre połączenie.Ogólnie to idziesz postaciami którzy coś robią.Zadają dobry dmg/ są wytrzymali/ dobrze supportują.

Opublikowano

Na pewno nie pójdziesz na rankeda teemo i shaco.Dopisałbym yi, ale przy małym feedzie w late game robi za duży rozkurw. Nie działąją na niego slowy z hydrą tworzy b. dobre połączenie.Ogólnie to idziesz postaciami którzy coś robią.Zadają dobry dmg/ są wytrzymali/ dobrze supportują.

Teemo to dobry pick na kontrowanie topa, a shaco ma godlike ganki które mogą bardzo popsuć early.

Na ranki chodzisz czymś co może dużo gankować i ma mocny cc, lub burst do zabicia AD.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Opłaca sie grać silnymi champa na linie typu mid lub solo top bo możesz być wtedy OP i możesz carrować grę jak by twój team był "w dole".

Opublikowano

Garenem !!!

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Wszystko zalezy od tego czym sie umie grać, ale sa postacie "op". Ja na przykład gram

Top: Volibear/Rengar

Jungle: Lee Sin/Xin Zhao

Mid: Fizz/Diana

Adc: Vayne/Draven

Support: Blitz/Taric

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...