Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Plugin na nowy blok i item do Bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!!!

Jestem nowy, potrzebuję pomocy z serwerem. Otóż chciałbym napisać plugin do Bukkit, który dodałby nowy blok (lub bloki) i kilka itemów, które nic nie robią (potem sam rozwinę.). Wiem, że jest taka miżliwość, czytałem dokumentację Bukkit i wiem, że się da na 100%. Mam przygotowane plugin.yml i plik pluginu, który wyświetla informację w konsoli. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

PS. Jestem zielony w javie (ale moda na Modloader umiem napisać :))

Opublikowano

Po 1: Znam klasy, funkcje (nie wiem jak to nazwać), importy, paczki, ale nie umiem napisać np. prostego programu wyświetlającego napis Hello World :D ale napisanie moda nie sprawia trudności.

Po 2: Nie, nie piszę moda, chcę napisać plugin. Bo moda to ja mam, tylko nie wiem jak to napisać dla bukkita (chcę 5 nowych bloków i 3-4 nowe itemy, które nic nie robią - nie ważne po co.).

Po 3: Do bukkita piszę plugin, nie jakiś mod, bo moda się raczej nie odpali. Dla zainteresowanych: http://jd.bukkit.org...ygen/index.html

Po 4: Nie ma ani jednego poradnika o dodawaniu bloku.

Opublikowano

Jeśli chcesz dodać nowe bloki, itemy, to musisz napisać ten plugin pod Spouta. Innego wyjścia na obecną chwilę nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...