Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Płyta główna z PCIe x16 v3.0

Kirito.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, bo wybrałem sobie kartę grafy i niby wszystko pięknie, ładnie, ale ona ma wejście PCIe x16 v3.0, a na internecie ani widu, ani słychu o mobo, pod amd, które miałoby takowe wejście.

Mam tutaj do Was takie pytanie, bo według mnie (nie znam się za bardzo), to jak wstawię taką kartę do płytki z v2.0, to ta karta tak naprawdę nie zostanie w pełni wykorzystana i czy opłaca się czekać, aż wydadzą w końcu jakąś nową mobo, czy to nie ma sensu?

Link do karty: http://www.ceneo.pl/16982013#tab=click

436951440626370320491.png

Opublikowano

Grafike mozesz nawet zapakowac do PCIE 1.1, bedzie kompatybilna i nie bedzie zadnych problemow. Ja mam HD7870 na PCIE 3.0 zapakowanego do plyty z PCIE 2.0 (x16) i nie ma zadnych problemow.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Pomału zaczynam się wszystkiego uczyć od strony technicznej sprzętu... pomału :D

Grafe w tej cenie myślę, że wybrałem nawet dobrą, lepszej nie kupię, bo ograniczają mnie też inne części.

Ale w sumie do teraz jadę na radeonie hd 4600, nawet nie wiem ile to jest teraz warte, pewnie z 50zł, bo na necie nigdzie tego nie ma;)

Myślę, że różnicę odczuję w grach ^_^

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...