Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]częste zawieszanie komputera

maciusek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od 3dni komputer zacząl mi sie zawieszać co 2min. nic niemoge zrobić tylko sterowac myszka. na początku po zalogowaniu nieemam ikonek tylko moją tapete i po 5min pojawiają sie dopiero ikonki.

coś sie stało że dźwieku nie bylo to teraz w usługi musze wchodzic

skanowałem avastem czyścilem ccleanerem

dzieje sie tak odkąd zgrałem z płyty lola bo mi kolega zgrał na płyte

ma ktoś pomysły?

ja ymśle że to przez kurz i wiatrak sie zapycha ale dopiero jak wy powiedziecie to tak zrobie bo niechce mi sie tego odkręcać xD

sorki za błędy jestem u kolegi i zaraz ide do siebie. daje lajki

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg
Opublikowano

Napiszę Ci kilka rad w punktach;)

1.Przeczyść komputer przedmuchaj go najlepiej sprężonym powietrzem albo suszarką TYLKO NA ZIMNYM POWIETRZU

2.Pousuwaj niepotrzebne pliki z kompa

3.Wyczyść autostart Start>uruchom>msconfig>uruchamianie>odznacz to czego nie potrzebujesz np. skype, gg

4.Jeśli długo nie formatowałeś kompa, to polecam(utracisz wszystkie pliki)

5.Nie wykluczam też, że zasilacz może być zepsuty/z czarnej listy, albo za mało RAMu

436951440626370320491.png

Opublikowano

Podaj jaki sprzęt masz. Albo zasilacz/procesor/płyta glówna siada, albo to jest jakiś wirus.

@up

Wyjdź, jak nawet nie wiesz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Podaj jaki sprzęt masz. Albo zasilacz/procesor/płyta glówna siada, albo to jest jakiś wirus.

@up

Wyjdź, jak nawet nie wiesz.

Na starych komputerach, to częsta przypadłość, pewnie ma coś z sprzętem, sam mam w domu jednego takiego grata do wykończenia, co często się resetuje i to wcale nie musi być żaden wirus.

To co napisałem wyżej nikomu nie zaszkodzi, nwm dlaczego tak ostro zaczynasz, dyski powinny być formatowane regularnie co jakiś odstęp czasowy, przeczyścić kompa nigdy nie zaszkodzi i z kurzu i z niepotrzebnych plików...

436951440626370320491.png

Opublikowano

oki jutro sie biore za wyczyszczanie kompa bo latarką zobaczyłem ze cały zapchany kurzem xD

co do pulpitu to nadal tak samo niewiem co z tym zrobić procek to chyba windows xp home edition intel dual cpu 2,2 ghz

kompa mam od 4lat i niewiem czy kupić laptopa czy tego naprawić

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...