Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Minecraft.

kleboszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z MC

Gram sobie gram 0 lagów bo mam dobrego nowego kompa i po 5 minutach zatrzymuje obraz i co 10 sek sie porusza. Musze wychodzić. Znów wchodze i to samo i tak nonstop. Najnowsze sterowniki, najnowsza java itp nic nie pomogla

- PLUSY I DOBRE KOMENTARZE ZA POMOC

Opublikowano

Usuń folder .minecraft. Powyłączaj zbędne programy w tle.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ustaw priorytet na "czasu rzeczywistego", przeinstaluj minecrafta, wgraj GameBooster. Powinno pomóc.

@edit.

możliwe, że mc nie jest jeszcze w 100% przystosowany do najnowszej javy.

1356746888-U334301.png

Opublikowano

Ja mam najnowsza Jave i działa..

Jak juz zainstalowałeś jeszcze raz Mc to wgraj Optifine ja też mam dobrego PC a scina mi minecrafta gdy nie mam Optifine..

Cześć.

Opublikowano

Komp może być nowy, lecz zapchany dysk. Radzę troszkę przeczyścić, Optifine, Powyłączać nie potrzebne rzeczy w MC np. Render Distance: Far, I przeinstalować. :)

G1iWyyb.png

Opublikowano

Wyłącz wszystkie inne programy włączone na komputerze, zmniejsz ustawienia graficzne w Minecrafcie (jak masz najlepszą grafikę, to nawet na dobrym kompie może ci lagować) i usuń wszystkie mody, teksture - packi i inne programy wgrane w minecraft (np. MC patcher).

Opublikowano

A może użyj programu :

Ccleaner ;)

On usunie dużo niepotrzebnych pliczków w komputerze, powinno przynieść skutki ;]

Opublikowano

Słaby procesor, albo karta graficzna :P Pracuje dopóki jest zimna :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...