Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Zagrajmy w MineZ .!

Afryk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

minez.png

Co to jest MineZ ?

Jest to "Apokalipsa Zombie" pomysł zaciągnięty od gry DayZ przerobionej na MineCraft'a .!

Co trzeba robić ?

W grze chodzi o to by przetrwać i zdobyć jak najlepsze itemy,eq w grze

:)

Przy tym trzeba uważać na zombie i graczy.

Możesz stworzyć potężny team , zagrać sam lub z kumplami lub zostać samotnym bandytą .!

Jak w to zagrać ?

Trzeba tylko posiadać konto premium.

(nie popieram piractwa tak jak i serwer)

Wbić na tą stronę,zarejestrować się i pozyskać ip serwera (serwery eu ponieważ to są europejske i najmniejsze lagi i przy tym można spotkać ludzi z polski i z europy)

http://minez.net/

Jeśli pozyskałeś ip serwerów wystarczy teraz tylko na nie wejść nieprawdaż ?

Jestem i co teraz ?

Teraz już jesteś na serwerze wystarczy tylko jedna komenda i twój świat zamieni się w apokalipse .!

/minez spawn

Teraz już zostajesz tylko ty i twój miecz.!

co%20i%20jak%20w%20minez.png

jedzenie1.png

32px-Apple.png regeneruje Hunger.pngHunger.png stackuje się do 1- najpospolitsze jedzenie w grze.!

32px-Melon_Slice.pngregeneruje Hunger.png stackuje się do 4 - też bardzo pospolite jedzenie + można je znaleść na farmach.

32px-Rotten_Flesh.png regeneruje Hunger.pngHunger.png stackuje się do 1 - dropi z zombi jak i ze skrzynek.Mamy też efekt głodu który je nam Hunger.png

32px-Cookie.png regeneruje Hunger.png stackuje się do 8 - trzeba je craftować z ziarna kakaowca i 2 zbóż

32px-Bread.pngregeneruje 18px-Half_hunger.pngHunger.pngHunger.png stackuje się do 3 - trzeba je craftować z 3 zboża

32px-Cake.png regeneruje Hunger.png użyć 6 czyli Hunger.pngHunger.pngHunger.pngHunger.pngHunger.pngHunger.png stackuje się do 1 - można znaleść bardzo rzadko w skrzyniach.

32px-Golden_Apple.png regeneruje Hunger.pngHunger.png + 18px-Heart.png18px-Heart.png - znaleść można w skrzynkach w kościele.

32px-Mushroom_Stew.png regeneruje Hunger.pngHunger.pngHunger.png - trzeba craftować potrzebna miska i 2 grzyby innego rodzaju.

32px-Fish.png regeneruje Hunger.png - wypada z grobów.

Podsumowując

Tyle jest jedzenia w MineZ.

Z mojej strony polecam robić ciastka mniej miejsca w ekwipunku a są wydajne.

Chyba że nie masz wogóle nic to zbieraj wszystko i to jedz ale skup się na ciastkach lub torcie.

pancerze%20i%20bron.png

L_helm.pngochrona 17px-Half_A.png - znajdziesz w skrzyniach bardzo pospolite.

L_chest.png ochrona 17px-Full_A.png17px-Half_A.png - gdy się respisz masz taką do połowy zniszczoną.Znajdziesz w skrzyniach.

L_legs.png ochrona 17px-Full_A.png - znajdziesz w skrzyniach.

L_boots.png ochrona 17px-Half_A.png - znajdziesz w skrzyniach.

C_helm.png ochrona 17px-Full_A.png - jest trudniejsza do zdobycia możesz znaleść w skrzyniach ale nie jest tak bardzo rzadka.

C_chest.png ochrona 17px-Full_A.png17px-Full_A.png17px-Half_A.png - jest trudniejsza do zdobycia możesz znaleść w skrzyniach ale nie jest tak bardzo rzadka ale trudniej znaleść niż hełm,buty.

C_legs.png ochrona 17px-Full_A.png17px-Full_A.png - jest trudniejsza do zdobycia możesz znaleść w skrzyniach ale nie jest tak bardzo rzadka ale nie trudniej niż napierśnik.

C_boots.png ochrona 17px-Half_A.png - jest trudniejsza do zdobycia możesz znaleść w skrzyniach ale nie jest tak bardzo rzadka.Jest jak buty ze skóry.

I_helm.pngochrona 17px-Full_A.png - jest bardzo rzadka znajdziesz w skrzyniach tylko na północy.Ale też na wybrzeżach bardzo bardzo rzadka.

I_chest.png ochrona 17px-Full_A.png17px-Full_A.pngjest bardzo rzadka znajdziesz w skrzyniach tylko na północy.Ale też na wybrzeżach bardzo bardzo rzadka.17px-Full_A.png - jest bardzo rzadka znajdziesz w skrzyniach tylko na północy.Ale też na wybrzeżach bardzo bardzo rzadka.

I_legs.png ochrona 17px-Full_A.png17px-Full_A.png17px-Half_A.png- jest bardzo rzadka znajdziesz w skrzyniach tylko na północy.Ale też na wybrzeżach bardzo bardzo rzadka.

I_boots.png ochrona 17px-Full_A.png- jest bardzo rzadka znajdziesz w skrzyniach tylko na północy.Ale też na wybrzeżach bardzo bardzo rzadka.

Wooden_sword.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png - dostajesz na początek , znajdujesz w skrzyniach (prawie wszędzie).

32px-Stone_sword.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Half_Heart.png - trudniej znaleść ale i tak za łatwo można ją pozyskać ze skrzyń :)

36px-Iron_sword.pngobrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - jest trudniejsza do znalezienia niż popszednicy ale w poszczególnych wioskach znajdzie się odrazu.Są też enchanty im bardziej na północ tym lepsze.

Diamond_sword.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Half_Heart.png - najlepsza i bardzo trudna do zdobycia broń.Dropi tylko z Giantów.!

32px-Stone_axe.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png - jest taka jak drewniany miecz tylko ma wiekszą wytrzymałość jeśli nie mamy nic to dobre i to.Na shifcie zadaje kryty (chyba).

Shovel.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Half_Heart.png - jeśli nic nie mamy to to choć nie polecam :) bardzo duża wytrzymałość podchodzi pod żelazny miecz ale ja bym się tym nie bił.

Bow.png+32px-Arrow.pngobrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Half_Heart.png - pod względem wszystkiego jest dobra.Tylko musi mieć strzały i z bliska się nie nadaje jak ktoś tłucze mieczem.Ma enchanty.

Ender_Pearl.png obrażenia 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - nie jest to zwykła perełka to jest granat rzucasz i zadaje obrażenia.Duży hałas dużo zombi polecam w ostateczności.

Bow.png ShotBow - specjalny łuk z power II :) Można zdobyć w Catacomb Frostbain.

Podsumowując

Take są bronie i pancerze w MineZ.

Polecam łuk i jakiś miecz najlepiej iron/stone sword.

I jest dobrze.

Najczęściej bandyci są w żelaznych setach + diamond sword i cisną

poty.png

40px-Healing_pot.png I - dodaje 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - można znaleść w skrzyniach w kościele.

40px-Healing_pot.pngII - dodaje 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - można znaleść w skrzyniach w kościele trochę mniej niż I.

Speed_potion.pngII - dodaje speed 2 na 1:30 m - dostaje się jako konto premium lub po zabiciu 5,000 zombie na jednym życiu (zawsze na start).

Harming_Splash.png - odbiera 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - z tego co wiem jest tylko w pułapkach nie do zdobycia.!

40px-Healing_Splash.pngI - dodaje 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - jest to pot rzucany możesz też zrobić ze zwykłego pota i prochu.Znajdziesz w skrzyniach w kościele

40px-Healing_Splash.pngII - dodaje 17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png17px-Heart.png - pot rzucany możesz też go zrobić z zwykłego pota II i prochu.Znajdziesz w skrzyniach w kościele rzadziej niż I.!

40px-Sugar.png dodaje 30 s Speed'a II po tym daje efekt na 10 s blindness/slowness.Znajdujemy go w skrzyniach.

Podsumowując

Mamy tyle potów MineZ.

Cukier to taki dodatek do potów

Jeśli grasz bez kolegów zalecam nosić poty by się leczyć.!

przedmioty.png

Wooden_hoe.png dobra na farmy.Wykopiesz nią zboże,arbuzy/melony i grzyby. Znajdujesz w skrzyniach.

Shovel.png mało przydatna.Możesz wykopać nią pajęczynę,kaktusa i kopiesz nią groby.Znajdujesz w skrzyniach.

32px-Cactus.png można stawiać na piasku.Działa tak jak zwykły kaktus rani po prostu :)

Cobweb.png można stawiać wszędzie (chyba).Spowalnia ludzi jak i zombi.Możesz użyć przy spadaniu.Niszczysz go łopatą i ender perłą.

20px-Button.png przycisk służy do otwierania niedostępnych miejsc czyli żelaznych drzwi.Bardzo przydatny ponieważ za drzwiami kryją się miasta lub dobre skrzynie.

32px-Bottle.png w butelce przechowujesz wodę ponieważ ona jest ci potrzebna

32px-Paper.png służy to jak bandaż odnawia nam 15px-Heart.png jeśli nie krwawimy.Jeśli krwawisz musisz ją użyć by przestać wtedy odnawia 15px-Half_Heart.png.Jeśli klikniesz lewym na gracza zaczynasz proces leczenia.

32px-Rosered_dye.png możesz ją dodać do procesu leczenia daje ci dłuższą regenerację | 10s regeneracji.

32px-Limedye.png możesz ją użyć podczas procesu leczenia.Jeśli użyłeś dodaje tylko to że schodzi z ciebie infekcja zombi i krwawienie.

32px-Shears.png musisz je mieć by zacząć proces leczenia.Jeśli klikniesz lewym sprawdzisz stan zdrowia.Używa się tego na końcu procesu leczenia.

Eye_of_ender.pngdostajesz to na początku gry masz to na slocie 4.Działa to jak mikrofalówka czyli piszesz na cały serwer.Slot na którym trzymasz to tak zwany channel czyli kanał podstawowy to 4 i tam wiekszość graczy gada.

32px-Gunpowder.png trudne do znalezienia ale ma zastosowanie.Jego zastosowanie to robienie potków rzucanych.

32px-Snowball.pngtak zwana puszka.Odstraszacz czyli jeśli rzucisz tam pójdą zombie ale tylko na 5-15 s na to zwrócą uwagę.Bardzo pospolite znajdziesz w skrzyniach.

32px-Slimeball.png działa to jak granat ale robi zupełnie coś innego taki flashowy granat.Dropi z małych zombie.Dla mnie trudne do zdobycia.

32px-Bowl.png służy do zrobienia zupy.Każdy wie jak to się wykorzystuje.

Podsumowując

Take mamy przedmioty w MineZ.

Zbierajcie bandaże i nożyczki i to co potrzebne do procesu leczenia jeśli gracie z kolegami.

To na prawdę się przydaje jeśli nie mamy potów na życie.

Zbieraj też przyciski są bardzo ważne jak dla mnie bo można się dostać w ważne miejsca.

co%20jeszcze.png

wskazniki.png

Twój level wskazuję ci twój poziom wody jeśli spada po niżej 5 napij się wody jeśli się odwodnisz zaczniesz ginąć.

Twój pasek doświadczenia wskazuje ci twoją widoczność i głośność.Jeśli jest bardzo duża zombi cię widzi i słyszy.

Gracze.png

Gracze w MineZ są różni.

Pamiętaj by nikomu nie ufać każdy może cię zabić lub być przyjacielski.

Miej oczy szeroko otwartę bo każdy jest wrogem.

Możesz zawrzeć przyjaźnie ale też uważaj.

Jeśli masz dobre eq to gracze tylko czekają kto cię zaatakuje i odrazu cię zabiją.!

Jeśli ktoś ma taki kolor nad głową to znaczy że jest bandytą i lepiej uciekać ponieważ on zabija wszystkich.Chyba że jesteś lepszy to zabić.

Jeśli ktoś ma taki kolor oznacza to że jest przyjazny tak zwany "healer" czyli uleczy cię itd. ale nieraz są i źli helerzy.

Jeśli ma taki kolor to oznacza że jest neutralny.

Leczenie.png

Jedno z ważniejszych zadań w grupie.Jeśli jesteś z kolegą to warto się zaopatrzyć w zestaw do leczenia.

Lub jeśli inni chcą byś ich uleczył też warto to mieć.Dobrze jest też mieć nożyczki do sprawdzania HP graczy.

Jak leczyć i co daje każde leczenie.

Wszystkim musisz uderzyć tego "pacjenta"

32px-Paper.png+32px-Shears.png = Regeneracja na 5s

32px-Paper.png+32px-Rosered_dye.png+32px-Shears.png = Regeneracja na 10 s

32px-Paper.png+32px-Limedye.png+32px-Shears.png= Regeneracja na 5s|Usuwa krwawienie/zainfekowanie

Podałem to w kolejności jakej trzeba uderzać by tak uleczyć.

Jest to bardzo przydatna wiedza dla cb.

Podsumowując

To powinno ci się przydać do gry.

Mam nadzieje że dużo ci pomogło.

ciag%20dalszy%20nastapi.png

To nie jest koniec tego TUT'u .!

UpDaty będą co dzień lub 2 razy na dzień będzie tutaj bardzo dużo informacji na temat tego serwera !!!

Czemu to robię ?

Gram już bardzo długo w MineZ i mam doświadczenie.

Z powodu tego że prawie wogóle tam nie ma polaków .!

A jak już są to take newbie które nic nie potrafią.

Chciałbym zrobić team z polski

22.grudnia.2012 - 12.54

Dziś mamy Co I Jak w MineZ !!!

Jeszcze dziś wieczorem zrobi dalszą cześć tego tematu czyli PRZEDMIOTY.!

Daj lubię to jeśli spodobało ci się to cały czas nad tym pracuje a w ten sposób będe miał motywacje

22.grudnia.2012 - 18.18

Mamy nastepną aktualizacje Poty i Przedmioty.

Najprawdopodobniej jutro lub w nocy będzie aktualizacja "Co jeszcze muszę wiedzieć".

22.grudnia.2012 - 23.15

Zaktualizowałem "Co jeszcze muszę wiedzieć".

Podałem tam ważne informację.

Zbliżamy się do końca TUT'u jeszcze myślę nad "Jak dobrze zacząć grę"

Będą tam zawarte też dobre informację.

Opublikowano

Spokojnie teraz za późno jutro dam chyba "Co i jak w MineZ"

Jeśli spotkasz w grze kolesia michur147 to ja. Gram zawsze na eu1 :)

Opublikowano

Odczytałem.

Około 19 będzie dalsza część tut'u a jutro nie wiem :).

Zapraszam też do gry Binnion spoko się grało :D

Opublikowano

AvirO1 - jeśli posiadasz teamspeak3 i Binnion się zgodzi to chyba możesz z nami

Minecraft.lol1 - to nie w wchodzi w grę ...

Opublikowano

Siema, mam premium w minecrafcie. Zarejestrowałem się na tej stronie i jest napisane że nie jestem na white list. Wiecie jak to naprawic? i wg? jakie wpisywac dane na stronce

Dota 2 > Lol

Opublikowano

[*]

Szkoda... Tut jest na serio fajny, lecz ja już banned... Razem z Afryk4 zdjęliśmy (znaczy on go zabił

xD) gościa z VIP na serwerze i dostałem bana. Nie miałem cheatów, ale warto było xD Admin chyba tam nie ogarnięty był.

4770714280454741315510.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...