Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manga - macie coś na półkach?

Ryuuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tu ktoś, kto posiada mangę w wersji fizycznej? (zabawnie brzmi :P), czy tylko czytacie online? Osobiście moim ulubionym anime jest Death Note do tego stopnia, że zasłużyło na zakup przeze mnie wszystkich 12 tomików (obecnie mam 5, 7 kupię następnym razem).

Zdjęcie robione do pewnego artykułu, ale znajduje się tam również manga DN, więc nowej fotki nie będę pstrykać.

wp1o.png

Musowo, naprawdę musowo muszę zaopatrzyć się we wszystkie tomiki Bleach'a, Naruto, Kuroshitsuji, oraz Full Metal Alchemist. Wyniesie to kilkaset złotych, ale przecież takie mangi kupuje się na lata, czasem na całe życie i miło wrócić po dłuższym czasie do ponownego przeczytania.

Przecież warto wracać do starych anime, których nowe pokolenie teraz niestety nie ogląda. Myślą, że nowsze jest lepsze, a wcale tak nie jest, zwłaszcza kiedy przesłucha się ponownie taki soundtrack, jak ten:

wspomnienia, wspomnienia : )

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Ja tam nie mam mangi w wersji fizycznej. Jeżeli chodzi o mangę online to nie czytam nic, kiedyś tam czytałem trochę ale strasznie szybko męczą mi się oczy od wpatrywania w monitor. Chętnie poczytałbym taką "fizyczną" mangę i nawet kiedyś miałem sobie coś kupić (nachodziło mnie na bleach) ale to hobby nie należy do najtańszych a kupować jeden czy tam dwa tomiki to mija się z celem ;)

Nie mniej jednak fajnie byłoby mieć jakąś ładną kolekcję na półce i czasem do niej wrócić :)

HBV27j.png

Opublikowano

Nic nie mam, wolę anime jakoś.

Masz mangę DN w naszym języku? Jeżeli tak, to powiedz, gdzie kupiłeś. Podobno w Polsce nie mogą sprzedawać...

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przecież warto wracać do starych anime, których nowe pokolenie teraz niestety nie ogląda. Myślą, że nowsze jest lepsze, a wcale tak nie jest, zwłaszcza kiedy przesłucha się ponownie taki soundtrack, jak ten:

Z tym się nie zgodzę,uważam ze nowsze anime anime jest o tyle lepsze iż to zawsze coś nowego.A stare anime i owszem było dobre,ale wracać do niego to dla mnie straszne nudy.

PS:Mówię oczywiscie o tych anime które mi sie spodobały :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Nic nie mam, wolę anime jakoś.

Masz mangę DN w naszym języku? Jeżeli tak, to powiedz, gdzie kupiłeś. Podobno w Polsce nie mogą sprzedawać...

Ktoś Ci sprzedał straszne bzdury. Tak, w naszym języku, a wszystko kupisz na yatta.pl Jeden tomik kosztuje 17zł, nie jest to jakiś gigantyczny wydatek.

Na allegro jest tego dużo :)

http://allegro.pl/li...ring=death note

Po co kupować na allegro skoro można na yatta.pl, oraz innych polskich sklepach z mangą. ;)

Nie mam. Kupowanie mang mnie jakoś nie interesuję do tego nie mam tyle czasu aby je czytać.

No tak, w końcu przeczytanie mangi wymaga ogromnej ilości czasu.

Z tym się nie zgodzę,uważam ze nowsze anime anime jest o tyle lepsze iż to zawsze coś nowego.A stare anime i owszem było dobre,ale wracać do niego to dla mnie straszne nudy.

PS:Mówię oczywiscie o tych anime które mi sie spodobały :)

"...ze nowsze anime jest o tyle lepsze iż to zawsze coś nowego", a jeżeli ktoś nie oglądał starego anime? To też jest coś nowego. Pisałem o ludziach, którzy jeszcze danego anime nie oglądały, więc z nudą do wracania nie ma tu nic wspólnego. : )

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...