Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Instalowanie Windowsa

Amok9134

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Słyszałem, że niektóre sklepy instalują windowsy za pewną opłatą. Wiadomo taka instalacja i to po kosztach prawde mówiąc bo może kosztować mniej niż zakup orginalnego WIna 7 za 300 złotych, nie daje gwarancji legalności systemu. Nie zależy mi bardzo na tym. Czy ktoś z was miał właśnie instalowany taki system przez jakiś sklep lub serwis?? Interesuje mnie ile coś takiego może kosztować chodzi mi głównie o windows 7 64bitową wersję. Proszę o wypowiedzi. Serdecznie pozdrawiam ;]

Opublikowano

spytaj w sklepie u siebie

może nawet nic nie kosztować i równie dobrze 100zł

p.s.

osobiście 50 zł biorę za 2-3 h pracy tylko przy instalacji ( system, sterowniki, konfiguracja + backap starego profilu jak ktoś chce + odzyskanie starego profilu systemu, gier itp pierdół dopłata )

czy to w pracy czy u kogoś w domu , jak komu wygodniej i o której godzinie ;)

ok 10-15 systemów w tygodniu , później to już mózg zaczyna wysiadać od patrzenia w brzydki windows :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ok 60/80zł format i instalacja... nie wiem dokładnie ponieważ już dawno zawoziłem do serwisów. Ale jak mówi robem wszystko zależy ile dany serwis /sklep sobie ceni ;]

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Dziękuje bardzo. Robem jesteś obeznany w temacie informatyki widzę. Czy pokierowałbyś mnie przy podłączaniu kabelków pod nową płytę głowną?(chodzi mi o te od przycisku start, reset, i speaker, diody led). Zakupiłem nową płytę i co prawda dostałem manuala ale wszystkie wejścia są niemalże identyczne. Pozdrawiam ;]

Opublikowano

masz opis na płycie, w manualu obrazkiu . chyba to nie problem przeczytać sobie tez opisy na kabelkach

każdy komputer, obudowa , płyta ma swoje własne ułożenia kolory , nic nie zepsujesz jak źle podepniesz , jak LED nie świeci to tylko obracasz kable

nie wiem w czym tu miała by być pomoc ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Na płycie mam mase takich wejść a podpisane są następująco: JAUD 1, JLPT1, JCOM1, JUSB2, JUSB1, JFP1, za JFP1 jest jeszcze pasek tych ,,widełek'' do wpięcia ma ich dokładnie 9 i są one mniejsze od wszystkich. Na manualu mam napisane co jest gdzie, ale nie jest opisane w którym z tych rzędów mam je umieścić. Kolejność jest ale nie ma dokładnego miejsca ich przeznaczenia ;/

Przepraszam zapomniałem dodać. Są jeszcze dwa pasy tych skróconych pinów : JFP2 oraz JTPM1

Opublikowano

w manualu masz opis do KAŻDEGO i numeracje każdego pinu z połozeniem na płycie włącznie, oprócz tego masz opisy i numerki na płycie napisane , jak nie koło slotu to gdzies na płycie sa tabele

nic mi nie mówi co piszesz, jak pisałem wszystko jest zależne od producenta jak sobie opisze, nazwie i jak umieści rozłożenie pinów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przeanalizowałem wszystko dokładnie. Na manualu tak jak wspomniałem wcześniej nie ma dokładnie narysowanego miejsca tych pinów. Jest pare rządków które opisałem w poprzednim poście. Przeszukałem pudełko płyty. Jedyne co było opisane na płycie to te symbole co podałem i przyklejona naklejka na spodzie płyty z modelem. Model płyty to MSI H61M P20 (G3). Kabelki są poopisywane, ale aktualnie nic nie będę rozłączał póki się nie upewnie. Czy obecna konfiguracja kabelków na mojej obecnej Asus P5LD2 jest dokładnie taka sama jak być powinna na MSI H61M P20 ??

Opublikowano

musi wszytko pisać, czy to na nalepkach , czy na płycie czy w manualu tylko nie potrafisz tego zauważyć, lepiej załatw sobie kto ma pojęcie co robić albo sam opisz sobie odpinając

nie ma takiej możliwości by nowa płyta była sprzedawana bez tych informacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Czyli jest to samo ustawienie tak? Jeśli te same piny w tych samych miejscach to tak zrobie ;] a mój manual to się składa z wielkiej rozkładanej kartki w 20 językach a po Polsku pisze tyle koło obrazka z pinami ,, Sprawdź przydział pinów JEP1/JEP2 w celu wykonania prawidłowego podłączenia elektrycznego dla diod LED i przycisków na panelu przednim'' to tyle apropo pinów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...