Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro zapłacone a nie przyszło

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Ok 2 tyg temu wygrałem 2 licytacje koszul u jednego goscia. No i wszystko pięknie ładnie zapłaciłem na poczcie po 3 dniach dostałem meila że on dostał moją wpłatę. A koszul jak nie było tak nie ma juz tydzien ponad tydzien czekam i nic. Z nim nie mam jak się skontaktować tylko meila ma podanego a na żadnego mi nie odpisał. Licytacja była bez ceny minimalnej. co robic?

Opublikowano

kolega up dobrze Ci mowi.

jeszcze zalezy j

za jaka cene wylicytowales bo jezeli mu cena nie odpowiadala mogl w kazdej chwili zakonczyc aukcje - jak najbardziej.ma do tego prawo. jestem tego pewien gdyz ja sam bylem ofiara praktycznie identycznej sytuacji.

pomoglem ? daj like

Opublikowano

Zgłoś na policje to Ci cwaniak jeszcze odda kase i odszkodowanie będzie musiał Ci dać a jak pójdziesz z tym do allegro to dostaniesz bez odszkodowania ;)

Opublikowano

Poprostu,jeżeli cena mu nie odpowiadała ma takie prawo do wycofania aukcji. Wejdz i zobacz dokładnie czy wycofał aukcje czy nie. Jak tak ,to przepadła kasa.

A jeżeli nie wycofał aukcji,możesz to zlosić do allegro lub na Policje. Jest jedno ale,zależy ile kosztowało zakup tego produktu. Bo jeśli np. 0-50zl ,to raczej możesz sie pogodzieć z tym ,że nie odzyskasz tej kasy. Bo policja w takie rzeczy sie nie bawi.. A allegro owszem zwraca koszty produtku,ale nie pamiętam do ile ^^.

Opublikowano

Gościowi może po prostu nie chce się wysłać i tyle. Ja miałem podobną sytuację tylko że zamawiałem 6 czy tam 7 telefonów.

Kase wpłaciłem tego samego dnia a na przesyłkę czekałem 2tygodnie i nic. Napisałem do gościa że jak nie otrzymam paczki w niedalekiej przyszłości to idę na policję a wtedy niech robi sobie co chce. Oczywiście paczka pojawiła się za 2dni u mnie w domu :)

Ogólnie to trudna sprawa bo nie sądzę żeby za aukcję z koszulami komuś coś chciało się robić. Jedyne wyjście to napisać do allegro i czekać na ich pomoc bo policja tu raczej nic nie zrobi :)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...