Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój laptop sie sam wygasza!POMOCY!

BluDoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!Mam taki problem kupiłem niedawno Grę Battlefield 3 noi wszystko ładnie chodzi oczywiście na na niskiej grafice.I tak grałem,grałem pare dni aż wkońcu raz odpalam Battlefielda noi gram chyba przez 10 min a negle laptop mi sie wygasza całkowicie i na nowo trzeba go uruchamiac.Niewiem co się dzieje albo z grą albo z laptopem jest cos nie tak poprostu niewiem.Mój sprzęt:

WERSJA SYSTEMU WINDOWS:Windows 7 Home Premium

Producent:Samsung Electronics

Klasyfikacja:5,0

Procesor:Intel? Core i5 CPU M 460 @ 2.53GHz 2.53 GHz

Zainstalowana pamięc (RAM): 3,00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Proszę o pomoc jak ktoś wie jak to naprawic lub cos prosze PISZCIE!!!!!!!!Aaa i już patrzałem do wnętrzna laptopa jest czysciutki nie ma nigdzie zadnego kurzu nic.PROSZE O POMOC!!!!...PISZCIE!!!

Opublikowano

Sprężonym powietrzem nie powinno się robić ponieważ gdy bedą tam jakieś większe kawałki kurzu to mogą one się przemieścić i np. zablokować wentylator. Podastawka chłodząca jest nie potrzebna. Laptop jest tak zaprojektowany aby jego chłodzenie wystarczało.

Co do tematu to patrzaleś przez otwór wylotu/wlotu cieplego/zimnego powietrza itd.? Czy go otwierałeś i tak dokładnie sprawdzaleś ? Jeśli nie to radzę ci go otworzyć i dokladnie przeczyścić oraz zmienić pastę termoprzewodzacą.

I czy on sie od razu wyłącza czy przez chwilę jeszcze chodzi. Jeśli on się faktycznie przegrzewa to na twoim miejscu radzi bym ci uważać lub kontrolować temperatury.

Opublikowano

@UP

Jesli ktoś nie czyści laptopa przez kilka lat to takie dmuchnięcie nie wystarczy. Miałem tak z pewnym laptopem w którym wentylator zablokował się przez takie coś. Ale wystarczyło lekko pogrzebać bez rozbierania i znów sie odblokował. Ale ostatecznie i tak trzebalo go otwierać i dokladnie przeczyscić. Czasami masykryczne ilości kurzu osadzają się na układzie chłodzenia i później laptop nie wyrabia z chłodzeniem bo ten kurz osadza się na wylocie powietrza i laptop ma problemy z wydmuchiwaniem tego powietrza.

Opublikowano

No cóż mi co parę miesięcy starsza sprężone powietrze i wszystko jest ok. Ale ja już nic nie mówię swoje powiedziałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...