Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Monety

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że są tutoriale ale tam nic nie ma. Czy jest jakiś sposób na zarobienie 25 golda przed hardmodem? Pokonałem dopiero Eye of Cthulu i mam tylko srebrną zbroję i trójząb i nic lepszego a chodzenie po jaskiniach jest bez sensu. Jakie są na to sposoby? Potrzebuję 25 golda na Minishark a mam już 10.

Opublikowano

Najlepiej zrobić sobie najpierw lepszą zbroję, zabić Eater of Worlds, zrobić sobie Shadow Set i Light Bane,

a potem zabijać go ile się da i sprzedawać sztabki Demonitu. Lepszego sposobu nie znam, niestety.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Rób speedruna do dungeona i spróbuj znaleźć babke sprzedającą kable kup od niej pare kup dźwignie i tak musisz znaleźć w jaskiniach bloki które są w pułapkach gdy spada na ciebie kula które znikają poprzez kliknięcie dźwigni .

Wtedy rozkładasz jakieś 10 klocków które wspomniałem wczesniej i stawiasz na nich skrzynie złotą podłączasz do nich kable i klikając dźwignie skrzynka sie niszczy i wypadają ci z niej około 3-6 skrzynek złotych a później skrzynki sprzedajesz u handlarza

Opublikowano

No faktycznie nie ma satysfakcji z tego. Kusi mnie Terraria Viewer ale się nie dam. Mam już 19 golda bo miałem wypad do dżungli i najazd Armii Goblinów.

Edit

Dodam że mam już Blade of Grass mimo że jestem strzelcem ale potrzebuję Minisharka.

Opublikowano

A nie dałbyś rady zrobić zbroi z żelaza? Wtedy już spokojnie ubiłbyś EoW, skoro masz BoG'a.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Nie, jest słabsza. Srebrna jest o jeden "poziom" lepsza.

Jakie masz akcesoria?

#EDIT

Przeczytałem za pierwszym razem, że masz zbroje z miedzi, przepraszam za błąd :<

Na luzie rozwalisz EoW.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

To zbierz Vile Mushroom i Rotten Chunk. z Vile Mushroom stwórz Vile Powder, 30 sztuk tego proszku i 15 Rotten Chunków i Worm Food gotowe,

orby nie są potrzebne. A kasa jest całkiem dobra ;)

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Tak, dokładnie.

Żeby stworzyć Vile Powder musisz mieć Stół Alchemiczny (Na np. WorkBenchu stawiasz pustą butelkę).

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Wiem, wiem już raz przeszedłem terrarię tylko nie wszystkie nazwy pamiętam. No to idę próbować.

Edit

Pokonałem Eater of World ale 2 golda to mało. I teraz padniecie - zrobił mi się Legendary Nighmtare Pickaxe.

Opublikowano

Jeśli masz fabrykę obsidianu, możesz kopać go i tworzyć czaszki, a następnie sprzedawać.

Jest to męczące, bo trzeba wypełniać zbiorniki, ale za 250 sztuk wykopanego obsidianu masz około 7 gold coinsów.

Kolejnym sposobem może być tworzenie Night Owl Potion lub Shine Potion (Daybloom i Blinkroot to ogólnodostępne

rośliny, łatwo się je hoduje, więc tutaj nie powinno być problemu), jednak dopiero za 30 sztuk jednego potka będziesz miał 50 silverów.

Możesz też kopać piasek i robić z tego piwo (Ale) - 100 sztuk wykopanego piasku = 10 silver coins.

A co do EoW, tylko 2 golda? Tyle to mi dropiło z niego normalnie, ale gdy sprzedałem sztabki/ore, to było jakieś 10 gold coinsów.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

ja preferuje bicie EoW'a za pomocą bomb i shurikenów robisz prowizoryczną arene i nie musisz bawić się w robienie jakiej kolwiek zbroi .

bez linków wychodzących
Opublikowano

Myślę że będę sprzedawał jakieś łatwo dostępne rzeczy np. miksturki z jakichś roślinek, mam wolne miejsce pod ziemią jakąś plantacje założę.

Opublikowano

Brak wire. Potrzebuję Minishark aby dostać się do dungeona.

Edit

Wkurzyłem się, łaziłem wszędzie gdzie się dało i mam już Minishark. Skeletron nie żyje, wire mam, martwą zbroję też.

Edit

Okej klonuję skrzynki i sprzedaję. Dziękuję, lajki macie, zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...