Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Monitorem lub kartą graficzną

xxBoBxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakieś 2 miesiące temu spaliła mi się karta graficzna (kiedy włączałem komputer to na monitorze wyskakiwało no signal a komputer się normalnie włączał) karta była słaba, 512mb miała prędkość.

No dobra, nie miałem wyboru to musiałem kupić nowa, ale na ddr2 i dlatego kupiłem używaną z gwarancją na 12 miesięcy. Kupiłem nividia geforce 220 gt. Wszystko było spoko aż do teraz.

PS. Nie wiem czy to coś zmienia ale jakiś miesiąc temu gdy to się zaczęło dołożyłem kość ram 512mb z starego komputera, teraz mam

Teraz gdy gram w gry które potrzebują większych wymagań [Minecraft, Arcic Combat, COD MW3] to mi po jakiś 10 minutach gry monitor mi gaśnie, wyskakuje "No signal" komputer wydaje dzwięk jak by wyskoczył BlueScreen.

Mogli byście poradzić co z tym należy zrobić, w czym leży wina

@edit:

procesor INTEL E7200 CORE 2 DUO 2.53GHZ

pamięć 2GB Kingston DDR2 + [512 nie wiem jakiej firmy]

płyta główna GA-945GCM-S2L

karta graficzna nividia geforce 220 gt. <-- Nowa | Stara GeForce 8400GS 256MB GDDR2/64bit

twardy dysk GDD 500GB 7200RPM 32MB SATA

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Do wymiany na Chieftec GPA-500S8/Thermaltake Smart 530 (lepiej ten)

Czyli zasilacz padł i do wymiany? Nie da się tego naprawić? Zawsze wszystko działało aż jakiś tydzień temu to zaczęło się dziać

Dota 2 > Lol

Opublikowano

512mb miała

prędkość

.

1.Do kurwy nędzy jego mać 512mb to nie prędkość tylko pamięć która dużo nie znaczy.

Kupiłem nividia geforce 220 gt

2. Facepalm. Najgorsza z możliwych.

3. Zasilacz do wymiany, ten zaraz jebnie i po całym komputerze. (tak, może wszystko uszkodzić)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zrobiłem tak: zdjąłem klapy z komputera z obu stron i wtedy się nie wyłączał, czy to wina przegrzania ze sam sie wyłącza?

Dota 2 > Lol

Opublikowano

a po cholerę ci ta pamięć w kompie ( 512 ) zamiast podnieść wydajność ona wszystko spowolniła , nie wiem czy ta płyta obsługuje w ogóle triple channel , czyli pamięci działają w single zamiast w dualu

jeśli ciągle problemy to :

pamięć

układ płyty albo części na płycie walnięte

przegrzewanie sie w zależności od temperatury otoczenia, kiedy chłodniej w pokoju działa dłużnej i stabilniej

reszta ajk piszą zasilacz, jak wymienisz i nadal problemy czytaj wyzej co napisałem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...