Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q[ Porada/Pomoc

Lajfys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam do was pytanie , ponieważ ja sie nie znam zabardzo na kompach ale do rzeczy chcialbym dokupic 1gb RAM'u i polepszyc troche procesor (jak sie da) powiedzcie ile to bd gdzies tak kosztowac (jak mozecie) i czy cos takiego jest mozliwe

Mój komp:

AMD Athlon 64 X2 Dual

Core Processor 4800+

2.51GHz , 1.00GB RAM

Microsoft Windows XP

Home Edition

Wersja 2002

Dodatek Service Pack 3

NVIDIA GeForce 8600GT

powiedzcie wogole czy to jest konieczne bo czasem przy grze w Lol'a to ten pasek przy przywolywaniu (jak ktos gral albo gra to wie) sie czasem wolno laduje takze odrazu z gory dzieki :)

aaaa i chce tez zrobic Windowsa 7

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

Siemano mam do was pytanie , ponieważ ja sie nie znam zabardzo na kompach ale do rzeczy chcialbym dokupic 1gb RAM'u i polepszyc troche procesor (jak sie da) powiedzcie ile to bd gdzies tak kosztowac (jak mozecie) i czy cos takiego jest mozliwe

Mój komp:

AMD Athlon? 64 X2 Dual

Core Processor 4800+

2.51GHz , 1.00GB RAM

Microsoft Windows XP

Home Edition

Wersja 2002

Dodatek Service Pack 3

NVIDIA GeForce 8600GT

powiedzcie wogole czy to jest konieczne bo czasem przy grze w Lol'a to ten pasek przy przywolywaniu (jak ktos gral albo gra to wie) sie czasem wolno laduje takze odrazu z gory dzieki :)

aaaa i chce tez zrobic Windowsa 7

Win 7 na takim sprzęcie? Żartujesz chyba. Jaką masz płytę główną, bo to najważniejsze.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ma 1 GB ramu i chujowy procesor, sam system zjada ponad 1GB bez optymalizacji, nawet byś go nie odpalił a nawet jak by się włączył to zapomnij o odpaleniu jakiegoś folderu chociażby.

Windows7 to co najmniej 2/3 GB ramu, ale wtedy chodzi średnio komfortowo. Najlepiej mieć 4/5/6 GB.

Opublikowano

1 GB RAM kosztuje od 23 zł wzwyż. Co do procesora to sam nie jestem w stanie odpowiedzieć z 2 powodów - nie wiem jaka płyta główna i nie znam się zbytnio na procesorach.

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...