Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opłaca się dokupić niskotonówkę do głośników 2.0 ?

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie konkretnie czy do logitechów X140 (stare głośniki ale bardzo dobre, głęboki bass i czysty dźwięk) opłaca się dokupić subwoofer ? Męczy mnie podłączanie kompa do wieży, tak to bym coś dobrego jebnął i bass by szedł na cały blok :D Głównie o szpan chodzi, bo jakość dźwięku z aktualnych głośników jest bardzo dobra i bass też dobry że średnie wieże mogłyby pozazdrościć.

Ogólnie to nawet nie wiem czy ktoś sprzedaje samą niskotonówkę, może znacie dobre modele czy cuś ?

Opublikowano

Hmm, jak twierdzisz ze jakos dźwięku z tych głośników jest perfekcyjna (głownie chodzi o bass) to chyba nigdy nie słyszałeś wieży nawet z średniego przedziału cenowego. Moim zdaniem mocnego subbofera nie ma sensu do tego kupowac ponieważ będzie on zagłuszał te małe głośniczki. Lepiej kup sobie jakis zestaw 2/1 lub 5/1 a najlepiej wzmacniacz, kolumny/monitory.

Opublikowano

Nie chodzi mi o bass tylko o jakosc, dla mnie jest bardzo dobra bo dzisiejsze krijejtiwy za 5 stow grają płytko. przez właśnie lipne 5 + dość dobre 1 (sub)

Dla mnie to jest sredni przedzial cenowy głośników komputerowych (100-150 zł)

dzisiejsze zestawy 2.1 i 5.1 to smiecie chyba ze drewna geniusa które są brzydkie. Kolega juz ma super wypasione logitechy 5.1 za 4 stowy i graja bardziej płytko od moich. Bass lepszy, ale bass to nie wszystko (aktualnie chce go wzmocnić)

Wieże słyszałem i to taką za 9 stów, JAKOŚĆ dźwięku jest uznajmy identyczna, bass jest oczywiście dużo lepszy ale jak mówiłem męczy mnie podpinanie do wieży kablem który musi być solidnie długi przez co czasem trzeszczy, czasem się ścisza.

Opublikowano

Raczej coś niskobudżetowego, nie mam pojęcia, stówka góra ? Daj mi jakieś propozycje etc. może nie trzeba tyle wydać, albo można więcej i np. na allegro nie widzę subwooferów samych, chyba że takie "na części"

Coś też żeby się nie marnowało, po co ma zagłuszać dźwięk z głośników :P

Opublikowano

Nie wiem jakie ma kolega, jednak każde 5.1 są na poziomie lub poniżej moich ( 2 kolegów ma to mam małe porównanie ale zawsze jakieś )

W każdym bądź razie chce dokupić subwoofer i raz ze nie wiem czy sie da a dwa czy oplaca ;p

Opublikowano

Hmm dokupić zawsze można, ale do 100 zł ciężko będzie ogarnąć jakikolwiek subwoofer, nie wiem czy nawet sa takie małe :D Tak wiec jak dla mnie nie opłaca sie kupować do tego zestawu subwoofera, najtańszy na allegro kosztuje 179 zł z Manty (firma byle jaka a na 100% zagłuszy twoje głośniczki), jezeli chcesz dobry bas zainwestuj większe pieniądze i kup dobry zestaw 5/1 lub jak mówiłem wzmacniacz i kolumny, co szczerze Ci polecam;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...