Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na laptopie.

grzypek1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich mam taki problem ponieważ kupiłem jakieś 3 tyg temu laptopa HP dv6.

Który ma 2 karty graficzne i podejrzewam, że minecraft odpala się na tej pierwszej garcie, którą podałem niżej ponieważ na najniższych ustawieniach+ wgrany optifine mam Uwaga! Uwaga! 50 Fps'ów! Laptop jest świeżo po formacie odpalałem nawet minecrafta przez GameBoostera, ale nic nie pomaga. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc!

Specyfikacje laptopa:

Intel i5- 2x2.5 Ghz.

4Gb Ram

1 Karta graficzna: Intel? HD Graphics Family

2-ga Karta graficzna : Radeon HD 7470M ddr3 1Gb.

Łapcie jeszcze ss'y z ustawień graficznych i z samej gry:

1. Ustawienia graficzne : http://imageshack.us/f/685/ssustawiemc.jpg/

2. Sama gra : http://imageshack.us/f/849/zrzutekranuzminecraft.png/

Opublikowano

Laptopka ma tego samego i 615 miałej fps :D

Prawy klik myszy na pulpit - konfiguruj przełączanie grafiki - wysoka wydajność (zmieniasz na lepszą kartę)

Pomogło?

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Laptopka ma tego samego i 615 miałej fps :D

Prawy klik myszy na pulpit - konfiguruj przełączanie grafiki - wysoka wydajność (zmieniasz na lepszą kartę)

Pomogło?

Niestety nie pomogło ;/
Opublikowano

Zainstaluj optifine, to zwiększa trochę fps, powinno być przy dobrym ustawieniu, na tym komputerze 150-250fps.

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Zainstaluj optifine, to zwiększa trochę fps, powinno być przy dobrym ustawieniu, na tym komputerze 150-250fps.

Mam optifine, nawet napisałem o nim, że go mam.
Opublikowano

Przecie 50 fps to dużo... Na laptopie takim więcej nie wyciągniesz.. Ja sam mam na tekkicie maksymalnie 45 fps..

I właściwie to o co Ci chodzi? Nie wiem nadal po 10-krotnym przeczytaniu tematu..

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Czy Twoim problemem jest 50 FPS'ów czy cięcia w grze, bo nie rozumiem? Skoro nie masz cięć to nie patrz na FPS, bo Minecraft wymaga 30FPS'ów do poprawnego działania, a nie tysiąc miliardów FPS.

Opublikowano

Ja mam lapka TOSHIBA Satellite. Procer intel i3 2.4 ghz, 4gb ramu, karta 1gb tylko nie pamiętam jaka i w minecrafcie na optymalnych ustawieniach (mgla normal, itd...) bez opti fine chodzi przy 30fps ... :) Jak się renderuje swiat ;]

Opublikowano

Przecie 50 fps to dużo... Na laptopie takim więcej nie wyciągniesz.. Ja sam mam na tekkicie maksymalnie 45 fps..

I właściwie to o co Ci chodzi? Nie wiem nadal po 10-krotnym przeczytaniu tematu..

Mam takiego samego lapka

średnio 200-300

rekord 615 w grze

więc nie mów, że tyle nie osiągnie :D

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Chodzi mi oto, że to trochę dziwne że mam max 50 fps skoro na kompie, który mam od 6-ciu lat miałem 100 Fps'ów na multi, a na singlu+130 więc wydaję mi się to troszeczke dziwne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...