Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] komputera

toomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Chciałbym kupić sobie komputer stacjonarny. Mam do przeznaczenia na ten cel ok. 1500 zł. Chciałbym żebyście napisali mi części, z których mógłbym złożyć dobry zestaw.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

18706.png

5454.jpg

8648.jpg

34777.png

24156.jpg

Max 5 linijek

Opublikowano

@up

Ale z G860 możesz zmienić na i5/i7, ale AMD nie jest zły, bo w grach wykorzystujących 4 rdzenie typu BF3, GTA IV będzie lepszy.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up

Ale z G860 możesz zmienić na i5/i7, ale AMD nie jest zły, bo w grach wykorzystujących 4 rdzenie typu BF3, GTA IV będzie lepszy.

Pierwszy raz powiedziałeś coś sensownego

@Topic

Zestaw z AMD byłby lepszym rozwiązaniem jeżeli nie zamierzasz rozbudowy w przeciągu dwóch lat.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

CPU jest ograniczeniem i może poszło by na medium/low. Dokładasz 100-150zł do 965BE + 7770 i nic nie stoi na drodze, żeby grać na high na FHD.

random.jpg

Opublikowano

CPU jest ograniczeniem i może poszło by na medium/low. Dokładasz 100-150zł do 965BE + 7770 i nic nie stoi na drodze, żeby grać na high na FHD.

FHD i Phenom, śmiech. Do FHD trzeba mieć coś więcej niz HD7770 to po pierwsze, bo będzie się dusić przez szynę/ropy.

@topic

Pograsz, pograsz. Sprawdź testy w które gry chcesz grać wpisz np. [Nazwa Gry] Intel Pentium G860 lub Intel Pentium G860 i tam będzie podane ;) Sam miałem taki zestaw w styczniu, może później ale chyba G640 lub Celeron i gry szły spokojnie, przed wakacjami wymieniłem na i5 + dokupiłem monitor fHD i teraz jest elegancko ;)

PMK3yt4.png

Opublikowano

FHD i Phenom, śmiech. Do FHD trzeba mieć coś więcej niz HD7770 to po pierwsze, bo będzie się dusić przez szynę/ropy.

Nie rozśmieszaj mnie na moim 960 bez o/c i non unlock razem z 5870 HIS iCooler V gram we wszystkie gry na full HD i nie mam żadnych problemów.

Więc nie pierdol mi, że na Phenomie nie pograsz w Full HD! Dosyć mam tego twojego promowania Intela, a AMD mieszania z błotem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

W tym teście co podałem, znajduje się również test FX 4xxx i 965BE. Oczywiście wypadają nie gorzej niż Intel (ba, po O/C lepiej) ;).

Wszystkie testy był przeprowadzane na 7850 na Ultra w FullHD 965BE na stockowych zegarach miał 43 FPS-y :) (MULTI)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...