Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim językiem to napisali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż na innym forum znalazłem, jak ktoś zrobił pewnego hacka do gry. Mianowicie wszczepiało się go jako plik .dll do gry i wtedy pojawiało się okienko. Były tam kategorie dot. itemów gry, typu top,bottom,scroll itp. Po prostu hack na itemy. Po zdobyciu ID itemka dało się go dodać i nosić(oczywiście nikt nie widział, jednakże staty od itemów działały i dało się używać tych itemów na boss modach, czyli nie na playerach).

No i pytanie:

Jakim językiem to napisali?Mógłbym nawet na PW komuś linka podesłać do tego jak nie rozumie o co mi chodzi.

Do modów, GM'ów:

Jeżeli takich pytań nie można tutaj dodawać to proszę o usunięcie bez kary, ponieważ nie ma tutaj regulaminu tego subforum i nie wiem czy można.

@2xdown

Oj tam oj tam. Myślałem nad tym co napisać, ale trudno. Już poprawiam.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ale i tak zrobili to w C++.

Poprawnym określeniem jest 'w jakim języku to zaprogramowali' a nie 'jakim programem to napisali'.

Dlaczego w C++? DLLki z możliwością wstrzyknięcia do procesu najczęściej się w nim robi, nie?

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

c++ ale jest jeszcze wiele innych możliwości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...