Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spolszczenie Dragon ball Online v0.1

ScoTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odznaczyć aby pliki niebyły tylko do odczytu.

Podmienić pliki z:

http://www.sendspace...f76e1db1b5019f2

Uruchomic przez DBO.exe

Oczywiście wczesniej pobrac patch.

Coś myślałem o odznaczeniu "tylko do odczytu" ale każdy pewnie to odznaczył bo przecież patch by nie ruszył.

Ciężko będzie zaktualizować spolszczenie ale dam radę, nie wiem jedynie czy się wyrobię do 16;30.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przykro mi ale wszedł nowy patch a to oznacza że nikt kto miał zangielszczenie/spolszczenie nie pogra.

Rozwiązanie problemu:

Odinstaluj grę

Usuń pozostałe pliki i folder gry

Zainstaluj od nowa

Uruchom przez launchera i pobierz patche

Jak patche sie pobiorą to sprawdź czy gra ci działa

Jak się uruchomi to możecie próbować wrzucić spolszczenie

I te czynności będziecie robić prze każdym update chyba że zrobicie kopie plików lang lub nie będziecie używać spolszczenia/zangielszczenia.

Opublikowano

Coś myślałem o odznaczeniu "tylko do odczytu" ale każdy pewnie to odznaczył bo przecież patch by nie ruszył.

Ciężko będzie zaktualizować spolszczenie ale dam radę, nie wiem jedynie czy się wyrobię do 16;30.

Mi dziala spolszczenie :)

I udostepnilem te pliki :)

Opublikowano

Mi dziala spolszczenie :)

I udostepnilem te pliki :)

Dzięki za pomoc ;-)

UPDATE :

Aby działało spolszczenie proszę wgrać pliki lang podane w "Download" i zainstalować wtedy spolszczenie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ok wszystko skumalem pomogly te pliki z drugiego dzieki

fajna robota jezeli moge cos na przyszlosc to fajnie by bylo jakby mapke spolszczyc by bolo zajebisice pozdro

Opublikowano

mapa tez jest fajna dzieki

robisz cos dalej?? itemki by sie przydalo polskie nazwy bo nikt z poczatku nie wie co jest do czego..pozdro

moglby sie ktos wreszcie wziasc za spolszczenie pomocy w grze to by wszystko wszystkim duzo tlumaczylo odrazu a questy jebac kto je tam robii??

Opublikowano

@dziadek89

No to sie weź do roboty ... ScoTube robił spolszczenie praktycznie sam, i zobacz ile mu to zajeło, ale efekty sa takie ze o.O

Jak ci to spolszczenie nie pasuje, to graj bez ;)

Brawo Sco za kawał dobrej roboty ;)

Opublikowano

mapa tez jest fajna dzieki

robisz cos dalej?? itemki by sie przydalo polskie nazwy bo nikt z poczatku nie wie co jest do czego..pozdro

moglby sie ktos wreszcie wziasc za spolszczenie pomocy w grze to by wszystko wszystkim duzo tlumaczylo odrazu a questy jebac kto je tam robii??

Nawet nie wyobrażasz sobie ile trzeba włożyć pracy by przedmioty spolszczyć, a zadań nie spolszczysz bo są po stronie serwera.

@dziadek89

No to sie weź do roboty ... ScoTube robił spolszczenie praktycznie sam, i zobacz ile mu to zajeło, ale efekty sa takie ze o.O

Jak ci to spolszczenie nie pasuje, to graj bez ;)

Brawo Sco za kawał dobrej roboty ;)

Dziękuję ;-)

Opublikowano

Po testowaniu spolszczenia i zangielszczenia. Stwierdzam ,że spolszczenie trzeba zrobić jeszcze raz.

Spolszczenie sprawia ,że nie działają skile od zwierzaków. Nie można się teleportować (teleport do NPC), ożywić.

Inni nie mogą nas teleportować (teleport Guild/PT).

Opublikowano

Po testowaniu spolszczenia i zangielszczenia. Stwierdzam ,że spolszczenie trzeba zrobić jeszcze raz.

Spolszczenie sprawia ,że nie działają skile od zwierzaków. Nie można się teleportować (teleport do NPC), ożywić.

Inni nie mogą nas teleportować (teleport Guild/PT).

Zauważ datę spolszczenia a update najnowszy, jak robiłem spolszczenie v.0.1 to nie wiedziałem że będzie update petów.

Opublikowano

Wiem o tym. I wiem ,że wersja V.0.2 bedzie dobrze działać.

A co do tłumaczenia to zastanawiam sie czy dałoby się przetłumaczyć plik:

scr0.pak

Opublikowano

Gdy uruchamiam spolszczenie, wyskakuje:

Make sure you unzip all of the files to the same location

4021_19_03_09_12_29_23.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 600 700 800 900 1000

Opublikowano

Gdy uruchamiam spolszczenie, wyskakuje:

Make sure you unzip all of the files to the same location

Wszystkie pliki wypakowane ?

Odznaczone "Tylko do odczytu" w pliku lang0.pak ?

Opublikowano

mialem to samo

musisz wypakowac spolszczenie do folderu pack bo jesli nie przeniosles pliku readme to taki blad ci wyskoczy.

Opublikowano

ScoTube jesteś genialny! sam próbowałem zrobić to spolszczenie, ale nie umiałem wygrać z wyskakującym błędem podczas włączania gry po modyfikacji ;S Super, że w końcu ktoś się za to porządnie wziął ;)

Dragon_Ball_z_Banner_by_Gohu44.jpg

Wrzuć na luz i daj + ;)

Opublikowano

Dobrze. Mam kolejną informacje, zaczynam już pracę nad patchem v.0.2 ponieważ mi działa teraz Dragon ball Online i mogę kontynuować pracę, oczekujcie spolszczenia w kolejnych dniach.

Opublikowano

Teraz zaczynam od nowa spolszczenie bo pojawiły się nowe funkcje/zdania i różne dialogi, więc jak ktoś chętny do pomocy to PW ;-)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam taki malutki problem >.< Do rzeczy . Gdy włączam spolszczenie - patcha to piszę , że - Stan Krytyczny i wgl nie mogę tego odpalić próbowałam przez Administratora też :X

Mam taki malutki problem >.< Do rzeczy . Gdy włączam spolszczenie - patcha to piszę , że - Stan Krytyczny i wgl nie mogę tego odpalić próbowałam przez Administratora też :X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...