Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fpsów na nowym komputerze.

matikap2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałbym się zaczerpnąć rady czym może być spowodowana mała ilość fpsów w grze Minecraft. Jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem nowy komputer i mam z nim lekki problem - Battlefield 3, Assassins Creed 3, Wiedźmin 2 itd. chodzą mi bez problemu na maksymalnych detalach, lecz Minecraft... Ledwo sięga mi 100 fpsów na grafice Fast i renderowaniu Normal (tak tak, wraz z wgranym optifine). Wie ktoś czym może być to spowodowane? Poniżej podaje specyfikacje mojego komputera:

Procek Intel Core i5-3570 3,40GHz
Grafika Geforce GTX660 2GB
Ram 8gb 1333MHz
Płyta gł. ASRock B75 Pro3

Z tego co wiem to ten procesor ma również zintegrowaną grafikę i możliwe że java korzysta właśnie z niej. Tylko jest problem: Nie wiem w jaki sposób mógłbym to zmienić.

Z góry dziękuję za odpowiedź,

matikap2

Opublikowano

Mało fps to dla ciebie 100 ??

No niewiem mam podobne specyfikacje i mam około 200 ale niewiem od czego to zależy

Optifine sobie wgraj może pomoże

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

Mało fps to dla ciebie 100 ??

No niewiem mam podobne specyfikacje i mam około 200 ale niewiem od czego to zależy

Optifine sobie wgraj może pomoże

w mc ma sie 500 fps przynajmniej ja mam tyle a gram na srednim sprzecie wiec 100 to jest mało.

Opublikowano

Może spróbuj tego sposobu.

Klikasz PPM na ikonę Minecraft`a. - " Uruchom z procesorem graficznym. ". Może to zadziała. W każdym bądź razie, odpisz na mój post.

Opublikowano

matika, w ustawieniach nvidii kliknij: zarządzanie ustawieniami 3D < Dodaj < C: < Pliki programów (x86) < Java < jre7 < jawaw.exe, później wybierasz procesor graficzny jako nVidię. Najlepiej używaj mineshaftera, na nim działa.

Opublikowano

Zainstaluj Game Booster.

Nie instaluj tego ! To ci może przyśpieszy o te 5 - 30 fps'ów , ale po jakimś czasie cały komputer ci zmuli !

Wiem bo używałem tego i musiałem re-install systemu zrobić . Wyłącza ci procesy , i czyści niektóre dane systemowe ..

Co do tematu , przeczyść sobie rejestry , zrób defragmentację , wyczyść komputer z wewnątrz z kurzu "jeśli się tam znajduję" , wgraj optifine , poszukaj w google jak prawidłowo go ustawić .

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

@MrDadosz Nie posiadam opcji wybierania procesora graficznego. Teoretycznie mam tą zintegrowaną kartę, lecz system wykrywa jedynie tą nvidie.

@TheJeron78 Myślę że to nie w tym siedzi problem, nie mam zamiaru instalować tego programu. Poza tym mam z nim złe wspomnienia, tak jak wspomniał Dev999, zaczął zamulać mi komputer itd.

@MrMagnus Optifine... Nie wspominałem o nim w 1. poście? Sorki, poprawie zaraz.

Opublikowano

Ludzie, Wy nie pojmujecie ile Minecraft wymaga FPS'ów do pełnego działania... Minimalne wymagania to 30 fps'ów a wy chcecie 800. Jest w porządku, nie musisz nic zmieniać. Ciesz się, że cięć nie ma, a nie 100fps i marudzisz..

Opublikowano

Ludzkie oko rejestruje do 45?53 błysków na minutę. Wszelkie szybciej wyświetlane obrazy są odbierane jako ciągłe. Oczywiście w grach im więcej im lepiej bo im więcej tym mamy większy zapas na ew. spowolnienia i skoki fps. Ale 800FPS ?! NA CH#JA ?! Nienawidzę ludzi którzy lecą na cyferki....

Opublikowano

W pełni się z wami zgadzam, ale dziwi mnie to, że przy podobnym sprzęcie ma 100-120fps'ów.

To też bardzo dobrze, lecz jeżeli kolega chce więcej to daje mu poradnik, który może mu pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...