Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] JAK ZROBIC SWOJ OTS?

Takii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was w moim temacie.

Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić dobrego ots pod Tibie 8.6...!

Podziękowałbym gdybyście podali linki do potrzebnego silnika,oraz innych rzeczy (bla,bla)...

Proszę Was! Nie piszcie postów typu, " SZÓKAJ NA GOGLE",ponieważ szukałem, i nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi na moje pytania.

Tak więc proszę o w miare dokładne opisanie co i jak,oraz czego potrzebuję!

Dziękuje i pozdrawiam! Takii

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/242379-tutstawianie-i-konfiguracja-serwera-do-tibi-860-czyli-od-zera-do-pro-hostera-cz1/

Opublikowano

Bardzo dziekuję,szukałem ale znalazłem taki że oczy bolały.Wielki dzięki,pozdrawiam :)

Niestety linki nie aktualne ;//

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Prawda jest taka że dobrego silnika już nie znajdziesz, wszystkie w tutorialach wygasły, a autorzy mają to bardzo głeboko.

Sam szukam, więc się przyłączam !

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz

Że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych

Tylko są ci pozamykani w zakładach

I ci, którzy nie zostali przebadani"-Słoń

Opublikowano

Dlatego właśnie prosiłbym,aby ktoś się naprawdę postarał i pomógł takiemu zielonemu jak ja.

Znalazł jakiś silnik czy coś,sam niestety nie znajdę bo się na tym dobrze nie znam ; /

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

No wielkie dzięki za te silniki,ale ja szukam całego poradnika :(...

Byłbym naprawdę wdzięczny za taki działający poradnik,mógłbym nawet zapłacić...

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Do otworzenia serwera Open Tibia nie potrzeba jakich nie wiadomo jakich umiejętności.

Tak jak ci wcześniej radzili pobierz silnik do ots najlepiej ten z rodziny forgotten (wg. mnie najlepsze)

Jak już masz silnik no to można powiedzieć że masz już 50% za sobą, teraz należy zrobić sobie domenę, ja zawsze robiłem domenę na dyn.pl

w config w silniku ustawiamy potrzebne informacje do tego, w tym linku znajdziesz wszystkie potrzebne informacje i cały opisany config wszystko co i jak

w ip w configu wpisujesz nazwę domeny i powinno śmigać jak należy

Co do strony serwera to tego jest masa na necie, najlepiej poszukaj coś od Gesior. Co do współpracy strony z silnikiem musisz szukać osobnych ale z tego co pamiętam jest tego dużo.

Mapa do ots i wszelkie skrypty, no tutaj kolego niestety będziesz musiał sobie sam poradzić bo wątpię aby ktoś był taki dobry i to wszystko ci za darmo robił.

Edit@

Znalazłem bardzo przydatny poradnik w 3 minuty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...