Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy mogę podkręcić mój procek i do ilu Ghz ?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3,4 to max z dobrym chłodzeniem

policz sobe : kręcisz FSB 333MHz x8 to normalna, na 425 masz 3,4GHz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to już twój problem i wybieraj

czy wolisz procek co działa stabilnie i długo

czy tez wolisz procek na którym możliwe częste zwiechy i zmniejsza się jego żywotność , na dodatek grzeje jak farelka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

Jaki kupiłeś zasilacz od OCZ, tylko nie mów, że jakiś model z roku 2009/2010 (modxtream, stealthxstream itd.).

@topic

Musisz mieć dobre chłodzenie + dobry procesor (trafiają się słabe sztuki, na pclabie czytałem, że i5 2500k potrzebuję 1,28V lub więcej na 4,5GHz, a mój leci na 1,26V, stabilnie na 1,25V (czyli standardowe) lub 1,24 (po paru godzinach w OCCT blue screen)).

PMK3yt4.png

Opublikowano

Za ile go kupiłeś? I ile W, jeśli powyżej 200 zł to w tej cenie mamy o wiele lepsze zasilacze z lepszą konstrukcją elektryczną która trzyma lepiej napięcia i nie mają takich wahań jak te starsze modele.

Dobre chłodzenie = ~120 zł czyli np. Fortis HE1225 (jakoś tak chyba się nazywa :P), Macho itd.

PMK3yt4.png

Opublikowano

500 W,I nie mów mi o wahaniach bo mój zasilacz za 20 zł to ma wahania,a nie renomowana firma OCZ.

No i co, że renomowana? Nawet najlepszym firmą zdarzają się nie wypały.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

MXS były dobre 2 lata temu, ile kosztował? Bo jak powyżej 200 zł, to masz fantastycznego SilientumPC Deus G1 600W za 220 zł lub XFX CORE 550W/OCZ ZS 550W za 240 zł.

PMK3yt4.png

Opublikowano

200 zł? ALE CIĘ WYCHUJAŁ !!! Za 200 zł masz 100 razy lepszego Silientuma, lepszy elektrycznie i ma ładniejsze kable (czarne), i ma więcej kabli czyli potem możesz 2 karty graficzne. Twój infomartyk Cię wychujał.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Kurde,nie rozumiesz,nie pokazuj mi tych zasilaczy.Czytałem opinie i różne fora i OCZ jest jednym z najlepszych.Kupiony jest i jestem zadowolony.

Przez 4 lata na zasilaczu za 20 zł jechałem,a ty mi tu mówisz o jakiś szczegółach..

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

lolo powaliło Cie ? Jeszcze czarną listę lub tą neutralną wymieniać. Ale nie OCZ MXS. Nie jest najlepszy ale też nie jest modecomem który się spali. Wahania są niewielkie (mam SXS jedynkę z 2009)

Opublikowano

@2up Ale za tą cenę mogłeś mieć cichszego, lepszego elektrycznie. A ty kupiłeś model z 2009 za wygórowaną cenę przez swojego informatyka (pewnie sąsiad, jak zwykle... Który ma papierek "infomartyk"). Ale kupiłeś i masz.

@up Ale w tej cenie masz lepszy zasilacz, tak właśnie się dzieję jak słucha się sąsiadów/fachowców ze sklepów.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...