Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinający się Metin

Minelife

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jakie obciążenie procka? mi często wywalało po 100% przy otwartym jednym oknie... co skutkowało niemiłosiernym zacinaniem a o 2 oknach na raz nie wspomnę :) co do procka mam identyczny więc może masz coś podobnego co i ja miałem, ja ze swojego procka pastę usunąłem i szczerze mówiąc temperatura jakoś się nie zwiększa właściwie to bez różnicy - ogólnie proponuje przyspieszyć system(oczywiście z głową), pousuwać zbędne procesy typu "cmd" który wpierda** pół procka itd... no i skan kompa bo u mnie znalazły się wirusy które dosłownie zjadały procesor

yyakuza.jpg

Opublikowano

@up o tym nie słyszałem i przyznam że ciekawa teoria ;P problem chyba tkwi w czym innym bo też miałem taki sam problem i pomogła mi "zabawa" z systemem(win7) i teraz jest już w porządku chociaż sam "metin2" zjada mi nadal 50% procka - ale to lepiej niż 100% :P

yyakuza.jpg

Opublikowano
a jakie obciążenie procka? mi często wywalało po 100% przy otwartym jednym oknie... co skutkowało niemiłosiernym zacinaniem a o 2 oknach na raz nie wspomnę :) co do procka mam identyczny więc może masz coś podobnego co i ja miałem, ja ze swojego procka pastę usunąłem i szczerze mówiąc temperatura jakoś się nie zwiększa właściwie to bez różnicy - ogólnie proponuje przyspieszyć system(oczywiście z głową), pousuwać zbędne procesy typu "cmd" który wpierda** pół procka itd... no i skan kompa bo u mnie znalazły się wirusy które dosłownie zjadały procesor

Oczywiście jak metin... Przy dużej ilości osób dochodzi do 90-100%

Po raz kolejny piszę - To nie są lagi czy ścinki, zacina w dowolnym momencie tak że kursor przestaje reagować i pomaga jedynie restart komputera - Dzieje się tak tylko przy metinie! Podczas grania w Wiedźmina czy Gothic, Skyrima nic się nie zacina!

Tak tak, co się dziwisz... Na tym złomie chodzi Skyrim na full :P

Slyszalem juz o tym problemie i mam ten sam problem i podobno jest to wina zbyt slabego zasilacza.

Nie ma mowy, że wina zasilacza, przed reinstalacją systemu miałem wszystkie podzespoły takie same, nic nie wymieniałem a problem zaczął występować po reinstalacji systemu.

Opublikowano

Pobrałem program SpeedFan do mierzenia temperatur, po włączeniu metina zauważyłem, że drastycznie wzrasta temperatura procesora o 1*C co ok 6 minut

Przeczyszczę jeszcze wiatrak, być może jest to również od tego, że kończy mi się pasta na procesorze.

Posmaruje i zobaczymy.

Ja mam ten program :D

Ja go używam do podkręcania szybkości wiatraków, bo ja jade już miesiąc na podkręconej karcie 1GB na full..

Wez se tez podkręć szybkość wiatraków. Już ci mówie jak :)

Włącz speedfan'a.

wejdz w konfiguracja.

zakladka zaawansowane.

w chip wybierz opcje, w ktorej jest najwięcej rzeczy.

i we wszystkich PWM Mode 1/2/3/4 ustaw ON/OFF.

Zatwierdz i programie na poczatku masz %.

poustawiaj je WSZEDZIE na 100% :D

Dodaj sobie ten program do autostartu, nie bedziesz musial sie bawic z wlaczeniem co chwila ;p

kliknij szukaj, wpisz autostart i w ten folder wjeb skrót od programu,

pozdrawiam

Opublikowano

To moze być wina tak

słaba karta graficzna

pasty na radiatorze jest za duzo / za malo .

Mialem tak , xp sp3 piracki , zmienilem to na win7 orginalnego i teraz jest git . Czasami jak wlacze skypa gg metka i jeszcze opere , to wtedy czasem sie zetnie na 3sec i odpuszcza . Jak sie metin zacina , a kursor lata , metin zaraz sie odwiesi ;)

Opublikowano

Miałem bardzo podobny problem i okazało się że karta graficzna zrypała się.

Najlepiej idź do jakiegoś sklepu komputerowego z PC i po prostu powiedz im,że Ci nie działa mt2 i jaka jest przyczyna.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Właśnie mój kolega też miał tak, że zacinało mu się czasem tak, a nawet tak, że cały monitor był kolorowy w jakichś kropkach... Oddał do serwisu i karta graficzna uszkodzona :) Więc polecam to rozwiązanie.

Sygnatura.

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, aczkolwiek zacina tylko przy metinie, skyrim na full, wiedźmin na średnich, gothic 3 na full nie zacina, więc może coś po stronie sterowników?

Gdyby była uszkodzona karta graficzna zacinał by się we wszystkich grach a nawet przy windowsie, bo raz tak miałem na starym komputerze.

Dodam jeszcze, że sterowniki do chipsetu oraz karty graficznej pobrałem z internetu, gdyż pogubiłem płyty.

Na stronie Nvidi widzę, że wyszły nowe sterowniki wczoraj do karty graficznej, pobiorę i zainstaluje, może pomoże.

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, aczkolwiek zacina tylko przy metinie, skyrim na full, wiedźmin na średnich, gothic 3 na full nie zacina, więc może coś po stronie sterowników?

Gdyby była uszkodzona karta graficzna zacinał by się we wszystkich grach a nawet przy windowsie, bo raz tak miałem na starym komputerze.

Dodam jeszcze, że sterowniki do chipsetu oraz karty graficznej pobrałem z internetu, gdyż pogubiłem płyty.

Na stronie Nvidi widzę, że wyszły nowe sterowniki wczoraj do karty graficznej, pobiorę i zainstaluje, może pomoże.

Myśle, że format załatwi sprawe, gdyż masz problem, którego nie jesteśmy w stanie zaradzić.

Opublikowano
Myśle, że format załatwi sprawe, gdyż masz problem, którego nie jesteśmy w stanie zaradzić.

Instalacja najnowszych sterowników karty graficznej chyba rozwiązała problem, nie jestem w stanie określić na 100% gdyż zacina w losowym momencie.

Póki co proszę nie zamykać tematu.

Pozdrawiam

Opublikowano

No właśnie powiem Ci, że nie :) Ten kolega też miał tak tylko przy metinie, i wina leżała po stronie karty, tak więc najpierw format, jeżeli nie pomogą sterowniki, a jeżeli nie format to wymiana karty... ;)

Sygnatura.

Opublikowano

zmontuj sobie nowego win'a xp z sp3 odrazu, jebnij formata zainstaluj, do tego wszystkie najnowsze sterowniki, przeczysc wiatraki wszystkie ( nawet ten w zasilaczu) pasta na procku.wtedy zainstaluj metka pobranego ze stronki oficjalnej spachuj elegancko i problem powinien sie rozwiazac jezeli nie to wina lezy po stronie sprzetu najprawdopodobniej karta graf albo zasilacz ;)

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

@Tape - raczej nie zasilacz, bo akurat do losowych zacinek nic nie ma, prędzej albo by się resetował, albo gasł ;)

Poza tym zgadzam się ze wszystkim :P

Sygnatura.

Opublikowano

Problem rozwiązany, zacinał się przez wadliwe sterowniki które źle współpracowały z metinem.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...