Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Healer - kilka pytań

Reserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ;)

Mam małe pytanie - czy opłaca się grać Szamanem Healer na globalach?

Chodzi mi zarówno o exp jak i pvp ;) Jednak głównie martwię się expem ;)

Czy opłaca się robić boja? I jak jest z dostępnością eq? :)

2l6yat.jpg

Bywalec
Opublikowano

Hm moim zdaniem, jeśli potrafisz grać tą profesją, to zdziałasz cuda.

Jednak musisz być wytrwały oraz posiadać dużo kasy. Ekwipunek musi być jak najlepszy.

Expi się najlepiej z bojowca i co chwile schodzić, aby się uleczyć/ew. użyć innych umiejętności.

Dostępność ekwipunku dla szamanów jest bardzo wysoka, łatwo je zdobyć. [+ ceny nie są wysokie]

Polecam Ci ten poradnik:

http://www.mpcforum....jmy-sie-blizej/

Opublikowano

Ja grałam Helaerką na S13 i szło mi całkiem dobrze. Mam 52 poziom i sama się go dorobiłam. EQ przeciętne, do expa wystarczające.

Skille - Przywołanie błyskawicy, rzut i leczenie na G. Ku są tanie więc nie ma problemów z tym tak myślę.

Boja robiłam z bodajże jedną osobą i udało się także tobie też powinno.

Pozdrawiam.

sygnatura.jpg
Opublikowano

A szaman odstaje w expie od pozostałych klas? :)

Jeśli potrafisz grać to nie.

Healerem się opłaca grać, mało osób robi na globalach na niego abs'y, dla tego też lepiej się bije w pvp. Jest tzw. healer style, czyli podczas pvp uciekasz i bijesz z odległości ze swoich skilli - to daje Ci ogromną przewagę.

Skille prosto zrobić, ponieważ KU na healera są tanie.

A co do expa, masz dobre eq to i dobrze Ci się expi.

82398773732626369279.png

i haters

Opublikowano

Siemanko ;)

Mam małe pytanie - czy opłaca się grać Szamanem Healer na globalach?

Chodzi mi zarówno o exp jak i pvp ;) Jednak głównie martwię się expem ;)

Czy opłaca się robić boja? I jak jest z dostępnością eq? :)

Polecam Ci tę postać :) sam nią gram i robi niesamowitą rzeź w pvp :P

expi się nią trochę słabo bo nie mam nie wiadomo jak dobrego eq ale przy 71 lvl można nawet big spota w v2 zabić na pelerynce :D

Jak chcesz grać tą postacią to musisz też zrobić WP albo woja aby jakoś móc zarabiać :D

Warto expić z militara/dzika bo szaman mało zadaje z hita nawet z antykiem +9 sred 40+ :(

Naprawdę polecam ! :)

1363095337-U286162.png
Gość daronianek
Opublikowano

Jeśli nigdy nie miałeś doświadczenia z tą klasą to nie ma po co zaczynać na PL'u. To ciężka przeprawa - szczególnie przy expieniu, ale jeżeli już zaczniesz to wbij 87 lvl i zastopuj. O topkę i tak nie ma co teraz walczyć. :-)

Opublikowano

Każdą postacią opłaca się grać, są zbalansowane. Prędzej czy później i tak będzie lepszy ;-)

Jeżeli nie znasz builda to pisz na pw, pomogę ;-) Ja grałem ; ]

Opublikowano

Healerem również w PvP się bardzo fajnie walczy. Pare abs, nno, jakiś fajny jesion i jedziesz :P Nie wiem jak na innych serwerach, ale na Exandros kd +4 nie więcej niż 10kk chodzą więc spokojnie. Ja chyba kupowałam Kd woja +4 za 5kk? Zresztą nowe postacie mają teraz troszku lepiej bo są skrzynie ucznia. Na 20 lv wypada z niej bodajże zielony czar i zmianka. Można bonować tym eq do 40 lv. Bardzo fajna sprawa. Gdybyś miał jakieś pytanie pisz, postaram się odpowiedzieć.

Pozdrawiam.

sygnatura.jpg
Opublikowano

Hm moim zdaniem, jeśli potrafisz grać tą profesją, to zdziałasz cuda.

Jednak musisz być wytrwały oraz posiadać dużo kasy. Ekwipunek musi być jak najlepszy.

Expi się najlepiej z bojowca i co chwile schodzić, aby się uleczyć/ew. użyć innych umiejętności.

Dostępność ekwipunku dla szamanów jest bardzo wysoka, łatwo je zdobyć. [+ ceny nie są wysokie]

Polecam Ci ten poradnik:

http://www.mpcforum....jmy-sie-blizej/

Dokładnie jak Ci tutaj Bartek napisał Healerem trzeba umieć grać.

To nie postać na chwilę w to trzeba się wkręcić i pomęczyć a największą frajdę sprawi Ci gra ze znajomymi i każdy inną postacią a Ty właśnie Heaelerm ;)

Same plusy możesz się uleczyć ,zwiększyć szybkość ład. się skilli jak i zaskoczyć przeciwnika omdleniem z Przywołania błyskawicy oraz silnym dmg.

Również polecam Ci poradnik ten up. i jak masz zaczynać to bądź cierpliwy a bojowiec sądzę ,że nie bd. Ci potrzebny ;D

Opublikowano

Okeej, czyli jeszcze kilka pytań ode mnie:

1. Exp bardziej z bojowca czy z buta? Jak z buta to jesion/antyk z um czy sr na +? :)

2. Czy grając healerem trzeba poświęcać dużo czasu na grę?

3. Do bicia metinów raczej stworzyć osobną surę WP albo bodziaka? :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Powiem Ci tak.

Ja preferuję z tzn. buta. Możesz się leczyć i zadawać silne skille z omdl. (Przywołanie)

Dzięki zwince skille ładuja się szybciej i Twoja postać jest szybsza co ułatwia Ci w pewnym stopniu.

Mozesz też bojowca wziąć ale nie musisz.

Do expa najlepszy będzie Antyk z Średnimi z Int'em.

Do metinów osobny char jako drop Sura WP/Bodziak lecz preferowałbym WP'ka wkładajac eq z Healera (Int)

Bywalec
Opublikowano

1. Exp bardziej z bojowca czy z buta? Jak z buta to jesion/antyk z um czy sr na +? :)

1. Osobiście expiłem z konia Bojowego, co chwile schodząc używając umiejętności. Hm, jeśli chcesz expić z buta i atakować potwory skill'ami, to przydadzą się bardziej pkt. um, niż śr.

2. Gra Szamanem ogólnie zabiera dużo czasu + nie wolno być nerwowym.

3. Najlepszym rozwiązaniem będzie Sura WP, lecz ja bym preferował kupno yang na allegro D:.

Opublikowano

1. Ja polecam Ci expienie z militara/dzika z antyka z dobrymi srednimi bo z buta to będziesz zadawać ok 250 w v2 :(

2. Jak chcesz wbić nie wiadomo jaki wysoki lvl to tak ale jak chcesz wbić np 61 to w zupełności wystarczy z 2h dziennie

3. Obowiązkowo :D szamanem zarabia się marnie :(

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Ja na twoim miejscu zrobiłbym dropa WP, wbił 35, bojowca i skile m5(ostrze, strach) i dropił(m2, pustynia) aż się zrobią skile i eq, z szamanem w pt, żeby mu wbijać lvl ciągle(zanim wbijesz wpkowi skile m5, to bd miał 40 lvl na szamanie). Potem szamanem czytasz skile i czytasz, a wpkiem do 55, i drop na sohan/loch małp(będzie medali aż do militara na obu postaciach :). I wpkiem wyexpiasz szamana do 52+. Na 52+ healer już dogania inne klasy pod względem expa(na lvlach poniżej 35 można dostać nerwicy). I na tym 52 z 3x m już możesz iść do v1 czy v2, z konika antkiem ze sr i bufkiem będziesz ogarniał nie gorzej niż dagger/archer/smok czy bm. Druga opcją jest poliformia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...