Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie o tym sprzęcie?

x*PitBul*x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym się was zapytać co sądzicie, o tym sprzęcie?

Procesor: AMD FX-8150 3,4GHz

Ilość rdzeni: 8

Płyta Główna: ASUS M5A78L AM3+

Pamięć RAM: 16GB DDR3 1600 MHz

Karta Graficzna: ATI RADEON 7850 1GB - DX11/OpenGL4.2/Shader5.0

Dysk Twardy: 1000 GB SATA III 7200 obr/min 32MB Cache

Napęd Optyczny: Samsung/Sony Multidrive DVD-RW

Karta sieciowa LAN: Realtek RTL8111F LAN (10/100/1000 Mbit)

Karta bezprzewodowa Wi-Fi

Karta dźwiękowa: Realtek ALC 887 8-Channel High Definition Audio CODEC. 8-kanałowy dźwięk wymaga obudowy z modułem HD audio na panelu przednim

Czytnik kart wewn/zewn: Tak

Obudowa: AKYGA

Zasilacz: 650 Wat ATX 2.2 fan 12cm

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Akyga obudowa? Jakieś dziwne. Zasilacz brak nazwy, karta graficzna też nie wiem jakiej firmy. Coś lepszego Ci złożyć?

@down

Okay, Moderatorze ;) Tylko skończę rundkę w World of Tanks.

@lolo

No chyba że. BTW wiem co to referent xD

@edit

nie zdążyłem.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Akyga obudowa? Jakieś dziwne. Zasilacz brak nazwy, karta graficzna też nie wiem jakiej firmy. Coś lepszego Ci złożyć?

Widać, że zestaw z allegro więc nie zastanawiaj się tylko rób zestaw.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tylko tego nie bierz !!!!! jeszcze chińska podróba AKYGA to najgorsze niebezpieczne gówno na rynku.Idź lepiej do sklepu na mieście i tam ci doradzą albo napisz inny temat o złożenie kompa.

Opublikowano

Tylko tego nie bierz !!!!! jeszcze chińska podróba AKYGA to najgorsze niebezpieczne gówno na rynku.Idź lepiej do sklepu na mieście i tam ci doradzą albo napisz inny temat o złożenie kompa.

Do miasta? Tam jeszcze lepsze gówno doradzą. Jak byłem u "fachowców" w moich rodzinnym mieście to chcieli wymienić się GTX460 za GT630 4GB z dopłatą, a te GT630 jest o wiele słabsza od GTX260 + DDR3 plus chcieli mi wcisnąć FX4100 za mój i3 1 generacji cos 5xx.

PMK3yt4.png

Opublikowano

lolo złożył już dobry zestaw. A ty Aziraal jak się nie znasz to nic nie pisz bo dopiero głupoty pierdzielisz. Sklepy to zuo. Na przykład, na morele.net mój komputer z chłodzeniem Zalman CNPS11X Performa i z wiatrakiem Enermax UCTB12 kosztował 2640zł, a w lokalnym sklepie kosztował prawie 2800, w dodatku bez tego chłodzenia, koleś nawet nie wiedział co to jest.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

I złożą mu w sklepie jeszcze większe gówno.

Nie znasz się to wypad z działu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@topic Komputer z allegro, zestaw :

http://www.morele.ne...ry/info/yO6sNd/

Dobry zestaw, ewentualnie jakbyś przepłacił minimalnie to sobie możesz zmienić brutusa na zalmana

http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-czarna-418072/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

Z tego co widzę w tym zestawiku od lol'a, nie ma karty sieciowej, nagrywarki itd. Autorze, czy w zestawie potrzebujesz nagrywarke, karte sieciowa, dzwiekową itd? Jeśli tak, to tam niech ktoś złoży/ dołoży to do zestawu lola;p PS: Sorki, że pisze po chińsku, ale dopiero wstałem xD

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Z tego co widzę w tym zestawiku od lol'a, nie ma karty sieciowej, nagrywarki itd. Autorze, czy w zestawie potrzebujesz nagrywarke, karte sieciowa, dzwiekową itd? Jeśli tak, to tam niech ktoś złoży/ dołoży to do zestawu lola;p PS: Sorki, że pisze po chińsku, ale dopiero wstałem xD

Po co mu karta sieciowa i dźwiękowa jak ma zintegrowane na MOBO?

Ten kod to działa tylko na 1 osobę, czy to taki uniwersalny? I czy można go wykorzystać tylko do darmowej przesyłki?

Działa dla każdego

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dokładnie Flap ma rację, jedyne co to się zastanawiam czy nie lepiej jakbyś wziął AMD FX-8350 nowszy sprzęt i wydaje mi się, że lepszy i w podobnej cenie (różnica jakieś 50zł)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dokładnie Flap ma rację, jedyne co to się zastanawiam czy nie lepiej jakbyś wziął AMD FX-8350 nowszy sprzęt i wydaje mi się, że lepszy i w podobnej cenie (różnica jakieś 50zł)

Nowszy nie oznacza lepszy. Jeśli chodzi o gry to i5 pokonuję go pod kożdym względem kiedy nawet nie jest podkręcony, a FX jest na 4,7GHz, a jak się podkręci i5 to jużnie ma równych (chodzi mi tu o wersje z K). Jeśli chodzi o bez K to też wygrywają procesory Intela. Sprawa obraca się natomiat kiedy w grę wchodzi rendering, praca z 3D, autocady itd.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ja też bym wolał FX'a, ale zaraz fanboye intela się zlecą i powiedzą, że lepszy w grach.

Ale jeśli Autor coś renderuje, zajmuje się grafiką, obróbką zdjęć, rozpakowuje/pakuje pliki RAR, to FX jest lepszym rozwiązaniem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nowszy nie oznacza lepszy. Jeśli chodzi o gry to i5 pokonuję go pod kożdym względem kiedy nawet nie jest podkręcony, a FX jest na 4,7GHz, a jak się podkręci i5 to jużnie ma równych (chodzi mi tu o wersje z K). Jeśli chodzi o bez K to też wygrywają procesory Intela. Sprawa obraca się natomiat kiedy w grę wchodzi rendering, praca z 3D, autocady itd.

Wiem, że jeśli chodzi o gry to intel jest lepszy ale jak czytałem opinie na różnych forach to ludzie się wypowiadali, że mają kolegów którzy posiadają nawet i7 a oni FX-8150 i u niego chodzi na ultra i u niego nic się nie tnie, ogólnie różnicy nie odczujesz, więc po co dopłacać do zestawu? I tak jak pisał Flap PitBul może też się zajmować czymś innym, niż graniem.

A i jeszcze raz co do tego kodu to on jest jakoś ograniczony czasowo?

Opublikowano

Wiem, że jeśli chodzi o gry to intel jest lepszy ale jak czytałem opinie na różnych forach to ludzie się wypowiadali, że mają kolegów którzy posiadają nawet i7 a oni FX-8150 i u niego chodzi na ultra i u niego nic się nie tnie, ogólnie różnicy nie odczujesz, więc po co dopłacać do zestawu? I tak jak pisał Flap PitBul może też się zajmować czymś innym, niż graniem.

Nie nie jest ograniczony czasowo może go użyć każdy kiedy chce i jak chce.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

FX'y mają straszne spadki, widać to na filmikach na youtube z testami oraz ogólnie w testach. Mają troszkę słaby średni FPS oraz mały minimalny FPS.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Z zestawu lola można zrobić teraz zestaw pod OC

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-2550k-3-40ghz-6mb-lga1155-32nm-95w-box-bx80623i52550k-450859/

za 715 złotych, Ci co mają konto na morele z pewnością dostali maila z info o promocji i dołożyć do tego procesora Asrock P67 PRo3 B3 zamiast tej mobo co jest i kiedyś kupić chłodzenie.

Opublikowano

Wiecie co tak narzekacie na te amd a mi się to kupy i dupy nie trzyma... spadki fps itd itp, a ja na swoim tymczasowym Athlonie II 255 gram w bf3 na średnich bez lagów i 60fps+(na oko) i nie dam wiary, że 8 rdzeniowy proc będzie jakiś strasznie nieogarniający (dobra teraz mi będziecie pisać co ma 8rdzeniowiec do bf, jak on wykorzystuje max kilka rdzeni..). Może i nie są takie dobre jak intel, ba na pewno nie są w grach i apkach które wykorzystują mniejszą liczbę rdzeni ale co z tego? Na filmikach n yt widać... kto powiedział, że PitBul chce nagrywać filmiki z gier? nie możesz wiesz dawać opinii na podstawie filmiku, bo do tego dochodzą programy nagrywające a jak ktoś jeszcze nie wie czym nagrywać to już kompletna klapa. Według mnie, żeby wydać tak na prawdę obiektywną ocenę musiałbyś pograć z tydzień na Intelu i tydzień na AMD. A i jeszcze nie miałem na celu nikogo obrażać, po prostu wkurza mnie to, że jak ktoś chce sobie kupić AMD to od razu się zlatują ludzie i psioczą, że AMD to zło wcielone...

Dziękuję, do widzenia.

Opublikowano

@up Mi chodzi o filmy nagrywane kamerą a w grzę jest odpalony program taki od MSI gdzie pokazuję min. fps, średni oraz wysoki.

Tu nie chodzi o to, że wszystkie procy od AMD są złe. TU CHODZI TYLKO O FX. To są puste rdzenie, dlaczego? FX ma 4 moduły po 2 rdzenie dlatego ma tak słabą wydajność. W Visherze użyto do tych modułów rdzeni Piledriver są lepsze lecz i tak nie dorównują w gram Intelowi. Poczytaj trochę o tym, bo widać, że się nie znasz.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up Mi chodzi o filmy nagrywane kamerą a w grzę jest odpalony program taki od MSI gdzie pokazuję min. fps, średni oraz wysoki.

Tu nie chodzi o to, że wszystkie procy od AMD są złe. TU CHODZI TYLKO O FX. To są puste rdzenie, dlaczego? FX ma 4 moduły po 2 rdzenie dlatego ma tak słabą wydajność. W Visherze użyto do tych modułów rdzeni Piledriver są lepsze lecz i tak nie dorównują w gram Intelowi. Poczytaj trochę o tym, bo widać, że się nie znasz.

Taki mały offtop:

Jak nazywa się ten program od MSI? :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Chyba ten : msi afterburner

Można nagrywać tym, zobaczyć tempy, test w grach oraz podkręcić. Żeby podkręcić inne modele niż MSI trzeba ustawić coś w configu, bo ja mam od Sapphire HD7870 i tym programem podkręcałem.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...