Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nagrywanie filmików z gier

Letys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam za dział jeśli jest nie właściwy , bo nie jestem co do niego pewien .

Mam pewien problem - mianowicie zacząłem nagrywać filmiki z gier , lecz niestety występuje u mnie dziwna sytuacja i polega ona na tym , że nagrywając obraz i dźwięki z gry za pomocą Bandicam oraz komentarza za pomocą Audacity komentarz jest dłuższy niż filmik . Rozpoczynam nagrywać komentarz po włączeniu nagrywania obrazu oraz kończę go przed zakończeniem nagrywania obrazu , a jednak nadal komentarz jest dłuższy ( w moim ostatnim przypadku aż o 10 sek) . Na prawdę nie wiem czym jest to spowodowane , bardo proszę o pomoc .

Pozdrawiam Letys .

Opublikowano

Może nagrywaj dźwięki np. FreeSound Recorderem ? Możliwe że przycisk nie łapie etc. Albo kwestia programu do nagrywania, spróbuj Frapsem.

Opublikowano

Przycisk raczej nie bo nagrywanie w Audacity włączam już przed włączeniem gry i kończę po , na końcu tylko ucinam nie pasujące fragmenty .

Na początku w miarę równo , ten dźwięk tak jak by się rozciągał po troszku .

Mój sprzęt jbc :

Procek : Athlon II 4X 640

Karta Graficzna : ATI Radeon HD 5770

RAM : 2X 2 GB = 4 GB

Zasilacz : 550 V

Opublikowano

Spróbuj go "zwęzić" nie wiem czy w Audacity jest taka opcja, po prostu jakoś koniec przesuń bardziej w stronę początku, program może mieć opóźnienie w rejestracji danych.

Spróbuj też mikro na inny port dać, ale przede wszystkim nagrywaj dźwięk np. Free Sound Recorderem (sprawdzony i dobry)

Opublikowano

Mogę spróbować tym programem , ale znajomi używają Audacity i nie mają tego problemu - tym bardziej zależy mi na tym programie bo ma genialne wyciszanie szumów .

O zwężeniu raczej nie ma mowy bo czasami są to tak minimalne różnice np : 1-2 sek i nie wiem w którym miejscu gdy filmik trwa np 40 min .

Może chodzi tu o jakieś częstotliwości nagrywania lub coś w tym stylu ? Ja nagrywam tak jak jest domyślnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...